Wereldse producten, lokaal gemaakt

Zondag 2 juli van 13.00u-17.00u is er weer een nieuwe editie van de DO GOOD MARKET in het Social label Lab en in de Makersstraat van het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade.

WERKWARENHUIS
de plek waar sociale, creatieve en lokale ondernemers elkaar ontmoeten
Sinds mei 2016 organiseren we creatieve markten zoals de Do Good Market, waar we creatieve en sociaal ondernemers, ambachtslieden en ontwerpers een plek bieden om hun sociaal en duurzame producten te tonen aan publiek. Het Werkwarenhuis als ‘warenhuis’ vol producten lokaal gemaakt met liefde voor mens en milieu. Hieronder stellen we alvast een aantal jonge creatieve ondernemers aan je voor!

studio Fiep
Upcycling is ook een passie van studio Fiep waarbij verwaarloosd materiaal wordt omgetoverd in een mooi gebruiksvoorwerp. Dat is voor deze jonge designstudent pure magie. Oude banners waaronder die van Werkwarenhuis en surfzeilen veranderen in leuke tasjes en pashouders.

This is not Jewelry
De wonderen van de natuur en haar prachtige bloemen worden vastgelegd in sieraden gemaakt van zelfgeplukte bloemen in een laagje hars.

Sento Sesay
Sento kom uit Sierra Leone en woont inmiddels al elf jaar in Nederland. Tijdens de Do Good Market zijn haar veelkleurige zelfgemaakte mutsen en tassen te koop. “In Nederland heb ik veel geleerd, naast de Nederlandse taal ook breien, haken en naaien. Ik maak diverse kleding, tassen etc zelf. Ik ben dankbaar voor de hulp van de maatschappij.”

ElinsAtelier
Elin is dol op zelf sieraden maken. “Ik begon in 2020 met sieraden maken als afleiding wat voor mij belangrijk is. Al snel maakte ik zoveel dat ik het niet meer allemaal zelf kon houden, en toen ben ik in 2021 gestart met Elinsatelier. Met heel veel liefde en aandacht maak ik zelf alle sieraden. Ook vind ik het heel erg leuk om speciale persoonlijke sieraden te maken en mensen te helpen met hun eigen sieraden maken. Daarnaast heb ik een passie voor bakken en koken. Dus ik zal ook wat lekkere baksels meenemen naar de Do Good Market.”

Derya
Derya werkte voorheen in het craft atelier van Social label. Noodgedwongen heeft ze haar thuisland Turkije moeten verlaten als politiek vluchteling. Na opvang woont ze met haar gezin in Rosmalen. Derya was docent handwerken op een universiteit in Turkije. Haar skills zijn daarom ook erg goed waarmee ze anderen in de groep ook weer inspireerde. In het Craft Atelier kon ze haar talenten laten zien en dankzij het contact met de andere vrouwen beheerst ze de Nederlands taal steeds beter. Zo krijgt ze een breder perspectief op de Nederlands samenleving. Tegenwoordig werkt zij twee dagen per week als vrijwilliger op het Rodenborch College, waar zij leerlingen begeleidt bij de creatieve vakken. Daarnaast maakt ze in haar eigen tijd prachtige handgeborduurde sieraden en kan zij heerlijk koken. Beiden komt zij laten zien op de markt.

Craft Atelier Social label
In het Craft Atelier wordt gewerkt aan de sociaal duurzame designcollectie van Social label. Daarnaast worden ook producten gemaakt van hergebruikte materialen voor het Werkwarenhuis. Zoals deze kussens die deelnemers van ateliers naar eigen inzicht samen stellen van oude ontmantelde tenten van camping Stortemelk (festival Into the Great Wide Open op Vlieland). Via het maken van deze kussens krijgen de deelnemers de kneepjes van het vak aangeleerd door ateliermeester Brigit Vermeulen.
Deze kussens zijn alleen tijdens de Do Good Market te koop!

Social label Shop
Tijdens de Do Good Market is ook Social label Shop geopend en is er bovendien een speciale actie
met kandelaartjes van ontwerper Kiki van Eijk (Social label >LICHT), serviesgoed van ontwerper Edwin Vollebergh (Social label >KOM) en posters van Studio Boot.

MAKERSSTRAAT
Ook de deuren van de verschillende werkplaatsen in de Makersstraat staan tijdens de Do Good Market open met speciale acties, workshops en zelfgemaakte producten.

Timmerwerkplaats ‘De Winkel die Werkt’
De Winkel die Werkt, een sociaal maakbedrijf, biedt timmer- en schilderwerkzaamheden aan. Een erkend leerbedrijf in de detailhandel, groen en bouw met leer- en werkervaringsplekken gericht op statushouders en jongeren met autisme. De vaklui van De Winkel die Werkt begeleiden de deelnemers om verder te groeien in het vakmanschap. Tijdens de Do Good Markt kun je hun handgemaakte houten producten waaronder opbergkisten kopen.

Wim – Zeefdrukatelier Kurtface
Kom je oude t shirt upcyclen met natuurlijk inkt. Door middel van een ter plaatse gemaakt ontwerp maak je een afdruk op een T-shirt. Een creatieve mogelijkheid om je ontwerp terug te zien op een shirt en dit zelf (uit)te dragen. Op een leuke manier leer je spelen met vorm, kleur en contrast.
Neem een eigen shirt mee, in lichte kleuren, mag ook met logo!

Atelier Chika Ito
Chika Ito is een kunstenaar/graficus die werkt met een focus op zeefdruk en het maken van boeken. Ze maakt al 25 jaar haar zeefdrukinkten, -verven en -kleuren met veilige eetbare materialen. Ze exposeert haar werk internationaal en geeft workshops en demonstraties op scholen, instellingen, festivals en internationale drukwerk conferenties. Ze is mede-oprichter van Flatto81, een duurzaam multidisciplinair project voor handgemaakte botanische inkten en natuurlijke kleuren in Nederland.

Metal Arts Creations
Birgit Doesborg is als enige meester in Nederland in de techniek Mokume-gane, een oude Japanse smeedtechniek, waarbij lagen van verschillende edelmetalen aan elkaar worden gesmeed tot een uniek sieraad of object. Tijdens de Do Good Market is een selectie uit haar zelfgemaakte collectie Doesdesign te zien en te koop.

Ouwe Shit
Tijdens de Do Good Market is deze Repair/Vintage shop open.
Kom lekker snuffelen, hergebruikte spullen mee opknappen bij Ouwe Shit!

Pixel Arcade
In Pixel Arcade vinden jongeren naast bordspellen, rolspellen, computerspellen, arcade- en flipperkasten een toegankelijk sociaal netwerk in een unieke setting. Met een laagdrempelig aanbod van authentieke arcade spellen vindt een zeer diverse groep jongeren hier een interactieve ontmoetingsplek die past in deze tijd met een knipoog naar het verleden. Een werk-/speelplaats die jongeren een aantrekkelijk offline alternatief biedt voor online-gaming.

Speciale actie: Tijdens de Do Good Market krijg je 20% korting op de entreeprijs!

Nigar & Siham op terras bij het Werkwarenhuis.

TOT ZONDAGMIDDAG 2 JULI


DO GOOD MARKET
van 13.00-17.00u
gratis entree