EXPO Work in Regress Edition #0

Work in Regress
6 ™ 9 mei, 15.00-20.00u op zolder Werkwarenhuis op Tramkade

The Raw Cases is een tentoonstellingsproject van Laura Hospes en Yasmila van Vilet. Voor de eerste editie getiteld ‘We Always Wanted To Be Pilots’ presenteren twaalf opkomende internationale kunstenaars en MA-studenten van AKV | St.Joost in Den Bosch hun ‘work-in-progress’. Dit collectieve onderzoek heeft als doel kunstwerken te tonen ‘in medias rès’; in een staat zonder begin en eind, gevonden vanuit hun wederzijdse overtuiging dat ‘vooruitgang’ en ‘eindresultaat’ een benadering is die vaak het creatieve proces ondermijnt.

Door de lineariteit van hoe kunst vandaag wordt ervaren en geproduceerd in vraag te stellen, stellen de kunstenaars hun ‘work-in-regress’ open voor een breder publiek. Het doel is om gevoeligheid te bevorderen over de materiaalexperimenten en het theoretische onderzoek achter een kunstwerk, dat tegenwoordig vaak onopgemerkt blijft, aangezien kunst ‘eye candy’ is geworden om te consumeren om vervolgens uit de nieuwsfeed van een snelle social media-pagina te worden gegooid. Dit onderzoek wil ongefilterd zijn, een open archief om tactiele gesprekken te stimuleren, te inspireren en geïnspireerd te worden door zijn bezoekers.

Initiated by Yasmila van Vilet (@yasmila_fotografie ) and Laura Hospes (@laurahospes ), The Raw Cases is an exhibition project focusing on the work-in-progress dimension in emerging international artistic practices.

The collective exhibition will present the practices and works in progress by artists:

Het werkwarenhuis is een experiment plek voor toegepaste Kunst en zal deze groep opkomende internationale kunstenaars en MA-studenten van AKV St Joost faciliteren. Werkwarenhuis By C-Mone & ontwerpburo Studio Boot

 

Picture: @laurahospes