shortlist brabantse erfgoedprijs 2017

De acht shortlistkandidaten voor de Brabantse Erfgoedprijs 2017 zijn bekend. Uit maar liefst 72 inzendingen heeft een vakjury acht initiatieven geselecteerd die kans maken op de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Van de 72 inzendingen vond de vakjury het project Werkwarenhuis van Social label origineel en inspirerend en is samen met zeven andere deelnemers door naar de volgende ronde.

De vakjury onder voorzitterschap van gedeputeerde Henri Swinkels van de provincie Noord-Brabant had de zware taak om uit 72 ingediende projecten een selectie te maken van maximaal acht projecten. De vakjury ziet in het Werkwarenhuis een goed voorbeeld om erfgoed op een innovatieve, creatieve en waardevolle manier over het voetlicht te brengen. Erfgoed gaat niet alleen over gebouwen en objecten. Erfgoed gaat om mensen, over hun verhalen, hun tradities en acties. Patrick Timmermans, directeur van Erfgoed Brabant en secretaris van de jury: “Van belang is hoe wij ‘gisteren’ achterlaten en tegelijkertijd het heden een betekenisvolle plek geven. Met deze tweejaarlijkse prijs geven wij een mooie stimulans aan innovatieve en creatieve erfgoedprojecten die een podium verdienen.”

Gesamtkunstwerk, Monument van de Toekomst

Met het Werkwarenhuis op Tramkade ontstaat de komende 10 jaar een creatieve wijk die sociaal, cultureel en duurzaam is. Simone (C-mone), Petra & Edwin (Studio Boot) geven een nieuwe gebruiks- en publieksfunctie aan het Werkwarenhuis en laten de blijvende waarde van tijdelijk gebruik zien. Samen met diverse creatieve ondernemers en ontwerpers bouwen ze via de kracht van design, architectuur, communicatie aan het Monument van de Toekomst, een gesamtkunstwerk, met de menselijke maat als vertrekpunt.

De kandidaten presenteren hun project aan de vakjury. In september worden de drie projecten bekendgemaakt die kans maken op de Brabantse Erfgoedprijs 2017. Vervolgens is het aan het publiek om een stem op zijn favoriet uit te brengen. Meer info over de acht geselecteerde kandidaten via https://www.erfgoedbrabant.nl/actueel/nieuws/2017/shortlistkandidaten-brabantse-erfgoedprijs-bekend/.