Welkom

Initiatief stadsmakers
Sinds 2014 zijn we aan het werk om de culturele hotspot op terrein Tramkade voor ‘s-Hertogenbosch vorm te geven. Hier lees je hoe het is begonnen en wat er allemaal is gebeurd sinds de opening van het WerkWarenhuis van Social label op 29 mei 2015. Op de homepage vind je alle berichtjes terug met daarachter steeds een mooie selectie van foto’s. Het laat zien hoe belangrijk vrijplaatsen zijn voor ontmoeting via kunst, cultuur en design.

Initiatiefnemers
Simone Kramer C-mone,
Petra Janssen en Edwin Vollebergh, Studio Boot

Monument van de Toekomst
Hoe een oude veevoerfabriek zich heeft ontpopt tot culturele hotspot
Samen met creatieven, vaklui en deelnemende werkplaatsen van Social label brengen we sinds 2015 via een doorlopend maakfestival een verlaten stadsdeel tot leven. Een Funpark. Via design, dans, kunst en muziek verbinden we mensen. En leren mensen van elkaar. Samen bouwen we aan het Werkwarenhuis als ‘monument van de toekomst’. Voor een betere en mooiere wereld op industrieel stadspark Tramkade.

Social label shop/lab
Hoe je bijdraagt aan een economie waarin de mens weer centraal staat
Social label bevindt zich in het hart van deze culturele hotspot. Via de kracht van verbeelding werken we aan een sociaal duurzame wereld waarin niemand aan de kant staat. In de designshop vind je producten voor je sociaal duurzame huis. Deze collectie is ism topontwerpers ontwikkeld voor en door mensen die niet zo makkelijk aansluiting vinden in de samenleving. www.sociallabel.nl

OUR STORY
Kracht van design, kunst en communicatie voor een inclusieve wereld

Kwaliteit van leven, nieuwe manieren van ontmoeten en maken, worden steeds belangrijker. Menselijke waarden worden herontdekt, beleefd en gedeeld. Tijd en aandacht, verbeelding en bezieling, in een tijd waar mensen op zoek zijn naar verdieping en persoonlijke ontwikkeling. Waar mensen die niet zo makkelijk meedoen, vanzelf aansluiting vinden. Kunst en cultuur spelen in op behoefte van mensen aan betekenisgeving, binding en community. Die maatschappelijke waarde is urgenter dan ooit.