Meestergitarist te gast bij SongDay in het Werkwarenhuis

Bossche Omroep d.d. 29 september 2024
Meestergitarist te gast in nieuwe editie SongDay in het Werkwarenhuis
Susan Goldman uit Den Bosch verzorgt het voorprogramma.

Op zondag 6 oktober is meestergitarist BJ Baartmans te gast tijdens een nieuwe editie van SongDay bij het Werkwarenhuis aan de Tramkade 20-24 in Den Bosch. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Bossche zangeres Susan Goldman. Aanvang om 16.00 uur. Meer info en kaartverkoop: www.songday.nl.

Meestergitarist BJ Baartmans draait al een slordige veertig jaar mee in de Nederlandse muziekscene en stond in 2023 zelfs in de top 25 van de beste gitaristen van de Benelux. Met maar liefst 14 albums en 4.000 optredens op zak, is hij terug met een nieuw album: Ghostwriter. Voor dit album haalde hij inspiratie uit bands en artiesten zoals Big Star, Slade, Wilco, The Black Keys, Lucinda Williams, Elvis Costello, The Kinks, Tom Petty, Nick Lowe en Richard Thompson. Bij SongDay speelt Bart-Jan solo een aantal songs van Ghostwriter, aangevuld met eerder werk en een paar goed gekozen rootsklassiekers. Zijn liedjes zitten vol persoonlijke verhalen en observaties die voor velen herkenbaar zullen zijn.

Het voorprogramma is deze middag in handen van Susan Goldman. Deze geboren Bossche is naast DJ ook zangeres. Het belooft een middag vol intieme (Americana) muziek en gitaarvirtuositeit te worden.