Hulp-actie “Licht voor Oekraïne”

Werkwarenhuis en Mirek samen met inwoners en bedrijven Den Bosch eo in actie voor Oekraïne

Mirek Blakita woont al enige jaren in Den Bosch. Hij komt uit Lubaczow, een plaats op de grens van Polen en Oekraïne. Samen met het Werkwarenhuis heeft hij een hulpactie opgezet. Hij heeft contact gehad met Wieslan Kapel, burgemeester Lubaczow, die in contact staat met de burgemeester van Jaworow (Javonov) in Oekraïne. Zie ook kaartje onderaan bericht. Hij geeft aan dat op dit moment vooral zaklampen, powerbanks, waxinelichtjes en aggregaten nodig zijn die ze in Oekraïne kunnen inzetten als het licht uit gaat.

We roepen iedereen op om goed werkende powerbanks, waxinelichtjes, zaklampen met volle batterijen in te leveren bij het Werkwarenhuis op Tramkade. Bedrijven worden gevraagd om aggregaten te leveren. Ook grote tenten, slaapzakken en warme sokken zijn welkom!

Veel dank aan Van den Heuvel aannemingsbedrijf uit Heesch die twee nieuwe aggregaten leveren, Boca Kaarsen kaarsen uit Schijndel en Telescopicmist die zorgt voor een industrieaggregaat. Daarnaast ontvingen we afgelopen weekend zakken vol met opgeladen powerbanks en zaklampen van diverse vriendenclubs uit Den bosch eo. Allemaal spullen die komende tijd hard nodig zijn.

Mirek vertrekt volgende week woensdag 9 maart 2022 naar de grens Polen – Oekraïne. 

——————-

Inleveren kan van donderdag 3 maart t/m dinsdag 8 maart 9.30u – 17.00u en woensdagmiddag vanaf 12.30 -17.00u.
Social label Lab / Werkwarenhuis, tramkade 22-24 Den Bosch

info@werkwarenhuis.nl

   

Alle hulpgoederen zijn in goede orde ontvangen en kwamen meteen van pas. Met de persoonlijke boodschap, de poster “From Den Bosch With Love”, laten we weten dat we meeleven.

Vervolg-acties door Veteranen Ontmoetings Centrum
Goederen kunnen vanaf nu afgeleverd worden bij het Veteranen Ontmoetings Centrum die transport naar Oekraïne regelen.

Stichting Ouwestomp & Veteranen Ontmoetings Centrum Den Bosch-Brabant Noord
Contactpersoon: Jeroen Stam
De Fuik 9 5223 KT  ’s-Hertogenbosch

Openingstijden
Maandag, Dinsdag, Woensdag 09:00 tot 16:30 uur.
Donderdag t/m Zaterdag 09:30 tot 17:00 uur.
Zondag gesloten.

Het Veteranen ontmoetingscentrum is een plek waar oud gedienden van defensie met familie en vrienden komen voor een praatje of luisterend oor onder het genot van een kopje koffie of thee. Het is een thuisbasis voor allen die uitgezonden zijn geweest en wel of geen vervelende ervaringen hebben meegemaakt. Er kan hulp worden geboden door onze nuldelijnszorg en geestelijk verzorgers van defensie. Veteranen met een trauma, die net in therapie zijn geweest, “in bijv. de Reinier van Arkel groep”, vinden hier op weg naar huis een rustpunt.


Meer acties voor Oekraïne 

zie ook meer initiatieven die zich inzetten voor hulpgoederen en donaties

www.stichtingukraineholland.nl

Bij uitzonderlijke rampen slaan elf samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. De hulporganisaties achter deze Giro555-actie zijn onder meer Stichting Vluchteling, CARE Nederland, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis en Kerk in Actie.


STAND WITH UKRAINE! Vreedzame demonstratie in Den Bosch

Zaterdag 5 maart om 12:00 uur gaat de vreedzame demonstratie STAND WITH UKRAINE! van start op de Parade naast de Sint-Janskathedraal. We willen dit moment nemen om een duidelijk statement te maken in Den Bosch tegen de verschrikkelijke Russische agressie in Oekraïne en om stil te staan bij de dappere Oekraïnse strijders en alle gevallen slachtoffers. Stand with Ukraine Den Bosch wordt georganiseerd door Oekraïners die wonen in regio Den Bosch en een groep betrokken Bosschenaren.