filmmaker/kunstenaar Mateo Vega te gast bij Cinemachine

Mateo Vega, filmmaker en kunstenaar uit Peru, opgegroeid in Amsterdam, is te gast bij multidisciplinair filmfestival CineMachine zaterdag 25 mei in het Werkwarenhuis.

Het werk van Mateo draait om de subjectieve ervaring van (stedelijke) ruimte en de politiek, geschiedenis en toekomst verbonden aan landschappen, architectuur en infrastructuur. De films en installaties van Mateo zijn internationaal vertoond op festivals en locaties zoals het MoMA en International Film Festival Rotterdam. In Center, Ring, Mall speelt stedelijke infrastructuur in Amerika de hoofdrol: een datacenter, een ringweg en een vervallen winkelcentrum. Alle drie de locaties werden gebouwd met een bepaald wereldbeeld: visies op de toekomst en beloften van vooruitgang die niet waargemaakt zijn. In plaats daarvan zijn deze plekken vervallen voorbeelden van loze beloften. Via meertalige teksten, locatiespecifieke muziek, 16mm- en 3D-beelden worden de ruimtes subjectief en poëtisch in kaart gebracht en bevraagd.

Na de filmvertoning van Center, Ring, Mall gaan we in gesprek met Mateo over zijn werk en kan het publiek hem tijdens een Q&A alles vragen!

Bekijk hier de trailer Center Ring Mall van Mateo

Lees hier meer over het programma van Cinemachine

KOOP HIER JE TICKET