Ateliers social label

1e verdieping Social label Lab

Op de verdieping van het Social label Lab zijn inmiddels vanuit de sociaal duurzame designcollectie de ateliers Craft, Assembly en Storytelling ingericht. Voor de Ateliers zijn ateliermeesters aangetrokken die vanuit hun professie in de toegepaste kunsten werkzaam zijn en les geven in de maatschappij.

In de ateliers ontwikkelen we educatie en werk op maat voor mensen die om wat voor reden dan ook niet hun weg vinden in de maatschappij of arbeidsmarkt. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze weer grip willen krijgen op het leven en een voorliefde voor ambacht en maken hebben.

Leerdoelen hangen samen met het werken met je handen (vakmanschap) en je gevoel (nieuwe ervaringen), het integreren in de maatschappij (sociale contacten en netwerk) en jezelf terugvinden (eigen waarde en emotionele stabiliteit).

 

Assembly Atelier

Assembly atelier in het Social label Lab
Samen bouwen met je handen aan design producten. Het samenstellen, vergaren en zoeken naar oplossingen zijn de vertrekpunten in dit atelier. Vanuit 3D worden er onderdelen vervaardigd en/of aangeleverd die inelkaar gestoken kunnen worden tot een totaal product. Maar dan wel van A tot Z. Aanleiding is het Social label product >KLUIS, een ontwerp van Kranen/Gille. Tijdens Dutch Design 2022 presenteren we de nieuwe updates.

Ateliermeesters: Jos Kranen en Johannes Gille in samenwerking met Moniek Maas

Partnership: Samenwerking met praktijkschool De Rijzert, Den Bosch

 

 

Story Atelier

Story atelier in het Social label Lab
Verhalen vertellen vanuit het beeld print, producten, objecten en projecten. Naar aanleiding van het verhalend servies en resultaat van de impact die het geeft, gaan we gezamenlijk aan de slag met de verhalen van mensen met minder kansen. Dit doen we in een werkplaats waar we met affiches, boeken, en illustraties deze verhalen kunnen ophalen en maken waardoor mensen zich beter voelen.

Ateliermeester: Edwin Vollebergh (Studio Boot)

Samenwerking met Edwin Vollebergh, grafisch ontwerper, die ook verbonden is aan Social label> KOM en mede initiatiefnemer van het Werkwarenhuis. Daarnaast is er samenwerking met de Nieuwe Bossche School (mede oprichter) en Kunstacademie St Joost. Via diverse expo’s heeft St Joost zich al verbonden aan het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade. We willen deze samenwerking verder uitwerken in de Maak-ateliers met makers van Cello zorg, Reinier van Arkel en makers uit de Social label community.

 

 

Social label > ZIE MIJ

Move Atelier in het Social label Lab

Afgelopen periode kwamen iedere twee weken deelnemers van diverse zorgorganisaties naar het Social label Lab om les te volgen van dansmakers Kelly Vanneste en Jana Slegers. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen op zijn of haar niveau zich kon bewegen en ontwikkelen. Vanuit het thema je thuis voelen, verbeelden deelnemers hun beleving in verschillende bewegingen.

Via eigen expressie ontstond een gezamenlijke performance waarin de deelnemers van Artenzo/Amarant zorgorganisatie zich laten zien. Ik ben hier. Thuis voelen, in je lijf, of op een plek. Zie mij!

Klik hier voor film 

———————————

Meer over de deelnemers

Craft Atelier

Craft atelier in het Social label Lab

Belangrijkste uitgangspunt van het Craft atelier is textiele werkvormen waarmee verschillende producten kunnen worden vervaardigd uit de Social label collectie. Met het maken van deze textiele producten leert men het vak en is er uitwisseling tussen de verschillende deelnemers. Dit kan zijn in taal, achtergrond en passie. Ook wordt er een nieuw Social label product ontworpen in samenwerking met de Ateliermeester waarvoor de deelnemers van de groep het uitgangspunt zijn. Zie Social label > JAS


Ateliermeester: 
Brigit Vermeulen (Warenhuisvermeulen)

“Niet geleid door trends maar door intuïtie, grondstoffen, materialen, ambacht, eigen interesse en productievormen ontstaat een collectie. Ik doe, maak en breng waarin ik geloof.”