Workshop Re_nature schrijf je in

hergebruik en upcycling
MAAK EEN TAS VAN OUDE VISNETTEN
——————————–
Tijdens een bezoek aan de Rotterdamse haven zagen ontwerpers Iris Toonen en Petra Janssen en  Zoë Rullens (Studio Boot) al snel de potentie en schoonheid van het scheepsafval dat daar wordt ingezameld. Voor RE_NATURE worden de oude visnetten in de kleuren van het festival gerecycled tot prachtige tassen. Tegen een kleine vergoeding koop je een uniek, handgemaakt exemplaar. Liever zelf maken? Dat kan tijdens de workshop onder begeleiding van de ontwerpers.
——————————–
Zondag 31 oktober
11.00 -13.00 uur
——————————–
——————————–
RE_NATURE 
Festival Vormgeving 
Waarom een festivaltasje? 
En hoe zorg je ervoor dat zo’n tasje bijdraagt aan de duurzamere wereld? Dat vroeg ontwerpbureau Studio Boot zich af tijdens het ontwikkelen van de huisstijl en aankleding voor het RE_NATURE festival.
Via een onderzoek naar verloren materialen kwamen ze terecht bij een grote werf vol scheepsafval in de Rotterdamse haven. Van de oude visnetten die ze daar vonden werd in samenwerking met ontwerpstudio Iris Toonen een prachtige tas ontworpen. Elke tas is uniek en tegen een kleine vergoeding te koop tijdens het festival.
Op de Tramkade zijn geen afvalbakken, maar ook daarvoor werd een duurzame oplossing bedacht. Vuilniszakken worden omgetoverd tot kleurige tassen die je tijdens je bezoek aan het festival meedraagt om je rotzooi op te ruimen. Tijd om naar huis te gaan? Knoop je zakje dan aan het einde van de expeditie aan het hek. Zo draag je bij aan een schonere omgeving en een kleurrijke installatie die door blijft groeien tijdens het festival. Opgeruimd staat netjes!
met dank aan Bek & Verburg
verzamelaars scheepsafval in de haven van Rotterdam
——————————–
 
Iris Toonen
Zoë Rullens (studio Boot)