SONGDAY live muziek op zondag

Spiksplinternieuwe cyclus met livemuziek in het WerkWarenHuis Den Bosch
Een stem, een gitaar, een piano, veel meer hebben de artiesten van SongDay niet nodig. Intieme middagen in het WerkWarenHuis op de Tramkade in ’s-Hertogenbosch, steeds op de 1e zondag van de maand. Met singer-songwriters als Björn van der Doelen, Harry Hendriks, Martijn Kuijten, Jan Roosen en Lizet van Beek. Met steeds een verrassend voorprogramma.

De organisatie van SongDay is in handen van muziekliefhebbers Herman van Holt, Paul Pijnenburg en Frank van Osch. Samen met het Werkwarenhuis willen zij met SongDay een nieuw podium voor sing & songwriters aan de stad toevoegen. Het begon met kleine luisterconcerten in een kantoor hier in de stad. Dankzij de steun van de gemeente ’s-Hertogenbosch en vereniging sociëteit casino kunnen deze intieme ‘huiskamerconcerten’ vanaf 2024 in het WerkWarenHuis plaatsvinden.

Na de succesvolle aftrap van Björn van der Doelen op zondag 4 februari jl. treden de volgende Singer- Songwriters komende maanden het podium van het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade.

—————————————————————————————————————————-

Programma SongDay voorjaar 2024 in beeld en geluid

TICKETS

—————————————————————————————-

7 april: Lizet van Beek & Doré van Deijck

Liedjesprogramma Les Vieux Amants, over de omzwervingen van een vrouw, op zoek naar de liefde.

Liederen die doen voelen hoe het menselijk tekort het hart doet lijden en de ziel pijnigt maar toch ook laat zingen als de liefde daar is. Franse chansons op zijn best. Lizet van Beek en Doré van Deijck nemen u mee naar de wereld van Barbara, Brel, Piaf en andere Franse vedettes langs een vertelling over oude liefdes.

BESTEL HIER JE TICKETS VOOR LIZET VAN BEEKK EN DORE VAN DEIJCK

 

—————————————————————————————-

5 mei: geen programma i.v.m. Bevrijdingsdag

—————————————————————————————-

2 juni: Harry Hendriks & Eric Coenen
Harry is gitarist en was lange tijd de rechterhand van Gerard van Maasakkers. Onlangs kwam zijn solo-cd Zondagskind uit. Hij speelt vanmiddag met bassist Eric Coenen (Ilse de Lange, Kaz Lux).

BESTEL HIER JE TICKETS VOOR HARRY EN ERIC

Zondagskind – Youtube

 

—————————————————————————————-

7 juli: DUFFHUES
Bosschenaar DUFFHUES maakt liedjes als korte verhalen. Zijn muziek is donker en tragisch en is te omschrijven als avantgardistische blues en atypische roots & folk muziek.

 

BESTEL HIER JE TICKETS DUFFHUES

————————————————————————————

OVERZICHT EERDERE EDITIES SONGDAY


Zondag 4 februari 2024: Björn van der Doelen
Wie anders dan Björn van der Doelen trapt SONGDAY af op zondag 4 februari 2024! Hij is van hier (groeide op in Hintham), voetbalde o.a. bij PSV maar koos al snel voor de gitaar. Van der Doelen noemt zichzelf met een knipoog ‘de Parel van Brabant’. Wat ons betreft volkomen terecht! Met zijn eigenzinnige manier van zingen, zijn ontroerend mooie liedjes en zijn karakteristieke verhalen is hij de ideale opener van onze nieuwe cyclus livemuziek. Lees hier meer over de aftrap

Zondag 3 maart 2024: Martijn Kuijten
Singer-songwriter Martijn Kuijten heeft een ‘Gemertse snik’. Hij woont er al een groot deel van zijn leven, daar aan de rand van de Peel. Zijn persoonlijke liedjes gaan over volwassen worden en de littekens van het leven. Ze zijn doordrenkt met zijn liefde voor de streek waar hij woont en werkt. Hij speelt samen met Alex Akela (viool, mandoline en gitaar) en Birgit Wijdemans (zang).