Design at Food en Design festival

9-10 sept 2017

Food & Design smelten samen in het Werkwarenhuis. 

Over eetcultuur van de toekomst

Ben je nieuwsgierig en op zoek naar nieuwe smaken? Tijdens het Food & Design festival onderzoeken we de eetcultuur van de toekomst met de Local CityFoodMarket, workshops en lectures in het kader van de VERS Academy (Zuidlijn). VERS is een Brabants samenwerkingsverband en ontrolt zich tegelijk in de spoorzones van de vijf grote steden met foodfestivals in Breda, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Helmond en Tilburg.

WORKSHOP ‘Plak je eigen verhalend servies’

Designshop van Social label in het Werkwarenhuis

De werkplaatsen Reinier van Arkel en Cello zorg verzorgen live workshops van het verhalend servies >KOM ontworpen door Edwin Vollebergh studio BOOT. > KOM is een van de productlijnen uit de designcollectie van Social label om mooi werk op maat te creeren voor mensen die aan de zijlijn staan. Het publiek kan mee ‘tatoos’ plakken op het servies, de makers en begeleiders vertellen hun verhalen.

———————

Film/presentatie ‘De koek is nooit op’

Designshop van Social label in het Werkwarenhuis

(Film)presentatie van hostiekoeken gemaakt door Kentalis. De hostiebakkerij in Sint-Michielsgestel waar mensen met een beperking in horen en communiceren werken. De koek is ontwikkeld door Studio Boot & C-mone als symbool voor het vormgeven van een inclusieve economie waar niemand aan de kant staat. Anne Vegter, Dichter des Vaderlands uit 2015/16 heeft speciaal hiervoor een gedicht gemaakt.

 

360˚ speurtocht  “Wil ie ’n Wortel?

door Studio No More Mondays. Duik in de 360 *wereld. Vind alle virtuele wortels in en rond het Werkwarenhuis door de QR code te scannen! Kom achter leuke en grappige WortelWeetjes. Heb je ze allemaal goed? Dan win jij een speciaal LekkerWortel recept. He He.. Eindelijk weer eens lekkere wortels bij het avondeten.