Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het actuele overzicht

12 MEI

HAPPY MOTHERSDAY!

Verwen jij jouw moeder met een heerlijk middagje shoppen bij Social Label en borrelen bij Restaurant van Aken? De heerlijkste zomercocktail staat voor jullie klaar!

Wanneer: zondag 12 mei
Openingstijden: 14.00-18.00u
Entree:
gratis


19 MEI

MOURAD’S POPQUIZ

MOURAD’S POPQUIZ IS ER WEER! Ditmaal een hele bijzondere editie, want Mourad viert zijn 10-jarig jubileum als quizmaster.
Dat wil hij groots gaan vieren en daarin gaan wij hem helpen samen met jullie om er een leuke middag van te maken.
We zijn al het nodige gewend van Mourad, maar dit keer pakt hij extra uit met speciale thema’s. En hij wordt extra lang, zo’n 12 ronden aan audio, video en puzzels daartussen.
Een soort “best of ..” van ronden die afgelopen jaren de revue zijn gepasseerd.

Dus stel je team samen met muziek liefhebbers van alle jaren en genres en kom meedoen. Gezelligheid is gegarandeerd en het bier en de hapjes gaan prima samen met de vragenrondes waarin alles weer voorbij gaat komen. Pop of alternatief, oud of jong, van Nederlandstalig tot scheurende gitaren, van dreunende dancebeats tot mellow indie. Geen genre of artiest is bij Mourad heilig dan wel veilig. Flinke dosis (actuele) muziekkennis is bij deze geen must, maar werkt wel in je voordeel als je in het linkerrijtje wil eindigen.
Deze Popquiz bestaat uit 3 blokken van4 ronden. Je mag je aanmelden met een groep van maximaal 5 personen.

HOE MELD IK ME AAN?
Je kunt je aanmelden via dit facebookevenement. Laat een reactie achter in dit evenement of reageer in het vastgezette bericht en Mourad zal je aanmelding bevestigen.

We starten om 14:00 uur, Deelname is 3 euro per deelnemer. Deze kun je de middag zelf betalen aan de start van de quiz.

Wij hebben er zin in!! Tot zondag 19 mei!!

 


18 MEI

CLUB W // DJ TURNE

Met niemand minder dan de grote DJ Turne!
“Hoe toepasselijk kan je naam zijn als je bent geboren als Turne Edwards en je gezegend bent met DJ kwaliteiten waar maar weinigen aan kunnen tippen. Hoe dan ook, turntablist pur sang DJ Turne brengt heat zoals niemand dat kan.”

Aanvang: 22 uur
Entree: Gratis


17 MEI

FIF – FEMALE IS FUTURE

GOODMUSIC ONLY
De avond is van begin tot eind gevuld met de lekkerste old school Hip-Hop en R&B uit de jaren ’80 en ’90. We gaan voorbij guilty pleasures en throwbacks, maak je gereed voor de FIF tijdmachine.

GOODVIBES ONLY
Sfeer = Heilig. FIF hanteert daarom een scherp deurbeleid 👩‍⚖
– Leeftijd: 25+ heren / 21+ dames
– Dresscode: CHIC
– Attitude: positief

Aanvang: 23 uur
Entree:13 euro
Lady tickets:
2 dames voor 20 euro


10 MEI

WIJ ZIJN LIEF #2

Na het overweldigende succes van de eerste editie kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Op vrijdag 10 mei a.s. zal Van Aken in het Werkwarenhuis in Den Bosch weer het warme decor vormen voor dit bijzondere dansfeest.

Straight, bi, gay … whatever – vanavond even geen hokjesdenken: hoe meer diversiteit hoe leuker!
Kom vooral zoals je bent … of misschien juist niet, zolang het maar jouw keuze is en jij je er lekker bij voelt.

Aanvang: 22 uur
Entree: tickets via: https://tinyurl.com/yx968ox2


5 MEI

FREEDOM SOUNDS WITH PACHA MAMA

Pacha Mama returns to Van Aken in het Werkwarenhuis with Freedom Sounds!
Celebrating this day with our beloved friends and family.

Sunshine session.
Tell a friend to tell a friend and run come dance.

Aanvang: 13 uur
Entree: €5,-


4 MEI

FONK YOU FT. RAOUL

Deze Bossche DJ hoorde ik al verschillende keren draaien op vreemde plekken.

Eerder dit jaar draaiden we samen op een huisfeest en ontdekte ik dat Raoul naast Afrikaanse tunes ook veel andere kneiters van dansplaten heeft verzameld! Genoeg om samen een dikzak van een toffe avond te rocken!

