Gijs, thuis in Amsterdam & Den Bosch

Gijs Bergman oftewel DJ Geeza is thuis in Amsterdam & Den Bosch

Natuurlijk, zijn huidige woonplaats Amsterdam heeft een bruisender nachtleven. Toch komt Gijs Bergman (1998) vrijwel elk weekend terug naar Den Bosch, zijn thuisbasis. En vaak is hij dan te vinden in het Werkwarenhuis. Als bezoeker, én als dj. “Zij hebben mij altijd de vrijheid gegeven om te draaien en te organiseren wat ik zelf wil.”

——————-

In de hoofdstad werkt Gijs bij een organisator van house/dance events en studeert hij marketing en communicatie. Op die opleiding kwam hij erachter waar zijn passie lag. “Als ik bezig ben met muziek, dan ben ik het gelukkigst. Of dat nou in de organisatie is of het draaien in een club. Ik vind het zo mooi als ik iedereen op de vloer meekrijg en de volgende dag hoor hoe gezellig ze het vonden.”

Het draaien begon met een usb-stick met tien nummers. Al snel werd de apparatuur geavanceerder en zijn optredens professioneler. “Het Werkwarenhuis heeft mij toen een vette locatie geboden, waar ik mijn eigen ding kon draaien.” Dat eigen ding, dat is house gebaseerd op het geluid van de jaren tachtig en negentig. Dansbaar en toegankelijk. Met opzwepende baslijnen, een vierkwartsmaat, synthesizers, piano-riffjes. “Als het maar funky en groovy is”, aldus Gijs.

——————-

Inmiddels draait Geeza – voorheen bekend als Gissa – in Amsterdam, Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. En dus nog steeds op de locatie waar hij grote stappen zette: Club W, de dansavond van het Werkwarenhuis op Tramkade. “Wanneer je promotiefilmpjes van Den Bosch ziet, beginnen ze altijd met beelden van deze prachtige plek. Alle fotoshoots worden ook hier gedaan.” “Dit is hét terrein om naar toe te gaan, als je een avondje wil dansen met allerlei soorten mensen door elkaar. Den Bosch heeft ook een hele gezellige binnenstad, maar het is wel snel iedere week hetzelfde. Aan de bar hangen, biertje drinken, meezingen met Hazes. In het Werkwarenhuis komt zo’n divers publiek; er zit voor iedereen wel een feestje bij.”