Aankomend talent tijdens multidisciplinair festival

CineMachine presenteert op zaterdag 25 mei 13.00u

Films en Performances van jonge makers
Tijdens multidisciplinair filmfestival CineMachine is er niet alleen een gevarieerd scala aan films te zien waaronder korte films van studenten St Joost School of Art & Design, Breda. Ook staan dansperformances van jonge makers van de Fontys Dansacademie Tilburg op het programma waaronder (Un)familiar van Frann Schollaert. Zij is genomineerd voor de Jacques de Leeuw Prijs 2024. Een prijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan twee studenten van Fontys Academy of the Arts. De jury over Frann Schollaert, Bachelor Dance Arts in Context:

 

“Frann is a multi-talented dance artist, deeply engaged in societal issues, human movement and with a need to keep expanding their knowledge and areas beyond dance.”

Frann Schollaert met haar solo: (Un)familiar
Een solo gebaseerd op de eigen ervaringen met suïcidale gedachten, eenzaamheid en pijn 

Frann beschrijft zichzelf als een beweger-performer-maker, en Frann is echt dat alles en nog veel meer. Ze is een uitstekende danser met een fysieke soepelheid en intelligentie die uitblinken in tal van stijlen en technieken, zonder hun persoonlijke handtekening te verliezen. Als performer heeft Frann laten zien dat ze een heel publiek kan vasthouden met haar theatrale aanwezigheid die poëtisch, radicaal en gedurfd is, maar tegelijkertijd volledig kwetsbaar en onvervalst eerlijk. Er is een onderliggende urgentie in elk aspect van het werk van Frann, of ze nu beweegt, optreedt of creëert; de urgentie is tastbaar en zichtbaar in haar uitgesproken werk en haar volledige toewijding aan haar praktijk. Frann is een veelzijdige dansartiest, diep betrokken bij maatschappelijke kwesties, menselijke beweging en met de behoefte om haar kennis en gebieden buiten dans uit te blijven breiden. Bekijk de trailer van haar solo (Un)familiar hieronder.

Check hier voor meer info programma en tickets voor CineMachine