Aanvang: 22 uur
Entree: gratis


3 MEI

MICROCLUB

Na een stomende eerste editie zijn we weer terug met De Microclub bij de roze hemel die Van Aken in het Werkwarenhuis heet! En uiteraard is ADODA Music ook weer van de partij!

Geen zin om tot midden in de nacht te wachten tot je kan gaan clubben? Wij beginnen om 20.00u, dus je kan meteen na de borrel of diner de nacht in dansen! Geen standaard vrijdagmiddagborrel, wel een clubavond met funky- en opzwepende house om helemaal in op te gaan.

Aanvang: 20 uur
Entree: €12,- via https://tinyurl.com/y4v669zn


27 APRIL

ORANJEGEVOEL

Vanaf 23 uur gaat het feest opnieuw los bij Van Aken!

WAT KUN JE VERWACHTEN?
Happy Feelings
Héél veel confetti, héél veel ballonnen, de Leukste mensen en de vrolijkste 90’s & 00’s, RnB, & classic hits uit de speakers! 🎉
Terug Naar Toen
Tijdens Terug Naar Toen reizen we terug naar de nostalgische jaren van vroeger; de 90’s en 00’s! Voor de mensen die het nog niet weten: lekker schuren, schudden, glijden, tongen en vals meezingen op Atomic Kitten en de Spicegirls. 🎤
Koninklijke Line – up:
🔶 Janno Kersten
🔶 Studiobox Soundsystem
🔶 Team TNT

Aanvang: 23 uur
Entree: Klik hier, en koop je ticket


27 APRIL

KONINGSDAG OP DE TRAMKADE

Samen verdwalen op het ruigste terrein van Den Bosch!
Werkwarenhuis & Mengfabriek slaan hun handen in één om een verrassende dag en nacht te organiseren voor jong en oud. We werken aan een theatrale, muzikale line-up. Dansen, genieten, eten, klimmen, bewonderen.

Een vrije sfeer waar je heerlijk kunt rond wandelen op de groenmarkt, aansluiten bij creatieve workshops, kijken naar theater, genieten van een intiem concert vanaf het balkon of swingen op een verassende avond line-up.

Aanvang: 11 uur
Entree: gratis


26 APRIL

KONINGSNACHT

Dansen op hét feest van de koning! Deze nacht gaan we helemaal los op DIKKE DISCO, VROLIJKE ITALO & VIEZE ELECTRO. Kei hard feesten in onze roze waalhalla! <3 Met DJ’S : Topomonti, Niels Klein & Iris Rijskamp

Aanvang: 22 uur
Entree: gratis


13 APRIL

FANTASTICO B O M B A S T I C O

Wij verwelkomen iedereen die van dansen in de disco houdt, open minded is en lekker wil sjansen met iedereen!
Verwacht een heerlijke mix van herkenbare disco, obscure italo en ruige house!

DJ’S // AUX THA MASTERFADER // DISCOBILLEN // IRIS RIJSKAMP

Aanvang: 22 uur
Entree: klik hier, en koop je ticket


12 APRIL

HERRiE MET GERRiE

Een HERRIE MET GERRIE show met de meest waanzinnige danseressen, acts, deco, confetti, co2 en andere apenstreken! Daarbij worden je koude oortjes flink verwend door Gerrie’s vrolijke sound: Een mix van disco/ techhouse & house klassiekertjes!

Aanvang: 23 uur
Entree: Klik hier, en koop je ticket


6 APRIL

SMÈRRIG gaat op safari

We gaan op safari langs verschillende mooie locaties in Brabant én daor buiten! Kom in grote getale in d’n groene oase, ga mee op safari en ontdek SMÈRRIGe werelden, kleed je dierlijk/avontuurlijk en wordt himaol mank mee ons. Ben benieuwd hoe gullie panterslipjes staan…. 💋

Aanvang: 22 uur
Entree: klik hier, en koop je ticket


5 APRIL

BASSHAVEN

Early April we are back in Van Aken to bring a night full of vibes! ♥ Again, we connect local and national talents with international headliners to provide a healthy dose of bass to our town.

◄ Line-up ►
Dossa & Locuzzed (AT) (Viper Recordings)
Objectiv (UK) (Terra Firma)
Paws (NOX)
Shapeless (Basshaven)

Tickets ► https://bit.ly/2WmATKd

Aanvang: 23 uur


4 APRIL – 4 MEI

Hoe Kijken Jullie?

