Art installaties Bossche kunstenaars


DUBBEL EXPO
#1
Tic Head Island, Lidwien van Noorden
#2
Essence, Milou van Kessel

Expo: 6 – 15 augustus 2020 (tuesday 11, Tic Head Island also open at friday 14 and saturday 15 august)

Tijden: 16.00 – 18.00 uur
Locatie: verdieping ‘pleisterplaats’ in het Werkwarenhuis
aan de Bossche Tramkade
Deze art-installaties zijn tevens onderdeel van De Bossche Zomer

——————————————–
#1 TIC HEAD ISLAND (2020) VAN LIDWIEN VAN NOORDEN

Opening, premiére en boekrelease op 6 augustus om 17.00 uur.
Lidwien overhandigt het eerste boek. Van harte welkom allemaal!

80 dagen in quarantaine
Lidwien maakte 80 dagen autobiografische en beschouwende beelden. Een reis in huis langs kunst en corona-maatregelen; elke dag een foto van een beroemd kunstwerk samen met een passende setting of zelf-portret. Vergezeld van ’n quote over; het nieuws, maatregelen, gedachten of gevoelens. Soms privé, soms Bosch, soms mondiaal. Hilarisch, droevig, kritisch of gevat”. Een aantal posts kreeg duizenden likes (ook bv uit Amerika, Rusland, Japan,…). Musea repostten ook. Er komen nog steeds enthousiaste reacties binnen. Volgers: “Ik wil de installatie graag gaan zien en ervaren. Maak je ook een boek?” En zo geschiede…

De art-installatie bestaat uit een panorama van 60 foto’s in een speciaal object: Corona-proof; ‘open ruimte’ door 1 persoon of door eén stel te betreden.
Het boek; 116 blz, fullcolor, 100 art-foto’s. Met informatie over het kunstwerk en Lidwien’s setting per dag, is in het Nederlands en Engels verkrijgbaar.

Lidwien’s art-installatie is inclusief het ontvangen van het boek voor €7,50 p.p. van binnen te bewonderen. Voor een ‘stel’; €11,- samen 1 boek. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis mee naar binnen met hun ouders. Na de expo is het boek voor de boekhandelprijs (excl. verzendkosten) te bestellen bij Lidwien. Binnenkort ook bij boekhandels en musea. Misschien heb je een favoriete foto uit haar serie? Wil je een vergroting op bv art-foam? Contact Lidwien voor de mogelijkheden. De installatie en boek kwamen tot stand met dank aan Rob Heesbeen, Anneloes Officier, het Werkwarenhuis, de Gemeente ‘s-Hertogenbosch en vele anderen.


#2 INSTALLATIE – ESSENCE (2020) VAN MILOU VAN KESSEL

Plastic en de kwal. Het ene is een materiaal gemaakt uit natuurlijke grondstoffen, het andere een oeroud organisme met interessante kwaliteiten voor de futuristische mens.

Is het een los te zien van het ander? Of is alles met elkaar verbonden? Zijn het niet de wetten van de natuur die de ruimte geven voor evolutie op welke manier dan ook? Dan zouden technologische ontwikkelingen en synthetische materialen ook in beginsel terug te leiden zijn tot diezelfde natuur. Deze uitgangspunten probeert Milou in beeld uit te drukken. Door dit beeld te vangen in kubussen gebaseerd op de verhoudingen van de Fibonacci reeks probeert zij het menselijke en het niet-menselijke te verenigen tot één, tot alles en niets. 
 
Milou van Kessel: Voor mij is kunst een uiting van emotie, een manier op de wereld te zien en te begrijpen. Om vervolgens deze bevindingen aan anderen te tonen zodat er een gesprek ontstaat.  Een uitbeelding kan het verbindende element zijn in een taal die we allemaal spreken, begrijpen of voelen. In mijn werk probeer ik onderzoek te doen naar ‘het zijn’.Waar begint dit zijn en waar houdt dit op? Welke plaats neemt vergankelijkheid in als we het hebben over eindigheid en oneindigheid? Wat is natuur en wat is menselijk? Instagram: @milou_vankessel