1 sept – 15 okt Zuurstof voor de stad


Van oude fabriek vol veevoer naar voer voor de geest

Kunst en Cultuur programma Werkwarenhuis

Het Werkwarenhuis (sinds 2015) biedt komende maanden weer een veelzijdig kunst & cultuur programma met veel expo’s, urban arts, theater en performances. Kom kijken en luisteren!

Gratis toegang tot kunst tijdens de Lustrum expositie van Appel Galeries in september. Met 7 vooraanstaande galeries uit Nederland: Jan van Hoof Galerie (Den Bosch), Luycks Gallery (Tilburg), Galerie Nasty Alice (Eindhoven), Galerie Wilms (Venlo), Galerie Marzee (Nijmegen), Contempo (Rotterdam), Salon (Eindhoven) met aankomend talent uit de Brabantse talenthub ‘Jump!’ en de sociaal duurzame designcollectie van Social label.

Social label gaat daarnaast on tour naar Dutch Design Week in Eindhoven en World Design Expo ‘La manufacturea labour of love in Lille van Lidewij Edelkoort (FR).

Kinderen en ouders kunnen zich weer verwonderen tijdens de theatermiddag ‘Wortelen’ van Blauw Gras.

In oktober is de Graduation show van kunstacademie St. Joost. De roze salon van Van Aken is tevens het festival cafe voor alle aanstormende talenten.

Tijdens de Dataweek in ‘s-Hertogenbosch is ‘Impossible Bodies’ te zien en ervaren. Een interactieve expo van cyborgs, data en kunstmatige intelligentie.

Op de urban playground, het buitenterrein van Tramkade, werken ontwerpers uit het Werkwarenhuis en de Mengfabriek samen aan het urban art project ‘IDIDIT’ in het kader van het 5 jarige bestaan van onze culturele hotspot. Nog 5 te gaan in het 10 jarige cultureel experiment dat we destijds met de gemeente ‘s-Hertogenbosch zijn aangegaan:
“We made it halfway, so far so good”

 

Kijk voor data/tijden en tickets op de Werkwarenhuis-agenda

affiche: Edwin Vollebergh Studio Boot