Kees van den Boogaart onderzoekt patronen en brengt ze tot uiting in zijn installaties.
Voor zijn nieuwe installatie Hoe Kijken Jullie put Van den Boogaart uit een bron van foto’s die gestreamd worden vanuit verschillende groepen individuen met dezelfde kenmerken.
Het resultaat is een unieke installatie, bestaande uit collages van computerschermen, die onthult wat de fotograferende mens verbindt.
Aanvang: 4 april 17:00 uur (DIT IS DE OFFICIËLE OPENINGSAVOND)
Expositie is te bekijken tijdens openingstijden van Van Aken.
Entree: Gratis

4 APRIL – 11 APRIL – 18 APRIL – 25 APRIL

LAMMERENTOUR: 3X CABARET

De Lammeren tour is dè unieke mogelijkheid om jong cabarettalent te ontmoeten.
Drie getalenteerde, afstuderende cabaretiers van de Koningstheateracademie (Den Bosch) spelen hun try-outs! Geniet van conferences, sketches en prachtige liederen. Zonder versterking. Zonder rood pluche. Zonder coulissen. Veel intiemer kan een voorstelling nauwelijks zijn. En dat zonder ticket. Na afloop gaan de spelers met de pet rond!

TIP: Vanaf donderdag 4 april is het Sociaal maal wekelijks op donderdag terug. Voor 10,-euro eet je een bordje chilli van het verhalend Social label servies. Reserveringen@restaurantvanaken.nl

Aanvang: 19.30 uur
Tickets: GRATIS ENTREE (makers gaan met de pet rond / pay what you want)


27, 28 & 29 MAART

PERFORMANCE // CEMENT festival

LIZE PEDE

ISLAND OF SLOW

Island of Slow is een surreële visuele performance, die opduikt in en om het festivalhart. De performer? Een gigantische prop plastic. Lize Pede maakt dit werk vanuit een drang om met alledaags materiaal levende objecten te creëren. Met ontroering, humor, verwondering en speelsheid laat ze de beelden vrijuit spreken.

Tijdens haar residentie in Indonesië ontmoette Lize de Filipijnse kunstenaar Roberth Fuentes, die net als Lize bezig was met een kunstproject rond plastic. Waar het bij Lize in eerste instantie puur om de esthetiek van het materiaal ging, kwam de interesse bij Roberth voort uit het vervuilingsprobleem. Ze nodigde hem uit om met haar samen te werken. Tijdens Cement zullen ze drie dagen werken met de gigantische prop plastic.

Lize Pede (1988) is actrice, regisseur en beeldend kunstenaar. Ze behaalde een Master in de Beeldende Kunsten en in de Podiumkunsten aan KASK/ School of Arts Gent. Lize’s werk begeeft zich op de dunne lijn tussen beeldende kunst en theater. Het typeert zich als hybride kunstvorm: een mix tussen het beweeglijke, veranderlijke en het theatrale, zoals dat samenkomt in haar menselijke installaties of levende sculpturen.

Lize en Roberth werken gedurende drie dagen en tonen op wisselende momenten hun eindresultaten. Check voor tijden bij de infobalie.

Tijden en tickets: https://www.festivalcement.nl/programma/id-6593/lize-pede/

26, 29 & 30 MAART

VOORSTELLING // CEMENT festival

TEUN SMITS & VEENFABRIEK

PODCAST

In Podcast houden twee jonge mensen vanaf hun eerste tot hun laatste ontmoeting een podcast bij. We volgen de twee door de jaren heen en zijn getuigen van hun ontwikkeling als stel en van hun podcast die, net als hun relatie, steeds serieuzer wordt.

Podcast is een onderzoek naar hoe mensen in taal naar elkaar toe groeien, zelfs als ze als stel juist steeds vervreemder van elkaar raken. Podcast gaat over taal, muziek, ontwikkeling en het fucking leven zelf.

Teun Smits studeerde voor acteur, maar is uiteindelijk afgestudeerd als toneelschrijver aan de HKU. Hierna richten hij samen met Linda Zijl het theatergezelschap De Vlieg op, waarmee hij onder andere de voorstellingen STUK en Zoetstof maakte, beide te zien op Festival Cement (in 2016 en 2018). Daarnaast ging hij aan de slag bij muziektheatergezelschap VEENFABRIEK. Hier doorliep hij een tweejarig ontwikkelingstraject, schreef en speelde mee in verschillende voorstellingen. In 2018 werd De Vlieg genomineerd voor de BNG Theaterprijs voor Zoetstof.


