Stick Together! move atelier Social label

Dansvoorstelling 

Donderdagmiddag 21 sept 14.30u presenteert Social label met Move Atelier de dansvoorstelling ‘Blijf Bij Elkaar’ over de versnelling in de maatschappij. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat iedereen kan blijven volgen? Het leven gaat steeds sneller. De dansers worden meegezogen in deze versnelling. Vinden ze hun weg om hier samen uit te komen? Hoe houden we elkaar vast? Stick Together!

Deze nieuwe pilot van het Move Atelier Social label is een samenwerking met dansdocent/choreograaf Jana Slegers, studenten Academie voor Danseducatie, Naomi Stadwijk en Minoe Bossink en twee bewoners van De Zevenhoek waar jong volwassenen met een verstandelijke beperking wonen, Jaimy de Graaf en Sanne Hendrickx. Mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.
Wil je erbij zijn? Mail dan naar info@sociallabel.nl
zie hier voor meer info over Move atelier van Social label
Voorstelling vindt plaats in de roze zaal van het Werkwarenhuis, tramkade 22 Den Bosch. Gratis toegang

Korte bio choreograaf en dansers

Jana Slegers (links onder) is choreograaf/dansdocent. Ze studeerde danseducatie op de academie van Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Al vanaf haar 16e jaar gaat Jana als vrijwilliger mee op vakantie met mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking. Aanvankelijk vond ze het onwennig en vroeg zich af hoe te communiceren. Die onzekerheid viel vrijwel direct weg. Het meegaan op reis ervaart ze als heel leerzaam, vooral om te zien hoe mensen in het leven staan. Leven vanuit mogelijkheden waarbij het niet perfect hoeft te zijn. Ze combineert haar twee passies: dansen en omgaan met mensen met een beperking. Ze wil via de taal van de dans laten zien dat een beperking geen beperking hoeft te zijn maar juist een extra expressiemiddel.

Sanne Hendrickx (midden boven) volgde onderwijs op de vrije school in Eindhoven. Na haar stage werkte ze bij de handweverij van ASVZ aan het project Social label > SKIN met TextielLab en studio RENS. Momenteel werkt ze 4 dagen per week bij creatief zorgatelier/winkel Snuist in Tilburg. Sanne heeft haar eigen appartement samen met andere bewoners met een verstandelijke beperking binnen woonvoorziening De Zevenhoek. Al jaren volgt ze wekelijks ballroom dansles. Ze heeft niet altijd de woorden, dansen is voor haar een expressie om zich te uiten. Na het dansduet Zullen we samen met Jana danst ze nu samen met meerdere dansers mee in deze productie.

Jaimy de Graaf (midden onder) heeft haar horeca-diploma gehaald bij De Rooi Pannen. Na stages op verschillende plekken werkt ze nu twee dagen per week in lunchroom ’t Benkske in Loon op Zand en twee dagen in de catering bij een bouwbedrijf in Tilburg. De woensdag heeft ze tijd voor zichzelf, voor haar eigen ritueeltje, om uit te slapen, te dansen en soms wandelen. Muziek en dans zijn voor haar een belangrijke uitlaatklep om tot rust te komen. Jaimy heeft haar eigen appartement samen met andere bewoners met een verstandelijke beperking binnen woonvoorziening De Zevenhoek.

Minoe Bossink (links boven) danst al van jongs af aan. Na de vooropleiding Dans bij Fontys in Tilburg was de Academie voor Danseducatie voor haar een logische stap. Dit jaar studeert ze af bij Misiconi company in Rotterdam. Naast haar studie geeft Minoe les bij amateurdansscholen. En als freelancer danst zij in producties van gezelschappen zoals dance company The Kitchen in Leiden en in clips zoals onlangs met Lloyd Marengo. Inclusie vindt zij een essentiële waarde waar zij via de dans invulling aan wil geven. De pilot met Move Atelier Social label is haar eerste ervaring in het samen dansen met mensen met een geestelijke beperking. Dit is iets wat ze altijd al heeft gewild en ook verder op door wil in haar toekomstige projecten.

Naomi Stadwijk (rechts boven) volgde een training bij het gerenommeerde Kibbutz Contemporary Dance Company (KCDC) in Israël. Een plek waar mensen met verschillende nationaliteiten samenkomen en uitwisselen via de taal van de dans. Naomi werkt graag samen met diverse mensen. Voor haar is dans veel meer dan een beweging. Het is de diepere sociale laag, de omgang met anderen die haar fascineert. Ze wilde meer ervaring opdoen in het werken met mensen met een beperking. De puurheid en echt contact maken, spreken haar aan. Het vraagt tijd en geduld om elkaar te leren kennen. Het vertrouwen groeide bij elke ontmoeting en dat uit zich in het samenspel. Naast dans is zij geïnteresseerd in het maken van films.
Binnenkort is de korte documentaire die zij met Minoe maakte rond deze voorstelling te zien!