Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het archief

SEPT. & OKT. KUNSTPALEIS

Van oude fabriek vol veevoer naar voer voor de geest 

Het Werkwarenhuis (sinds 2015) biedt komende maanden weer een veelzijdig kunst & cultuur programma met veel expo’s, urban arts, theater en performances. Kom kijken en luisteren!

10-27 sept. expo Appel galeries zolder WWH / Lustrum expositie van Appel Galeries  Met 7 vooraanstaande galeries uit Nederland.

Zo 13 sept roze ruimte WWH / Kinderen en ouders kunnen zich weer verwonderen tijdens de theatermiddag ‘Wortelen’ van Blauw Gras.

10-15 oktober zolder WWH / Graduation show van kunstacademie St. Joost. De roze salon van Van Aken is tevens het festival cafe voor alle aanstormende talenten.

23 okt – 1 nov zolder WWH / Tijdens de Dataweek in ‘s-Hertogenbosch is ‘Impossible Bodies’ te zien en ervaren. Een interactieve expo van cyborgs, data en kunstmatige intelligentie.

Buitenterrein Tramkade start op 4 sept / Op de urban playground, het buitenterrein van Tramkade, werken ontwerpers uit het Werkwarenhuis en de Mengfabriek samen aan het urban art project ‘IDIDIT’ in het kader van het 5 jarige bestaan van onze culturele hotspot. Nog 5 te gaan in het 10 jarige cultureel experiment dat we destijds met de gemeente ‘s-Hertogenbosdch zijn aangegaan: “We made it halfway, so far so good”

9 sept – 8 nov. Social label on tour / Dutch Design Week in Eindhoven en World Design Expo ‘La manufacturea labour of love in Lille van Lidewij Edelkoort (FR).


FUNPARK TIJDENS KUNSTPALEIS

WOENSDAG vanaf 16:00 uur

WOENSDAG – CLARO – COCKTAILS – PIZZA – BORRELEN

Op woensdag vanaf 16:00 uur geen Corona op ons terras, maar wel Claro voor maar €18 euro voor een emmer (á 5 flesjes). Heerlijk koud op jouw tafel, genieten van de zon!
Geen zin in Claro? Óók de cocktails zijn in de aanbieding voor maar €5,-! Lekkerrrrrrrr
Reserveer je tafel door te bellen naar 06 12 81 70 21


FUNPARK TIJDENS KUNSTPALEIS

DONDERDAG vanaf 16:00 uur

Heerlijk genieten in ons FUNPARK!
Met mooi weer kun je ook heerlijk PIZZA  eten. Cocktails drinken op het terras of heerlijk binnen! Je zit altijd lekker bij Van Aken in het Werkwarenhuis!

Met regen zijn er binnen spelletjes te spelen en is er eten uit onze pop-up friettent VET!


IEDERE VRIJDAG MIDDAG BORREL

VRIJDAG 25 SEPTEMBER vanaf 16:00 uur

Deze vrijdag ook zo’n zin in een heerlijke borrel? Kom vanaf 16 uur naar Van Aken en vier je weekend met vrienden/collega’s/familie! Er zijn verse pizza’s uit de steenoven, heerlijke drankjes en borrelhapjes!
Fonk & Ricky Bianco zorgen voor een heerlijke nazomer avond ❤ GENIETEN!
Vrijdag is het druk! Dus vergeet niet om van te voren je tafel te reserveren om zeker te zijn van een plekje!

DJ’s staan binnen en verzorgen een heerlijke avond! Vergeet niet te reserveren voor je plekje door te bellen naar 06 12 81 70 21.


CLUB W ZIT CAFE

ZATERDAG 26 SEPTEMBER vanaf 16:00 uur

Heerlijk binnen of buiten zitten. Genieten van muziek van Hekkla & Iris Rijskamp. Verwacht house/disco en zit gezellig met je vrienden aan tafel. Drink een drankje, eet een pizza of bitterballen. Genoeg keus!

DJ’s staan binnen en verzorgen een heerlijke avond! Vergeet niet te reserveren voor je plekje door te bellen naar 06 12 81 70 21.


SUNDAY FUNDAY

ZONDAG vanaf 14:00 uur

Heerlijk genieten in ons FUNPARK!

Pizza’s, cocktails, genoeg ruimte om te spelen voor jong en oud! Samen genieten van je vrije zondag.