25, 27 & 28 MAART

VOORSTELLING // CEMENT Festival

HOUSE OF NOUWS

FOMO

Tijden en tickets: https://www.festivalcement.nl/programma/id-6491/house-of-nouws/

23 MAART

FAQ x DRIFT

Tijdens de tiende editie van het FAQ Festival 2019 organiseert FAQ Festival samen met Drift – Om te dansen op 23 Maart een avond in Van Aken in het Werkwarenhuis

LINE-UP:

❖ JETS (Jimmy Edgar & Machinedrum)
❖ Powell
❖ Nosedrip
❖ Iris Rijskamp
❖ Tutti

Aanvang: 22 uur
Tickets: https://willem-twee.stager.nl/web/tickets/265260


22 t/m 30 MAART

EXPO // CEMENT Festival

BRAM VAN HELDEN & THIJN KOLK

PLASTICVILLE

Plasticville is een tuin om door heen te dwalen, om in plaats te nemen en om in te vertragen. De tuin is de leefomgeving van verschillende plastic organismes en bied een plek voor de bezoeker om zich te verwonderen. Bram van Helden heeft een achtergrond in Theater (Fontys Tilburg) en Muziektheater (Koninklijk Conservatorium Den Haag). Zijn werk ligt op het snijvlak van beeldende kunst en theater. Voor zijn werk met plastic organismes is hij een samenwerking aangegaan met Thijn Kolk. Thijn Kolk heeft de studie Industrial Design (Technische Universiteit Eindhoven) afgerond en studeert momenteel aan de master Scenografie van Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In zijn onderzoek richt hij zich op de rol van de toeschouwer ten opzichte van de ruimte.
Plasticville van Bram van Helden & Thijn Kolk is een Cement Coproductie.
Tijden en tickets: https://www.festivalcement.nl/programma/id-6518/bram-van-helden-%26-thijn-kolk/

22, 23 & 24 MAART

TEUN SMITS & VEENFABRIEK

PODCAST

In Podcast houden twee jonge mensen vanaf hun eerste tot hun laatste ontmoeting een podcast bij. We volgen de twee door de jaren heen en zijn getuigen van hun ontwikkeling als stel en van hun podcast die, net als hun relatie, steeds serieuzer wordt.

Podcast is een onderzoek naar hoe mensen in taal naar elkaar toe groeien, zelfs als ze als stel juist steeds vervreemder van elkaar raken. Podcast gaat over taal, muziek, ontwikkeling en het fucking leven zelf.

Teun Smits studeerde voor acteur, maar is uiteindelijk afgestudeerd als toneelschrijver aan de HKU. Hierna richten hij samen met Linda Zijl het theatergezelschap De Vlieg op, waarmee hij onder andere de voorstellingen STUK en Zoetstof maakte, beide te zien op Festival Cement (in 2016 en 2018). Daarnaast ging hij aan de slag bij muziektheatergezelschap VEENFABRIEK. Hier doorliep hij een tweejarig ontwikkelingstraject, schreef en speelde mee in verschillende voorstellingen. In 2018 werd De Vlieg genomineerd voor de BNG Theaterprijs voor Zoetstof.


22 MAART

OPENINGSFEEST CEMENT MET DJ SEEPMAN & ROB MANGA

Openingsfeest van CEMENT! Vanaf 18:30 uur de officiële opening, daarna heerlijk dansen op DJ Seepman en DJ Rob Manga! Gratis toegankelijk en vooral erg gezellig! Met de makers dansen we de week in!

Aanvang: 18:30 uur
Entree: gratis


22 T/M 30 MAART

FESTIVAL CEMENT

Tijdens deze week is het Werkwarenhuis het hart van festival Cement. Je kunt bij ons genieten van heerlijke voorstellingen en in de avond lekker borrelen en dansen!

Voor tickets zie festivalcement.nl . Tickets zijn ook verkrijgbaar bij de kassa gedurende het festival in het Werkwarenhuis, bereikbaar tussen 15.00 uur t/m 21.30 uur (pin only).

 


17 MAART

Mourad’s Popquiz // De Bekeken Editie

MOURAD’S POPQUIZ IS ER WEER!

Met de Top 2000 editie nog vers in het geheugen, maken we ons nogmaals op voor een feestje. Mourad komt dit keer weer aanzetten met een all-round concept quiz waarbij elke ronde met elkaar is verweven tot een fantastisch geheel.

HOE MELD IK ME AAN?
Je kunt je aanmelden via het facebookevenement. Laat een reactie achter in dit evenement of reageer in het vastgezette bericht en Mourad zal je aanmelding bevestigen. (Heb je geen FB? Vraag dan je beste vriend die wel facebook heeft om je aan te melden 😉

We starten om 15:00 uur, deelname is 3 euro per deelnemer. Deze kun je de middag zelf betalen aan de start van de quiz.


16 MAART

FONK YOU ft. DJ soFa (elsewhere)

Afgelopen september heeft Ferdi Fonk hem horen draaien op het MTN NYEGE NYEGE festival in Oeganda. Dat was op de tropical disco stage, super vroeg in de ochtend. De sfeer die hij daar wist neer te zetten was magisch. Tijdens zijn set aan de oevers van de Nijl was Ferdi nogal onder de indruk van zijn muziek en skills.

