Duurzaam Weekend

pilot duurzame schommel

Duurzaam Weekend 9, 10 en 11 oktober

Gemeente s’-Hertogenbosch
Samen met bewoners, organisaties en bedrijven in Den Bosch organiseert gemeente s’-Hertogenbosch op 9, 10 en 11 oktober het Duurzaam Weekend. Met dit festival ontdek je welke duurzame initiatieven er zijn in de stad. En wat je vandaag zelf al kunt doen om de stad groener te maken!

Terrein Tramkade en Werkwarenhuis fungeren als festivalhart.

Werkwarenhuis bewoners
Vanuit het Werkwarenhuis doen verschillende bewoners mee. Theatermaker Rachel Zweije met een Trage Bomen Tocht, edelsmid Birgit Doesburg met wormenhotel en vanuit het Werkwarenhuis maken we een duurzame schommelbank. Mooie toevoegingen voor het #Funpark, de urban playground op Tramkade waar ‘stadsontwikkeling van onderop’ de boventoon voert.

Het festival vindt daarnaast op verschillende locaties in Den Bosch plaats. Gemeente ’s-Hertogenbosch wil de verduurzaming en vergroening van de stad versnellen. Dat doen ze samen met veel duurzame ondernemers en enthousiaste particuliere initiatiefnemers. Enkele activiteiten die voor dit weekend op de planning staan zijn: symposium Duurzaam Bouwen en Infra, Duurzame markt, One World co-creatie met jongeren, Duurzame mobiliteits-optocht, de Green Art-route, duurzame winkelroute. En nog veel meer. De activiteiten zijn in kleine groepen, waar mogelijk in de open lucht en vaak óók online bij te wonen via een livestream. Wel even aanmelden.

Duurzame schommel 

Het Werkwarenhuis is een dynamische plek waar we bouwen aan een zelfgemaakt stukje stad. Een variëteit aan activiteiten zorgt voor continue beweging. Nieuwe toevoeging vanuit duurzaamheid en creativiteit is de schommelbank. Natuurlijk van hergebruikt materiaal van de oude fabriek-waarmee je via je eigen beweging licht en energie maakt afhankelijk van jouw mood en je medemens(en).

Een aanzet naar een duurzame speeltuin in het Funpark. Duurzaamheid vindt iedereen belangrijk tegelijkertijd is het een abstract begrip. We willen het dichtbij de mens zelf brengen die de verandering moet maken, spelenderwijs samen leren en groeien naar een sociaal duurzame lifestyle. Voor het Funpark van het Werkwarenhuis op Tramkade maken we een eerste pilot samen met Simon van Bart met laswerk door Deco FX. Gemaakt van oud buis materiaal afkomstig uit de Koudijs fabriek maken we een interactieve led-schommel als aanzet voor andere speeltoestellen die door de beweging zelf genoeg energie opwekken om een ledlicht te laten branden.  Door te schommelen kun je je licht laten branden en je eigen energie opwekken voor je mobiele telefoon.

Schommel je eigen energie!

pilot duurzame schommel

 

GREEN UP YOUR LIFE!

www.duurzaamweekend.nl