RE_NATURE

FOTO: INSTALLATIE ‘WITHER’ VAN THIJS BIERSTEKER TE ZIEN IN HET WERKWARENHUIS

Van 8 t/m 31 oktober vindt in ’s-Hertogenbosch RE_NATURE plaats, een festival voor kunst en natuur. Hier ontdek je hoe kunstenaars, ontwerpers en wetenschappers reflecteren op onze omgang met de natuur.

In het Social label Lab wordt de sprinkler vaker gebruikt voor onconventionele voorstellingen. Na mini dans- of muziekvoorstellingen, kun je deze keer een culinaire voorstelling beleven met een hoofdrol voor zeewier! Tijdens RE_NATURE is het WIER Restaurant drie van de vier weekends geopend. Je proeft er de toekomst, geoogst uit de zee. Je kunt plaatsnemen in het drijvende restaurant, hoog boven de zeespiegel, zwevend in het Social label Lab.

Tijdens RE_NATURE organiseert ook Creative Chef Studio een aantal avonden waar toekomst-denken, eten en architectuur samenkomen. Gasten eten van het verhalend servies, een ontwerp Edwin Vollebergh (Studio Boot), mooi gemaakt door Cello zorg en Reinier van Arkel. Het servies is een van de producten uit de Social label designcollectie voor een andere kijk op werk en meedoen.

Op de zolder van het Werkwarenhuis zijn kunstwerken te zien van onder meer Thijs Biersteker. Met zijn installatie Wither verbeeldt Biersteker de snelheid van het kappen van regenwouden. Elke flikkering in de digitale bladen van Wither staat voor 250 m2 gekapt regenwoud. Door ongrijpbare cijfers om te zetten naar een realtime visualisatie, wordt de snelheid van de ontbossing tastbaar.

Daarnaast zijn er diverse kunstwerken in public space te zien zoals de poëtische lichtinstallatie in de grote glazen toren van het Werkwarenhuis. Meer over het Re_nature programma in het Werkwarenhuis en andere plekken op en rond fabrieksterrein Tramkade vind je op re-nature.org