Social label naar Dutch Design Week Eindhoven

Participants Ateliers Social label Lab in het Werkwarenhuis,  makers Fabriek on Tour, ateliermeesters en in initiators Social label  Kleding uit het Craft Atelier Social label.

 

Joy of Work

Dit jaar zijn we tijdens DDW te gast op de Fuutlaan 12c in Eindhoven waar naast Social label de expositie ‘tools & crafts’ van Isola, houtbewerker Jan Gerritsen en The Visionary Lab ism Vitra & Levi’s te zien zijn.

Verschillende groepen creatieven werken samen in de ateliers craft, assembly, story en move aan een betekenisvolle designcollectie die de wereld van morgen vertegenwoordigt. In het Social label Lab is de sociaal duurzame collectie te zien en te koop. Daarnaast initiëren we in het open atelier ronde tafels, tours en lectures. Tijdens Dutch Design Week presenteert stichting Social label nieuwe partnerships, producten en updates.

NEW LABELS

 • Social label new label > MIRROR (hand- & wandspiegel / hand- & wall mirror)
  Re-integratie & educatieproject Assembly Atelier Social label Lab x Iris Toonen 
 • Social label new label > WORK (unieke werkkleding / unique workwear)
  Re-integratie & educatieproject Craft Atelier Social label Lab x Brigit Vermeulen (Warenhuisvermeulen) 
 • Social label new label > JOY (posters)
  Cello zorg x Story Atelier Social label Lab x Mijke Pol x Edwin Vollebergh (Studio Boot) 
 • Social label new activity > STICK TOGETHER (dansfilm /dance movie)
  Move Atelier op locatie woonvoorziening De Zevenhoek (mensen met een verstandelijke beperking eo autisme) x studenten Academie voor Danseducatie x dansdocent/choreograaf Jana Slegers 
 • Social label update > KOM (nieuwe illustraties verhalend servies  / new illustrations narrative dinnerware)
  Zorgorganisaties Cello zorg x Reinier van Arkel x Edwin Vollebergh (Studio Boot) 


WE ALL WANT TO BELONG TO SOMETHING

Ontwerpen van arbeid als statement voor een andere kijk op werk, participatie & waardering voor iedereen. Sinds 2014 bouwen initiatiefnemers Social label, Petra Janssen (studio Boot) en Simone Kramer (C-mone), vanuit het lab in Den Bosch, aan een betekenisvolle designcollectie & community i.s.m. zorg, onderwijs en re-integratie. Met dit positieve activisme werkt stichting Social label aan een groeiende inclusieve beweging voor een economie die niemand aan de kant laat staan. Met inmiddels meer dan 50 sociaal duurzame designproducten en een programma ism de top uit het Nederlandse designveld, Social label ateliers en werkplaatsen in Nederland. Gebruiksvoorwerpen voor in en rond het huis. Design met betekenis. Hiermee viert Social label de spelende mens, cultiveert een empathische samenleving.

 

SOCIAL LABEL LAB 

In het designlab voor maatschappelijke vernieuwing werken verschillende groepen creatieven onder leiding van ateliermeesters/ontwerpers in de ateliers craft, assembly, story, move & open. We ontwerpen arbeid en activiteiten als bron van creativiteit, welbevinden en schoonheid. Voor een betere toekomst waarin ieder met zijn of haar talent van waarde is. Want waarom moet al het werk langs de lat van snelheid en geld? Waarom waarderen we niet de verschillen, talenten en maken dit tot een uitgangspunt? In een dialoog met professionals uit zorg en onderwijs pleiten we voor een andere kijk op werk als ijkpunt om de samenleving en economie te hervormen. Dat vraagt om andere spelregels. Design doing, communicatie en actie.

Omdat we kunnen maken wat we willen, kunnen we worden wie we zijn.

 

MOVEMENT

SOCIAL LABEL X  ONTWERPERS X TOEGEPASTE KUNST  X WERKPLAATSEN

Simone Kramer (C-Mone), Petra Janssen (studio Boot) Ilse Crawford & Oscar Peña (Studio Ilse Londen), Piet Hein Eek, Dick van Hoff (Van Hoff Ontwerp), Marc Mulders, Edwin Vollebergh (Studio Boot), Borre Akkersdijk (ByBorre), Kiki van Eijk, Kranen/Gille, Joost van Bleiswijk, Studio Rens, Haiko Meijer (Onix), Roderick Vos, Edward van Vliet, Rianne Makkink (Makkink&Bey), Brigit Vermeulen, Jana Slegers, Kelly Vanneste, Iris Toonen, Mijke Pol, studenten HBO Kunstvak onderwijs, design en dans. Werkplaatsen met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.: Artenzo en Woodworks, Amarant, Tilburg, Breda, Handweverij ASVZ, TextielLab, Tilburg, SMO Breda/Ik wil meedoen, gemeente Breda, Pameijer, Rotterdam, Arte, Raymakers, gemeente Helmond, Cello zorg en Reinier van Arkel, Den Bosch, Vught, Sint-Michielsgestel, Cor Unum, werkervaringsplekken WeenerXL gemeente ’s-Hertogenbosch, De Winkel die Werkt van Plan op Maat en Ateliers Social label Lab in het Werkwarenhuis op Tramkade ‘s-Hertogenbosch.

Mogelijk gemaakt door Fonds Cultuurparticipatie en Levendig Brabant, provincie Noord-Brabant

Foto Credits: Rene van der Hulst. Art-Direction Petra Janssen, Studio Boot