TAAI TAAI tot 11 december expo

Een visuele herschrijving van het Sinterklaasfeest.

Drie studenten grafisch ontwerp en illustratie van de HKU organiseerde op zondagmiddag 3 december het interactieve evenement ‘TAAI TAAI’ in het Werkwarenhuis aan de Tramkade in Den Bosch. Zij verrassen het publiek met een visuele herschrijving van het Sinterklaasfeest.

Sinterklaas is weer in het land, maar deze traditie roept tegenwoordig veel discussies op. Vooral de vraag hoe Piet eruit moet zien, houdt de gemoederen in de media flink bezig. De HKU studenten Vera Smits, Mikki Schellevis en Samira Charroud spelen via het TAAI TAAI evenement in op deze discussie. Hierbij werden zij begeleid door Petra Janssen en Edwin Vollebergh van Studio Boot tevens mede eigenaren Werkwarenhuis.

De studenten willen de aandacht verplaatsen, de essentie van de traditie naar boven halen en een nieuwe weg inslaan met Sinterklaas. “Wij willen de negatieve aandacht veranderen naar positieve aandacht, het kader verbreden en de traditie op een innovatieve manier benaderen.”

Tijdens het evement keek je mee door de ogen van de studenten en ontwerpers en hun interpretatie van het Sinterklaasfeest door middel van een interactieve expositie. Zo zien we verschillende varianten van het pak van Sinterklaas en is er een ruime keuze aan culinaire versnapperingen met een ‘TAAI TAAI’ twist. Een DJ die zijn Sinterklaas mixtapes draait mag natuurlijk niet ontbreken. Een verassend evenement in het Werkwarenhuis waar op een creatieve en vernieuwende manier het Sinterklaasfeest wordt herschreven. De expo zal langer te bezichtigen zijn.