DJ soFa can easily be considered as “Brussels best kept secret” but actually those in the know, diggers, geeks & music aficionados have him on their radar for a while.

Aanvang: 22 uur
Entree: gratis


15 MAART

PASSIEVRUCHT

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 15 maart gaan we voor de zesde keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel.
ARTIESTEN
Maken we binnenkort bekend.


10 MAART

Salonmusic Jheronimus Ensemble & High Wine uit de Theepot

SALONMUSIC
Waan je in de gemoedelijke sfeer van een Weense salon
of de stijlvolle eerste klas van de Titanic.

In de roze Salon bij Van Aken klinken vanaf 15.30u
meeslepende walsen, vrolijke ragtimes en pittige tango’s.

Sfeervolle salonmuziek voor strijkkwartet van het Jheronimus Ensemble uit Den Bosch met violisten Cisca Batterink, Michaël Ypma, altviool Lucas Hagemans en celliste Annemarie Beutler.

HIGH WINE
Wijnproeverij uit de Social Label theepotjes & de allerlekkerste lekkernijen van onze gastvrouw Julia Lick the Plate Cakery

Incl glas wijn 24,95 pp
Cauliflower & coconut soup
Roasted vegetable roulade with Iranian spices
Sun-dried tomato & goats cheese quiche
Serrano ham with rocket & parmesan
Chive pancakes, red onion confit & crème fraîche
Goats cheese wrapped in bread crumbs
with chunky tomato sauce
Parmesan & black olives short breads with parsley pesto

Aanvullend wijn-arrangement 12,50 pp

Koop je HIGH WINE online via: http://tinyurl.com/y5wa98s5

Trek je zondagse outfit aan en strijk neer in de roze salon


9 MAART

CLUB W // DJ KUIF

KUIF SPEELT DE ZAAL weer PLAT!

Dansen op Kuif doen we graag! Van links naar rechts, onder naar boven. Kuif brengt iedereen in een oase van dans! Zijn energie spat er vanaf en daar hebben we zin in!

Aanvang: 22 uur
Entree: gratis


23 FEBRUARI

CLUB W // MIGHTY MIGHTY

Dansen op niemand minder dan Kremlin Disko & DJ Leroy Rey / El Rey!
Deze twee mannen zien wij graag achter de draaitafels bij Club W! Ze bouwen er iedere keer weer een geweldig feest van! Deze twee versterken elkaar muziekaal zo goed, dat ze besloten hebben om samen onder de naam Mighty Mighty te gaan draaien.

Aanvang: 22 uur
Entree: gratis


22 FEBRUARI

BESLOTEN FEEST

FIF is een feest enkel op uitnodiging. Van te voren wel een heerlijke kaasfondue bij Van Aken!


16 FEBRUARI

Yung Petsi expositie

Slinger jezelf op zaterdag 16 februari door de deurpost van Werkwarenhuis van Aken in Den Bosch heen en laat jezelf opbaren! Een volle dag keilen en veigen op de expositie, waar canvassen en andere stationairen gear te koop is, en in de zaal een hele berg live acts en dj’s stationairen symphonieÎn op jullie gaan gooien!!!

Dagprogramma:
Tijden: 15:00 – 23:00
Entree: €5,- // alleen deurverkoop
VOL = VOL , 1 UIT 1 IN!
Alle leeftijden! Advies leeftijd 14+
Programma hiervan komt snel online.

Nachtprogramma:
Tijden: 23:00 – 03:45
Entree: €5,- // alleen deurverkoop
Programma hiervan komt snel online.
18+


15 FEBRUARI

KLUB KMPKT x WAREHOUSE: 5 YEARS

Voor ons 5-jarige bestaan keren we weer terug in de geliefde Warehouse van Den Bosch: Van Aken in het Werkwarenhuis. Een bijzondere avond, dat vieren we graag met jullie. We pakken daarom extra groot uit: Wederom een massive line-up, eigen audio productie en visual-show!

LINE-UP
Abstract Division (3hr set/ Dynamic Reflection)
Roel Zweers (Planet Rose / Schönes Wochenende)

EXTRA 19 uur – 22 uur: Dinner & Klub = €5 korting
Wie jarig is: trakteert! We hebben een exclusief diner georganiseerd, onder begeleiding van elektronische muziek. Reserveer via: www.kmpkt.nl/events

Aanvang: 23 uur
Tickets: www.kmpkt.nl/events


9 FEBRUARI

AFRICAN DISCO CLUB

BACK AT IT! We enjoyed watching all you beautiful dancers having a great time during our last event at Van Aken! The night was magical thanks to you, so we want to push it to the next level at our upcoming one.

