It’s a Lamp atelier in Makersstraat

In de Makersstraat tegenover Social label Lab bij het Werkwarenhuis op Tramkade vind je sinds kort het atelier van Joan van Loon waar hij zijn fascinerende lichtkunstwerken maakt. Naast lichtman bij Club W in het Werkwarenhuis in de nacht is hij nu ook overdag te vinden op terrein Tramkade. In het zonnetje met een muziekje aan is hij vanaf woensdag in zijn atelier aan het werk en kun je zijn lichtkunstwerken bewonderen.
Lees hieronder meer over zijn wonderlijke diorama’s die met engelengeduld en veel verfijning tot stand komen.
“In de magisch belichte, met liefde en geduld op maat gemaakte diorama’s vind elke emotie zijn eigen plekje. De lampen symboliseren ups & downs in het leven met in ieder tafereel eigen emoties. De lampen zijn gecreëerd uit liefde, boosheid, en verdriet. De vele details in het werk en de belichting van de omgeving nodigen je uit om het werk nader te bekijken en in elk hoekje zal je weer iets anders zien.
De werken zijn allen met de hand en op het oog gemaakt. De materialen die ik gebruik worden meestal per toeval door mij op de meest onverwachtse plaatsen gevonden.Het is moeilijk voor me om uit te leggen hoe dat in zijn werk gaat. Zo komen mensen naar me toe en zeggen dat ze het perfecte stukje hout voor me hebben gevonden, stap vervolgens in mijn auto om een kijkje te nemen en bij binnenkomst zie ik een mooi stukje hout het is erg gehavend en je kunt zien dat het geleefd heeft maar, heb er geen klik mee dus blijft het lekker liggen. Soms duurt het maanden voordat ik het perfecte stukje materiaal tegenkom, en als ik het dan tegenkom dan bewerk ik het met liefde en passie tot iets moois en uiteindelijk verandert het kunstwerk dynamisch mee met mijn gevoelens van die dag! De werken hebben veel details waardoor je eventjes kunt verdwalen in mijn fantasie zonder aan andere dingen te denken. Mogen mijn lampen jou verlichten…”