Brussel by bike, Manifest

Jong, duurzaam en toekomst gericht

Van 18 tot en met 31 mei fietsten jongerenvertegenwoordigers van de NJR Leverne en Leah van Groningen naar Brussel. Onderweg gaven ze gastlessen en organiseerde ze evenementen om met jongeren in gesprek te gaan. Van klimaat en democratie tot inclusiviteit en zelfontplooing – elke mening doet ertoe!

Zaterdag 28 mei stopten ze in Den Bosch. Ze gingen in geprek met de Jongeren ambassadeurs Den Bosch. Een mooi gesprek met verschillende onderwerpen. Alles werdt opgeschreven en meegenomen op de volgende tocht richting Brussel.

 

 

————————————–

NJR > Nationale Jongeren Raad in Nederland

de springplank van de nieuwe generatie

————————————–

Nationale Jongeren jaar

2022 is het European Year of Youth. Hét jaar om extra aandacht te geven aan de stem van jongeren én te werken aan een betere toekomst – groener, inclusiever en digitaler. Doe je met ons mee?

Tijdens de pandemie hebben jongeren veel opgeofferd. Nu de pandemie achter ons ligt, kunnen we weer vooruit te kijken. De Europese Commissie heeft dit jaar daarom uitgeroepen tot European Year of Youth. Jongeren krijgen het meest met de toekomst te maken, dus moet de stem van jongeren gehoord worden. Doe mee met bestaande activiteiten, organiseer zelf activiteiten om jongeren in hun kracht te zetten óf gebruik European Year of Youth om jongeren bij nieuwe plannen en ontwikkelingen te betrekken.

————————————–

Wil je meer weten? Kijk hier op de site van de NJR