Met regen zijn er binnen spelletjes te spelen en is er eten uit onze pop-up friettent VET!


12 t/m 27 SEPTEMBER

LUSTRUM EDITIE – APPÈL GALERIES

Vanaf zaterdag 12 september tot en met 27 september 2020 komen 7 galeries uit het zuiden van het land opnieuw samen voor één grote presentatie in het Werkwarenhuis.

Op de ruime 1e etage van deze oude veevoederfabriek tonen Jan van Hoof Galerie, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Galerie Wilms, Galerie Marzee, Contempo en Salon een bijzondere selectie van schilderijen, foto’s, sieraden en beelden van de door hen vertegenwoordigde kunstenaars.

De deelnemende kunstenaars zijn o.a. Nicolas Dings, Marjolein Mandersloot,  Han van de Wetering, Jan Ros, Casper Verborg  en Han Klinkhamer.

Met ook aankomend talent uit de Brabantse talenthub ‘Jump!’ zoals Guido van Amelsfoort, sieraden van o.a. Annelies Planteijdt en Tribal art.

En de sociaal duurzame designcollectie van Social label met oa ontwerpers als Kiki van Eijk en Rianne Makkink.

Openingstijden 10 t/m 27 september 2020
woensdag t/m zondag van 12.00 – 18.00 uur

Vrij entree

Social label Lab, tramkade 24 Den Bosch


8 OKTOBER

DE KNOTSGEKKE BINGO SHOW

Donderdag 8 oktober hebben we een knotsgekke bingo show!
Twee te gekke heren uit Tilburg zijn super professionele bingo showpony’s, zij verzorgen een avond vol met prijzen, muziek en gekkigheid!
17:30 lekker eten, wordt later bekend gemaakt! Tickets voor eten later via ticketlink!
19:00 vind je plekje en drink een drankje
19:30 start de bingo! Dus zorg dat je er dan bent!!
Bingo duurt tot 23:30!

9, 10 & 11 OKTOBER

DUURZAAM WEEKEND FESTIVAL

Samen met bewoners, organisaties en bedrijven in Den Bosch organiseert gemeente s’-Hertogenbosch op 9, 10 en 11 oktober het Duurzaam Weekend. Met dit festival ontdek je welke duurzame initiatieven er zijn in de stad. En wat je vandaag zelf al kunt doen om de stad groener te maken! Terrein Tramkade en Werkwarenhuis fungeert als festivalhart. Vanuit het Werkwarenhuis doen verschillende bewoners mee. 

Theatermaker Rachel Zweije met een Trage Bomen Tocht, edelsmid Birgit Doesburg met wormenhotel en vanuit het Werkwarenhuis maken we een duurzame schommelbank. Mooie toevoegingen voor het #Funpar, de urban playground op Tramkade waar ‘stadsontwikkeling van onderop’ de boventoon voert. Binnenkort meer!

Het festival vindt daarnaast op verschillende locaties in Den Bosch plaats. Gemeente ’s-Hertogenbosch wil de verduurzaming en vergroening van de stad versnellen. Dat doen ze samen met veel duurzame ondernemers en enthousiaste particuliere initiatiefnemers. Enkele activiteiten die voor dit weekend op de planning staan zijn: symposium Duurzaam Bouwen en Infra, Duurzame markt, One World co-creatie met jongeren, Duurzame mobiliteits-optocht, de Green Art-route, duurzame winkelroute. En nog veel meer. De activiteiten zijn in kleine groepen, waar mogelijk in de open lucht en vaak óók online bij te wonen via een livestream. Wel even aanmelden.

GREEN UP YOUR LIFE! 

www.duurzaamweekend.nl


23 OKTOBER – 1 NOVEMBER

(IM)POSSIBLE BODIES

Boven in het Werkwarenhuis is er een expositie van (IM)POSSIBLE BODIES.

(IM)POSSIBLE BODIES stelt de vraag: Wat voor soort cyborgs willen we worden? Want cyborgs zijn we allang! Implantaten in en verbeteringen aan ons lichaam zijn het nieuwe normaal. En we zijn reeds versmolten met onze mobiels.

Kruip in de huid van een cyborg en ontdek wat het betekent om cyborg te zijn. Vind jezelf en de ander opnieuw uit tijdens deze tentoonstelling, en bedenk wat je (digitale) lichaam betekent en gaat betekenen in de nabije toekomst. 

Het volledige programma is te vinden op www.impossiblebodies.nl