Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch

The building

WERKWARENHUIS
BY SOCIAL LABEL

Experiment
Initiatiefnemers Petra Janssen en Simone Kramer zetten zich in om het experiment van de culturele hotspot mee vorm te geven. Zij zorgen voor de inhoudelijke ontwikkeling van het midden gebouw, het WerkWarenHuis, op terrein Tramkade 20-24 in ‘s-Hertogenbosch. De BIM is verantwoordelijk voor verhuur en beheer.

Maatschappelijke vernieuwing
Nieuwe functies van tijdelijk bouwen, het maken en processen in de samenleving opnieuw vormgeven vanuit design, kunst en communicatie en toepassen voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijke vernieuwing. Het WerkWarenHuis ontwikkelt zich tot een creatieve sociale community gevestigd op een industriële locatie aan het water en bestaat uit 4 zones:

1) Community plek

Stichting Social label bouwt aan een community plek waar iedereen welkom is. In deze roze fabriek vind je de designshop en Van Aken waar je lekker kan eten en drinken. Mensen met verschillende achtergronden komen samen, om te leren, maken en elkaar te inspireren.

2) Werkplaats/lab

‘Ontwerpen van arbeid’ door Social label als landelijk voorbeeld voor De Nieuwe Werkplaats waarin designers, leermeesters, vaklui en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt samenwerken. Samen delen van kennis en creativiteit om te groeien naar werk waar iedereen zelfvoldoening en een mooi product voor terug krijgt. Een andere kijk op werk en meedoen voor een mensgerichte economie (socio economics).

3) Binnenplein Pleisterplaats
Voor de ‘pleisterplaats’, het binnenplein van het WerkWarenHuis, programmeren we events/ performances en tijdelijke bouwwerken ism kunstenaars, ontwerpers, dansers, architecten, theatermakers, innovators om het experiment van kunst & cultuur in de maatschappij vorm te geven.

4) Aanvullende werkruimtes
Met Social label als kloppend hart werken we samen met eigenzinnige denkers en doeners aan een nieuwe plek voor de stad. Aan de voorzijde van het WerkWarenHuis vestigen zich zelfstandig cultureel ondernemers die mee willen doen in de creatieve sociale community.