Moving Monuments

De Open Monumentendag vindt plaats in het weekend van 10 en 11 september 2022 met als thema duurzaamheid.

Monumenten in heel Nederland openen gratis hun deuren voor publiek. Zo ook het Werkwarenhuis en Social label. Met trots aangezien we het pand behoed hebben van sloop. Het is gelukt om het Werkwarenhuis en daarmee het industrieel erfgoedcomplex te behouden. Na het experiment van 2025 zal het Werkwarenhuis als gebouw blijven bestaan binnen de ‘Bossche Stadsdelta’, een nieuwe wijk. Het gebied rondom Werkwarenhuis is als ‘creatieve haven’ opgenomen op de structuurkaart. De duurzame waarde van tijdelijkheid is daarmee bewezen. Zie hier onze toekomstdroom voor Werkwarenhuis 2.0!

MOVING MONUMENTS
Zaterdag 10 september van 11.00-16.00u

Het thema Duurzaamheid sluit naadloos aan op het Werkwarenhuis. Op de plek waar we de duurzame waarde van tijdelijkheid in praktijk brengen, laten we die dag dansfilms in silo’s zien. De dansfilms zijn gemaakt door Younique film en dansgezelschap Alienated tijdens de locatievoorstellingen Human Spaces van Pinkbox met onder meer Kelly Vanneste, Izah Hankammer en Lucas de Vroe. Dansers laten zich inspireren door de ruimtes en blazen er mee nieuw leven in.

Onze gastvrouwen wijzen je de weg door de oude fabriek waar je de films in voormalige silo’s kunt  bekijken. Ook kunnen zij meer vertellen over Social label en de sociaal duurzame designcollectie die in de ateliers in het Social label lab en diverse werkplaatsen bij zorgorganisaties in Nederland gemaakt wordt.