We want to give you another taste of what African Disco Club is all about. This will be our second dance party at van Aken but much different than our first. We’ll bring you even more exoctic tunes, more African vibes and double the jungle disco experience.

Come and join us during these cold winter days for your dose of tropical heat!

AFRICAN DINER 17 uur – 20 uur reserveer via: https://eventix.shop/98j3uync

Aanvang: 20:00
Tickets: https://eventix.shop/98j3uync

 


8 FEBRUARI

MICROCLUB X ADODA

Geen zin om tot midden in de nacht te wachten tot je kan gaan clubben? Wij beginnen om 20.00u, dus je kan meteen na de borrel of diner de nacht in dansen! Geen standaard vrijdagmiddagborrel, wel een clubavond met funky- en opzwepende house om helemaal in op te gaan.

Aanvang: 22:00 tot 00:30

Tickets: https://tinyurl.com/ya7ffkcc


2 FEBRUARI

CLUB W // KABOOOM

WIJ VIEREN HET NIEUWE JAAR! 5 februari wordt er in China heel hard gefeest om het nieuwe jaar in te luiden. Wij doen dat de zaterdag daarvoor al! Champagne drinken, goeie muziek, dansen voor de nieuwe start! Verjaag de kwade geesten met de fijne beats van DJ’s Skip The Disco & Y’skid!

Aanvang: 22 uur
Entree: Gratis


01 FEBRUARI

Terug naar Toen

Van Aken wordt omgetoverd naar jouw jeugdhelden paradijs! Want, Terug Naar Toen neemt jou mee terug naar misschien wel de mooiste tijd van je leven; de 90’s en 00’s!

Voor de mensen die het nog niet weten: lekker schuren, schudden, glijden, tongen en vals meezingen op Atomic Kitten, Britney Spears, Christina Aguilera en natuurlijk de Spicegirls net zoals in je tienerjaren! En ja, lekker vies dansen op Def Rhymz en K-Liber! Wiehoeeeee!

Aanvang: 23:00 uur

Tickets: https://tinyurl.com/y8kddyes


26 JANUARI

RAUWKOST

HÉT ONGEPOLIJSTE BOSSCHE FESTIVAL.
CLUB AVOND+
Bij Van Aken is er op deze winterse zaterdag een heerlijk programma binnen. Lekker warm, verrassend en heel erg queer! Met optredens van bands, te gekke DJ’s en performances!

TIMETABLE //
16:00 – 21:00 // Geerte van Beers “Een kleurrijke fantasiewereld”
16:15 – 17:00 // Clittenband “Alternatieve kleinkunstige indie”
16:45 – 18:00 // Naaistreek “Theater, mode, tekst & kunst”
18:00 – 21:00 // SMELTKROES! “Lekkere kaasfondue in ons restaurant!”
21:00 – 00:30 // Pussy “Solo dans performance”
21:30 – 23:00 // Drag Up! “Verkleed en schmink je als een dragqueen, alles mag!”
23:00 – 00:00 // Miss Fiasco “Huis-DJ Iris Rijskamp plundert haar verkleedkist & muziek”
00:30 – 02:00 // Plakband “Queerfeest”
02:00 – 02:45 // Wannabeastar “Een pikante rockshow met paaldanseressen”
02:45 – 03:30 // DJ Wannabeastar

TICKETS // www.rauwkost.online/pagina/tickets


19 JANUARI

CLUB W // BUNG LAW

We love Bung Law! Deze jonge DJ heeft al op veel plekken mensen aan het dansen gekregen! Zo ook op ons Oud & Nieuw feest samen met Ferdi Fonk heeft hij onze roze zaal plat gedraaid! Denk aan funk, disco, house, hiphop, future beats! Kei hard VIBEN!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


18 JANUARI

BASSHAVEN

A new year has to start good, right? We certainly think so! That is why we will throw our sixth edition in the very first month of 2019! After our first encounter with Van Aken, we put all hands on deck to enhance the Basshaven atmosphere, which means: more decoration, more lasers, more sound! ♥

Again, we indulge you with a varied line-up ►
Bou (UK) [Souped Up Records]
Subtension (SK) [Critical, Invisible]
Edlan (NL) [Liquicity, Integral]
Petroll (NL) [Differential]
Mekkes (NL) [Basshaven]

Aanvang: 22 uur

Entree: https://bit.ly/2AoyJj7


12 JANUARI

CLUB W // DJ KUIF

Vanaf 22 uur gaan we heerlijk dansen en borrelen op KUIF! We proosten op 2019 en al de creativiteit die dit jaar ons gaat brengen! Kom dus gezellig vanaf 22 uur met ons het glas heffen!

