Sieraden Expo

Op zondagmiddag 9 juli 2023, zal Goudsmid Birgit Doesborg samen met haar studenten/cursisten handgemaakte sieraden en objecten tonen aan het publiek.

Je bent welkom vanaf 13:00 tot 18:00 op Tramkade 20A en in de tuinkamer van het Werkwarenhuis  in Hertogenbosch. Gratis entree

Wat is er allemaal te zien?
Mokume-gane sieraden en objecten: Birgit is als enige meester in Nederland in de techniek Mokume-gane, een oude Japanse smeedtechniek, waarbij lagen van verschillende edelmetalen aan elkaar worden gesmeed tot een uniek sieraad of object. Een van haar studenten zal die dag zijn zelfgemaakte Sundial Suit tonen aan het publiek met zelfgemaakte gesp en medaillon die Elvis Presley in 1977 bij elk concert droeg.

Gilde van Goudsmeden voor Ocean Clean up
Het project “De Kettingreactie”: een Collier dat dit jaar rondtrekt door heel Nederland. Een project waar Birgit Doesborg samen met 22 leden, van het Nederlands Gilde van Goudsmeden, een schakel heeft ontworpen, waarmee het Gilde een eigen visie op het klimaatprobleem weergeeft. De uiteindelijke ketting zal, na rondreizen en tentoonstellingen, geveild/verkocht worden. De opbrengst wordt geschonken aan de Ocean Cleanup (www.oceancleanup.nl). Lees hier meer over dit project.

DoesDesign & ambacht van Mokume-gane 
Bovenstaand sieraad is een ontwerp van Birgit Doesborg (DoesDesign), een ode aan de plant. De bloem is gemaakt van Mokume-gane (puur-goud met zilver en palladium) met in het midden van de bloem een diamant met meeldraden van platina en de oren van 14kt geelgoud. Boven in de driehoek van het leven, bevindt zich in het midden 2 parels -als symbool van de kwetsbare mens- en op elke hoek een diamant.

Kijk voor meer info over sieraden en cursussen op:
www.doesdesign.nl en metalartcreations.nl