DIY Inclusief festival voor jongeren

Welkom bij ‘Kick the Stigma’ op het DIY festival! Een inclusief festival voor jongeren waarin we samen taboes rondom mentale gezondheid doorbreken. Kom langs en doe mee aan onze workshops, activiteiten en lezingen!

We trappen af met de lezing ‘Superschool’ van Eric van ’t Zelfde. De meeste mensen kennen Eric als de Rector uit het NPO programma Dreamschool. Eric inspireert, daagt uit en houdt ons als samenleving een spiegel voor. Het is een lezing die indruk maakt, tot denken aanzet en omvat tevens een dosis humor. Zijn lezing is gebaseerd op de gelijknamige bestseller Superschool. Als toffe extra ontvang je bij jouw aanwezigheid een gratis exemplaar van zijn boek!

Daarnaast komt ook Daan Rijkers spreken. Hij is ervaringsdeskundige counselor bij Yes We Can Clinics. Hij heeft twee belangrijke taken als counselor: het delen vanuit eigen levenservaring en liefdevol confronteren. In zijn lezing neemt hij jou mee in zijn levensverhaal waarmee hij met een stukje eigen ervaring nieuwe inzichten kan geven!

Bij de ‘Kick the Stigma Workshop’ staan openheid en begrip centraal. Gino vd Boogaart neemt je mee in zijn verhaal en vormt een veilige haven waar we op een interactieve manier vrijuit kunnen praten, gedachtes en gevoelens kunnen delen over mentale gezondheid. Zo doorbreken we samen de taboes!

 De bokssessie ‘Boksing the Stigma‘ wordt geleid door Koos van Grinsven, een professionele kickboks- en weerbaarheidstrainer. Met zijn expertise laat hij zien hoe sport kan bijdragen aan ons mentaal welzijn. Hij helpt deelnemers zich bewust te worden van hun eigen kracht en hoe je deze kan gebruiken.

De ‘Youth Participation Market’ biedt kraampjes waar jongeren de kans krijgen om actief deel te nemen aan diverse jongereninitiatieven, kennis kunnen maken met verschillende activiteiten en organisaties binnen de zorg en welzijnssector en ondersteuning kunnen vinden.

De ‘Live Painting’ wordt verzorgd door Patrick Kaste, een getalenteerde graffiti kunstenaar die samen met jou een kunstwerk maakt met als thema mentale gezondheid.”

In de ‘Cooldownzone’ kun je volledig tot rust komen in een kalmerende en prikkelarme omgeving. Ontspan op comfortabele zitzakken en doe mee aan creatief tekenen.

Bij de ‘Buddy Boost’ kun je op een leuke en interactieve manier niet alleen nieuwe mensen leren kennen, maar ook belangrijke onderwerpen bespreken. Dit wordt bereikt door middel van een variatie aan vragen en dilemma’s, sommige wel en andere niet gerelateerd aan mentale gezondheid.

Bereid je voor op een onvergetelijke ervaring vol inspiratie en verbinding! ✨️

TICKETS