6 oktober POWER – voorstelling over klimaatverandering

6 oktober

18-jarige klimaatactivist neemt de stand op in

POWER
een voorstelling van Joeri Heegstra, Theater aan de Parade

POWER is een ontwapenende monoloog van een 18-jarig meisje over klimaatverandering, macht en de grenzen van hoop.

Regisseur Joeri Heegstra staat bekend om zijn sociaal-maatschappelijk, geëngageerde voorstellingen die de grens tussen theater en activisme onderzoekt. In POWER is het woord aan Inez Nuijten, een 18-jarige klimaatactiviste. In een monoloog van 45 minuten neemt ze haar omgeving, de overheid, de grote oliemaatschappijen, haar eigen generatie én zichzelf de maat.

 

 

 

“Misschien hadden we toen moeten doorpakken. Niet denken: we staan hier met heel veel mensen en heel veel borden hartstikke mediageniek te wezen, dus dan volgt de verandering wel. Nee. Gewoon, iedereen die aanwezig is, moet van één zo’n asociaal grote auto de banden laten leeglopen, moet één deur van een fast fashion keten dichtlijmen, moet één koelcel van de AH-vleesafdeling onklaar maken. Stel je voor wat we dan hadden bereikt.”

zie link Theater aan de Parade voor tickets 

CREDITS
Concept, regie, tekst Joeri Heegstra Spel Inez Nuijten
Foto Lisa Schamlé
Met dank aan Jaïr Faria

OVER JOERI HEEGSTRA

Joeri Heegstra (1993) heeft Performance gestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en is sindsdien werkzaam als regisseur, acteur en geluidsontwerper. Hij maakt sociaal-maatschappelijk geëngageerde voorstellingen die de grens van theater en activisme onderzoeken en is deel van het collectief Opening Statement.

OVER INEZ NUIJTEN

Inez Nuijten (2002) komt uit Den Haag en deed in 2021 eindexamen. Ze houdt zich graag bezig met theater en is zeer actief in de strijd tegen klimaatverandering. Inez is een van de oprichters van Youth for Climate Nederland, waar ze op dit moment secretaris van de Raad van Advies is, en is regelmatig betrokken bij verschillende klimaatacties en -protesten

Likeminds is een grootstedelijke ontwikkelplek voor meerstemmige theatermakers uit verschillende disciplines. Hierbij is artistieke diversiteit het uitgangspunt. De grote gemene deler van makers en voorstellingen is eigenzinnig, fluïde, divers, activistisch, rafelig en kwetsbaar. https://likeminds.nl/voorstellingen/power/