Ondersteunend horeca-team Van Aken in het WerkWarenHuis van Social label in schorten van ontwerper Borre Akkersdijk i.s.m. jonge schoolverlaters in het naai-werkatelier Citydwellers in Eindhoven.
Culinaire smeltkroes
Jamie Adelmeijer is de chefkok bij Van Aken in het Werkwarenhuis. “Ik hou niet van standaard”, zegt hij als je vraagt wat hem typeert als kok. Met zijn Schotse moeder, Duitse vader en Oekraïnische opa vervolgde hij zijn multiculturele pad en deed twee jaar ervaring op in Edinburgh bij Intercontinental Hotelketen. Daar kookte hij binnen één bedrijf met allerlei koks uit heel de wereld en leerde steeds wat nieuws. Aan de basis ligt zijn klassieke opleiding in de kookkunsten die hij combineert met de wereldkeuken waar zijn hart ligt. In Den Bosch heeft hij zijn culinaire sporen verdiend bij Allerlei, Hotel Central en met het opzetten van o.a. Meprise en DIT. Die brede ervaring, van eetbar tot chique restaurant, mengt hij met de rijkdom van culturele invloeden uit andere keukens zodat er elke keer iets anders ontstaat. Een smeltkroes van smaken.