Residenties dans & performances

Voorbij de grenzen in een open labyrinth
Komende week repeteren diverse dansmakers op de verdieping van het Werkwarenhuis.
Danskunstenaars die zich ontwikkelen voorbij de grenzen van het theater en actief nieuwe ruimtes opzoeken waar werkplaats en theaterzaal in elkaar overvloeien, voelen zich thuis.

   
(foto’s: William van der Voort, Prejavu)

Zaterdagavond 1 april 21.30u is het stuk You need to chill out! dat Sarah Prescimone samen met Kelly Vanneste maakte onderdeel van de performance night INTO THE LIGHTNESS…. Hannah Zwaans (Transcending Bodies) en Mathilde Nobel (vocalist) tonen een performance installatie met live zang Memories of Nothingness. Na de dans performances in het open labyrinth van de oude fabriek vormen Hannah Zwaans en Kelly Vanneste een duet tijdens Club W in de roze ruimte op de tunes van Delver en Okitap. Dit DJ-duo draaide eerder tijdens Draaimolen festival.


(foto: Frankie Casillo, Draaimolen festival)

Educatieprojecten
Naast repetities van professionele makers deze week is de verdieping van het Werkwarenhuis in de maanden maart en april ook de dansvloer voor studenten van Fontys Dance Academy en Academie voor Danseducatie.

Jasper Dzuki Jelen is naast choreograaf The 100Hands ook begeleider van een educatieproject Dance Academy waar de installatie uit zijn voorstelling ‘Out of the Box’ deel van uit maakt. Jonge dansers leren balancerend op en in de box in korte tijd een voorstelling te maken om aan mede studenten te tonen op donderdag 6 april 15.00u in het Werkwarenhuis.

In de week van 24 april gaan studenten van de Academie voor Danseducatie op locatie werken. Onder begeleiding van Tamar Blom van Platform Nexus onderzoeken ze de verschillende ruimtes op de verdieping van het Werkwarenhuis.