Open Monumentendag

In het weekend van 9 september 2023 openen duizenden monumenten in Nederland weer hun deuren voor het grote publiek tijdens Open Monumentendag. Iedereen is van harte welkom om tijdens dit weekend een kijkje te nemen in een van de prachtige monumenten die zijn opengesteld. Er is in het hele land van alles te zien en te beleven, voor zowel jong als oud.

Het Social label Lab in het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade is zaterdag 9 september geopend van 12.00-17.00u

Thema | Levend erfgoed 

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat het UNESCO verdrag voor de Bescherming van het Immaterieel Cultureel Erfgoed is gesloten en dat vieren we door het thema ‘Levend erfgoed’ te koppelen aan Open Monumentendag. Het immateriële erfgoed is – anders dan de stenen van een monument – voortdurend in beweging en verandert mee met de tijd.  

Veevoerfabriek De Heus aan de Tramkade in ’s-Hertogenbosch is getransformeerd tot inspirerende ontmoetingsplek met het Social Label Lab, de shop voor sociaal duurzame designproducten en ateliers voor educatie en werk op maat.Nieuwe functies van tijdelijk bouwen, het maken en processen in de samenleving opnieuw vormgeven vanuit design, kunst en communicatie en toepassen voor duurzame ontwikkeling en maatschappelijke vernieuwing. Het Werkwarenhuis met het Social label Lab heeft zich ontwikkeld tot een creatieve sociale community gevestigd op een industriële locatie aan het water. Met het veelzijdige drempelloze programma van de afgelopen jaren is een nieuw klimaat toegevoegd aan de stad.

De jury van de Dutch Design Awards over nominatie Dutch Design Awards ‘Habitat’

“Vanuit het principe ‘van niets iets maken’ wordt in een tien jaar durend experiment (2015-2025) gebouwd aan een Monument van de Toekomst. Daarbij proberen de initiatiefnemers Studio Boot en C-mone, samen met gerenommeerde ontwerpers, vaklui en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, zowel de creativiteit en bedrijvigheid van het gebied te vangen én te delen met de stad. De menselijke maat, de kracht van design, architectuur en communicatie fungeert bij dit alles als vertrekpunt.”

Vooral het flexibele karakter en het samenbrengen van verschillende mensen en ideeën intrigeert

meer info Open Monumentendag

meer over Transformatie van oude veevoerfabriek naar Werkwarenhuis