Meld je aan! Dag van de duurzaamheid 10 okt.

 

===========================

Samen Sterk voor Serious Shopping

Op Donderdag 10 Oktober 18.00-19.30 uur.

De dag van Duurzaamheid

===========================

Ben jij in voor Serious Social Shopping? Kom dan naar onze borrel en laat je, onder het genot van een drankje, inspireren om heel eenvoudig aan de slag te gaan. We nodigen de meest sociale bedrijven uit Den Bosch en omgeving uit in het Social Label Lab.

===========================

Social label en Ohmygood bundelen hun krachten voor sociaal duurzaam aankopen. Samen maken we ons sterk voor mooie producten met een maatschappelijke missie. Want het moet anders! En door andere keuzes te maken, kunnen we allemaal impact maken en betekenis toevoegen. 

De Social label designcollectie gemaakt ism werkplaatsen en gerenommeerde ontwerpers staat voor een inclusieve samenleving waarin niemand aan de kant staat. Social label is een initiatief van Petra Janssen en Simone Kramer. Naast de winkel/gallery in het Social label Lab aan de Bossche Tramkade is er de online winkel Sociallabelshop.nl voor publiek. Vanaf nu heeft stichting Social label ook een lokale partner gevonden om de verkoop te stimuleren onder bedrijven en overheden voor waardevol werk en nieuwe kansen kwetsbare groepen. 

Ohmygood, initiatief van Judith Schmitz, die bekend is met het maatschappelijke veld oa vanuit haar eerdere werk bij het Liliane fonds.  Zij heeft het tot haar persoonlijke missie gemaakt om de zichtbaarheid van sociaal ondernemers te vergroten zodat ze nog meer impact kunnen maken. Met de ohmygood giftcard kan je producten kopen bij de aangesloten sociaal ondernemers. 

Op sociallabelshop.nl en ohmygood.nl vind je diverse producten met liefde en vakmanschap gemaakt om daarmee positieve impact te bereiken voor een duurzame betekeniseconomie. Wat echt impact maken, doen we samen! We nodigen bedrijven en overheden dan ook uit om hun social return een adequate invulling te geven via de aankoop van sociaal duurzame producten. Want juist bedrijven en overheden kunnen met hun aankoop het verschil maken en een bijdrage leveren aan een mooiere en betere wereld. 

===========================

foto: Social Label >TIJD Arte&Senzor ism Joost van Bleijswijk

Maakproces
Jongeren gescout door werkbedrijf Senzer zoeken uit restmateriaal granieten stukken bij ARTE groep in Helmond. Ontwerper Joost van Bleiswijk benut de high tech machines in de nachtelijke uren voor het lasersnijden van het graniet. Hierdoor is overdag tijd om met de handen een mooi uurwerk in elkaar te zetten. ARTE en Senzer laten zo zien dat zij zich inzetten om jongeren een kans te geven zich te ontwikkelen in een high tech omgeving via dit designproduct.

Joey ‘Ik werk graag met mijn handen, meubelmaker of mechanisch monteur. Techniek op school sprak me altijd al aan maar de klassen op de mavo waren te groot voor mij. Ik wil iets moois maken en leren in een bedrijf. Spannend om van dichtbij het maakproces te volgen. Ik kijk ernaar uit om met Joost samen te werken in deze echte fabriek.’