Social Label Lab

 

De nieuwe plek voor Social label spreekt tot de verbeelding. Stichting Social label heeft met steun van Rabobank Foundation de transformatie van de oude fabriek naar een eigentijds lab/ conceptstore in gang gezet. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting.

 

 

Architectuur: ‘Wij willen met één ingreep het gebouw een heldere structuur geven die in één oogopslag te begrijpen is en waarmee ruimte wordt geboden aan de gewenste organische groei en verdere invulling van het monumentale pand’, Piet Hein Eek, architectenbureau Eek en Dekkers.

Inrichting: ‘Door helder kleurgebruik en eigenzinnige oplossingen ontstaat er een landschap waarin de designproducten van Social label goed tot hun recht komen. Een fris statement, een herontwikkeling van een voormalige machinekamer tot een volwaardige nieuwe conceptstore en creatieve werkplaats’, Edwin Vollebergh (Studio Boot).

Initiatiefnemers Social label: ‘Ontwerpers hebben veel tools in handen om meer te kunnen betekenen. Van doen, denken, onderzoeken tot communiceren. Samen met diverse mensen, multidisciplinair. Op naar een maatschappij waar iedereen ertoe doet en respect heeft voor wat hij maakt en wie hij is’,
 Petra Janssen (Studio Boot) en Simone Kramer (C-mone).

De opening van het Social label Lab en de komst van Koningin Máxima is een kroon op het werk van Social label en iedereen die meedoet. Dit werdt gevierd in de ochtend met betrokken werkplaatsen en ontwerpers.

 

 

foto rene van der Hulst. art-direction petra janssen studio boot