21 nov expositie Posters NBS wedstrijd

Expo  21 november- 3 december 

Algemene Beschouwingen kiest opnieuw beste alternatieve verkiezingsposter Initiatief van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters focust op komende Tweede Kamerverkiezingen.

Naar aanleiding van de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november organiseert Algemene Beschouwingen voor de derde keer een project om alternatieve verkiezingsposters te ontwerpen. De beste posters worden verspreid in de straten van Breda en tentoongesteld in het Werkwarenhuis in ’s-Hertogenbosch. De Tweede Kamerverkiezingen van 2023 vormen de aanleiding voor een nieuwe editie van Algemene Beschouwingen. Iedereen die zich geroepen voelt mag meedoen en een verkiezingsposter ontwerpen die er toe doet. Inzenders geven hierop hun visuele commentaar op de Nederlandse politiek of kaarten een probleem of actualiteit aan. Het kan een protest of juist een aanmoediging zijn: makers hebben een carte blanche. Aan inspiratie is deze ook editie geen gebrek. Mark Rutte verdwijnt van het toneel, Pieter Omtzigt maakt een wederopstanding en met BBB lijkt de ultieme risée van de politiek te zijn gevonden. Alle reden tot het ontwerpen van alternatieve verkiezingsposters. Jury en publieksprijs Algemene Beschouwingen is bedoeld om de verkiezingen actief onder de aandacht te brengen met een ongebruikelijke, experimentele en alternatieve beeldtaal. Net als met de Tweede Kamerverkiezingen wordt er bij Algemene Beschouwingen op woensdag 22 november gestemd. Het winnende affiche wordt overhandigd aan zijn ontwerper. Daarnaast kiest ook de jury een winnend affiche. Beide winnaars worden beloond met de Algemene Beschouwingen Award. Bij de vorige Tweede Kamerverkiezingen waren er ruim 200 deelnemers aan Algemene Beschouwingen. De deadline voor deelname aan de straattentoonstelling in Breda en de tentoonstelling in Den Bosch is 23 oktober, 10:00 uur. Posters die later binnenkomen worden alleen op de site en/ of Instagram geplaatst.

———

Over Algemene Beschouwingen Algemene Beschouwingen is een project van Nieuwe Bossche School en Graphic Matters uit Breda. De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van grafisch ontwerpstudio’s ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo en staat voor ruimhartig omgaan met typografie als beeldmiddel en royaal kleurgebruik. Graphic Matters maakt het werk van visueel eigenzinnige, maatschappelijk betrokken en/of sociaal kritische vormgevers zichtbaar. Met een beleefbare programmering prikkelt Graphic Matters vakgenoten en jongeren om samen kritisch te kijken naar visuele cultuur. Met presentaties in een openbare context creëren we ruimte voor dialoog.

affiche: inzending van   @studionaaijer

Uit de selectie kiest de jury op woensdag 22 november de winnaar van de juryprijs, op diezelfde dag kiest iedereen die wil zijn favoriete poster via www.algemenebeschouwinge.eu

De volledige selectie wordt van woensdag 22 november tot en met zondag 3 december tentoongesteld in het Werkwarenhuis, Den Bosch. In Breda worden van 14 t/m 23 november opstellingen met de posterselectie geplaatst bij Avans en De Rooi Pannen Seelig-Noord en in Den Haag is de selectie te zien bij Amare aan het Spuiplein en in Café Dudok.

Op zondag 26 november wordt om 15.00u de juryprijs en publieksrijs uitgereikt in het Werkwarenhuis. Wees erbij!
Blijf via Instagram (@algemenebeschouwingen) op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. We hopen je te zien op zondag 26 november, bij het Werkwarenhuis in Den Bosch.

algemenebeschouwingen.eu instagram.com/algemenebeschouwingen nieuwebosscheschool.nl graphicmatters.n