Movement met impact

UNCOVER magazine met thema Inclusie
uitgave van BUAS, Breda University of Applied Sciences

De nieuwe editie van UNCOVER is een thema-nummer geworden met een grote diversiteit aan verhalen, inclusief de ‘Movement met impact’ van Social label.

Al sinds het ontstaan in 2011 bouwt Social label aan de (inter)nationale movement voor een sociale economie door design toe te passen in de samenleving. Naast de Social label producten bij diverse werkplaatsen zijn er diverse ateliers in het Social label Lab. Nieuwe groepen van creatieven ontstaan via het samen maken en presenteren. Een groep bestaat uit professionals, mensen met minder kansen, mensen met een beperking en mensen die betekenis willen maken en in een professionele omgeving van de toegepaste kunst willen werken. Door goede uitwisseling van gedachten en ervaringen, en de co-creatie van producten, kan er beter op maat voor de mens ontworpen worden voor een betere leefomgeving en omgang met elkaar. Welzijn en gezien worden is voor iedereen belangrijk. Het Social label Lab in het Werkwarenhuis is een veelzijdige plek waar interactie met publiek en gebied voorop staan. Waar mensen zich thuis voelen en nieuwe dingen spontaan kunnen ontstaan tijdens het eten, maken, dansen, ontmoeten en zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Een plek waar mensen kunnen ervaren wat design, kunst en cultuur kunnen betekenen.

Het gehele magazine inclusief het artikel Movement met impact over Social label is online voor iedereen te vinden en hier te downloaden