Kuif draait de meest zonnige beats, verrassend in een eclectische mix met een herkenbaar karakter. Wereldse smaken en pittig gekruid. Dansbaar en stimulerend voor heupen en het betere voetenwerk. Voor beginners en gevorderde zwemmers. Kapitein Kuif vaart uit en maakt mooie geluidsgolven. All on Board!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


11 JANUARI

SHAKEDOWN

A night a Deep Funk, Rare Grooves and Heavy Soul in a Bronx tradition. Playing the deepest, funkiest, heaviest funk & soul records from the original 7″ 45RPM medium. The Shakedown Crew consists of three veteran DJ’s and record collectors who love to get their heads out the record crates and play the tunes that they think are deserved to be played out. Our goals are setting the dance floor ablaze, having a good time and getting down with the get down! So get on the good foot, jump on the soul train and get your ass to “The Shakedown”!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


1 JANUARI

FUCK LUCKY, GO HAPPY!

Extraordinary new years eve at Club W!

Oud & Nieuw bij Van Aken is de grootste Club W van het jaar. Het is een ode aan het dansen bij Van Aken met vette DJ’s & het gezelligste publiek van het zuiden!

FUCK 1 zaal, wij hebben er drie! Daar wordt iedereen LUCKY van. GO HAPPY met heerlijke muziek vol variatie. Het grootste avontuur ooit binnen de roze muren van Van Aken!

// INFO
open: 0:30 – 07:00
tickets: early bird € 25,- / regular € 30 (ex fee)
faciliteiten: gratis garderobe, gratis en extra wc’s, sigarettenautomaat, extra barren, extra fun!

// TICKETS
https://bit.ly/2zjANIt


29 DECEMBER

KABOOOOOM

Nog maar 2 dagen voordat het Oud en Nieuw is. Iedereen zit heerlijk in de kerstsferen en wie heeft er dan geen zin om in de warmste club van het Zuiden te dansen? Daarom hebben we Kremlin Disko & El Rey uitgenodigd. Twee fantastische heren die er gegarandeerd een zwoele avond van gaan maken!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


28 DECEMBER

MOURAD’S POPQUIZ

Heerlijk! Een volle vrijdagavond POPQUIZEN! Mourad de spelleider gaat deze avond verzorgen en zorgt voor een gezellig verloop van de avond.
Klik op het FB icoontje voor meer informatie. Aanmelden maar geen FB? Stuur een mail naar: Mouradmajaiti@hotmail.com
Aanvang: 20 uur
Meedoen: €3,- contant

26 DECEMBER

WINTERKADE DANS

TWEEDE KERSTDAG Dansen we samen met de leukste lokale DJ’s. We sluiten de kerst af met een heerlijke mix van disco, soul, funk, electro, house en zoveel meer!

Aanvang: 21 uur

Entree: gratis


22 DECEMBER

CLUB W // DANSCLUB

JAHAAAA we gaan dansen!!

Hoogste tijd voor De Dansclub! Zaterdag 24 november vanaf 22:30 uur komen alle dansfreaks lekker samen om te dansen in de warmste club van het zuiden! DJ Oscar Peters zal deze avond vervullen!

Aanvang: 22:30

Entree: gratis


21 DECEMBER

THESE ARE THE BREAKS

Deze avond staat in het teken van de breaks. Verwacht de hele avond swingende en dynamische beats waarvan de roots in Engeland liggen. De avond word afgetrapt met paulus8 die N u-skool breakz gaat draaien, gevolgd door Zenn met de altijd opzwepende UK Breaks, vervolgens gaan Jung’lin en Sub de avond besluiten met de beste Jungle die je maar kan vinden, Alle Dj’s draaien met uitsluitend Vinyl.

Aanvang: 22 uur

Entree: €5,- a.d. deur


15 DECEMBER

FANTASTICO
PARTY ELECTRONICO BOMBASTICO DISCO

De derde editie staat voor de deur! En wij hebben er zin in want we hebben Cruise Control uitgenodigd! Zoveel breder dan alleen italo – disco – elektro. Vooral een dik feest, vol verassingen en glitters en FUN!

