Club van Duurzaam doen 2 maart Energie voor Cultuur

Inspiratiesessie

 

Door de extreem gestegen energielasten heeft de Bossche kunst- en cultuursector het zwaar te verduren. De meeste creatieve broedplaatsen, ateliers en panden van de cultuurinstellingen zijn niet verduurzaamd. In letterlijke (en figuurlijke) zin lekt de energie in deze sector weg.

 

 

2 MAART | 15:30 17:30

Werkwarenhuis

Tramkade 20-24
‘s-Hertogenbosch,5211 VB
 
 

Verbinden vanuit duurzaamheid

Als Club van Duurzaam Doen zien we een rol weggelegd waarin we kunnen inspireren om te kijken naar een toekomst die gezond is, zowel in economisch opzicht als in werk- en leefomgeving. We nodigen een divers en breed netwerk uit om vanuit duurzaamheid te zoeken te naar verbindingen binnen en buiten de cultuursector.

Naast onze partners hopen we beleidsmakers, directie en managers van de culturele instellingen (DOCIS) te verwelkomen, alsook kunstenaars, makers en designers van de Bossche werkplaatsen, ateliers en uiteraard ook de studenten en docenten van de St. Joost academie.

aanmelden

INSPIRATIESESSIE

De opzet van de twee uur durende inspiratiesessie staat in potlood geschetst. Als eerste krijgen good practices via een aantal sprekers uit het netwerk het podium. Zo zal Rob van Rijt (Klimaatplein) tips delen om met eenvoudige maatregelen energiebewust te ondernemen. Vervolgens richten we de blik op de kwaliteiten en kunde binnen de culturele sector. Het laatste deel is een interactief onderdeel waar wordt gekeken naar praktische en haalbare kansen.

Programma en locatie
Het programma is op donderdag 2 maart van 15.30 uur tot en met 17.30 uur. Er zijn géén kosten verbonden aan deelname van deze inspiratiesessie.

15.30 – 15.45 uur Inloop met koffie/thee

15.45 – 17.00 uur Inspiratiesessie met presentaties van Rob van der Rijt (Klimaatplein), Simone Kramer (Werkwarenhuis) en Jopie de Zeeuw (Club van Duurzaam Doen). Daarna is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan.

17.15 – 17.30 uur Borrel en rondleiding door het Werkwarenhuis/Social Label werkplaats

aanmelden