Expo 4 juli tot 2 aug. Nieuwe Bossche School

————–
EXPOSITIE NIEUWE BOSSCHE SCHOOL
4 x 10 posters van 4 Bossche ontwerpbureaus
4 juli t/m 2 augustus Werkwarenhuis, Tramkade, ’s-Hertogenbosch.
————–
————–
De Nieuwe Bossche School is een licht activistische beweging die staat voor ruimhartig omgaan met typografie als (illustratief) beeldmiddel en een royaal kleurgebruik. Het activisme uit zich in de individuele boodschappen en het gekozen medium; de poster op straat.
————–
Vier Bossche grafisch ontwerpbureau’s hebben zich verenigd onder de naam Nieuwe Bossche School (NBS). Een enigzins prikkelende naam die reageert op de in deze stad gekoesterde illustere en hoog gewaardeerde voorganger. Op zoek naar meer ruimte voor de aanpak waar de huidige generatie Bossche ontwerpers voor staat gebruikt de NBS meer mogelijkheden om goed, eigentijds grafisch ontwerp in deze stad te laten zien. Het doel is Den Bosch nog mooier, leuker en relevanter te maken. Dit collectief wil laten zien dat een poster (in de straat) een moment en platform is voor de toegepaste kunst. Vaak zijn posters ondergeschikt aan commerciële boodschappen, het collectief laat zien dat een poster mooi kan zijn, kan prikkelen en beklijven.
————–
De Nieuwe Bossche School is een gelegenheidscollectief van vier Bossche grafisch ontwerpstudio’s: ATTAK, Autograph, Studio Boot en Studio Turbo. In het verlengde van hun recent geopende staatexpositie ‘Rewrite Your Future’ presenteren zij in het Werkwarenhuis hun 40 beste posters tot nu toe. Op groot formaat.
————–
De expositie start op zaterdag 4 juli om 16.00 uur.
Inclusief een Pop up Postershop.
Reserveren is niet nodig, toegang is gratis.
————–

meer weten kijk op hun website