Tickets: https://tinyurl.com/ybl5f76q

Aanvang: 22 uur


11 DECEMBER

SPOOR KENNIS – ZUIDLIJN

In zijn ruwste vorm kunnen we stellen dat Zuidlijn staat voor het verbinden
van de spoorzones in B5 steden – Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch,
Eindhoven, Helmond – door creatieve, urban en culturele activiteiten.
Tijdens de 4 jaar dat Zuidlijn daar met vele organisatoren, creatievelingen
en urbanisten mee bezig is geweest, is er veel ervaring opgedaan.
Die (spoor)kennis wil Zuidlijn delen. Niet om terug te kijken,
maar juist met een frisse blik naar de toekomst. Niet alleen de toekomst
van de spoorzones, maar ook van stadsontwikkeling in de meest ruime
zin van het woord.
Aanvang: 17:30
Entree: Gratis

8 DECEMBER

FONK YOU FT FLAMBOYANT

FONK YOU! Een nieuwe clubavond waar DJ’s worden uitgenodigd die mij (Fonk) in de afgelopen jaren geïnspireerd hebben om te blijven draaien.

Voor de tweede editie heb ik buddy Flamboyant gevraagd om plaatjes te komen draaien.
Samen hebben we mooie avonturen meegemaakt. Van een gekke pyjama party op Solar Weekend tot aan een jarenlange residency bij Studio Tilburg

Entree: gratis

Aanvang: 23 uur


7 DECEMBER

Passievrucht

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 7 december gaan we voor de vijfde keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel.

Tickets: https://tinyurl.com/y74swaph

Aanvang: 23 uur


DECEMBER // JANUARI

Smeltkroes

Welkom in de smeltkroes. Als je van gezelligheid, sfeer en warmte houdt, kom je lekker fonduen. Op vrijdag en zaterdag voor €25,- pp. Samen met vrienden of familie lekker eten uit 1 pan.

RESERVEER VIA: Reserveringen@restaurantvanaken.nl


2 DECEMBER

TLKSHW

Op zondagmiddag 2 december komen Jan Dirk van der Burg (fotograaf des vaderlands) en Freek van den Bergh (nieuwsfotograaf) naar Den Bosch toe. Ze komen praten over hun leven als fotograaf en laten uiteraard ook veel eigen werk zien.
Naast de twee fotografen is er verder live muziek van jong talent Eva Willems.

Aanvang: 15:00 uur

Entree: gratis


1 DECEMBER

CLUB W // DJ SEEPMAN

DJ Seepman horen wij graag, zien wij graag en nodigen wij dus ook graag uit voor een heerlijke avond gevuld met zijn eigen platencollectie. Hij verrast je, nodigt uit voor dansen en swingt er zelf ook op los.

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


1 + 2 DECEMBER

Dansvoorstelling “Lullaby” van Piet van Dycke & Annemijn Rijk

Lullaby is een gedanst, hedendaags wiegelied wat zicht richt op de vandaag de dag zo aanwezige millenial-problematiek: Het idee dat het leven altijd leuk moet zijn. Twintig minuten lang word je door twee millenials en hun dynamisch, acrobatisch duet meegenomen naar een licht absurdistische wereld waarin deze problematiek uiteen wordt gezet. Lullaby toont, reflecteert, suggereert, maar dwingt nooit. Het duet heeft een flitsend karakter, is bij vlagen confronterend, maar wordt steeds met een knipoog gebracht.

 

 


30 NOVEMBER

Wij Zijn Lief

Wij Zijn Lief – hét openminded feest voor lieve mensen !
Wat is er lekkerder dan een avond dansen en flirten op jouw lievelingsmuziek met alleen maar lieve mensen om je heen?

Aanvang: 22 uur

Entree: 5 euro


24 NOVEMBER

Club W // Dansclub

JAHAAAA we gaan dansen!!

Hoogste tijd voor De Dansclub! Zaterdag 24 november vanaf 21:30 uur komen alle dansfreaks lekker bijtijds samen om te dansen in de warmste club van het zuiden! DJ Oscar Peters & DJ Pathless komen de sterren van de hemel draaien.

Aanvang: 21:30

Entree: gratis


23 NOVEMBER

CLUB W // JAZZ JUNKIES

Bij Club W gaan Jazz Junkies los en komen alle beats en breaks op de draaitafels. Een opzwepende mix met funk, soul en jazz als ingrediënten. Stilstaan is onmogelijk.

Aanvang: 22 uur

Entree: Gratis


18 november
BST connection – breakdance, stand up dance & tricking

Een nieuw festival, BST connection, met breakdance, stand up dance & tricking. In het weekend van 17 en 18 november zijn er diverse workshops & battles.

Inloop: 13:00u

aanvang: 14:00u

Entree:
Kaartverkoop: €5,- (VVK) | €7,- (deur)
Familietickets: €17,50 (VVK) | €20,- (deur) (t/m 3 gratis)
Zie voor meer info: www.bstconnection.nl

 


17 NOVEMBER

CLUB W // DJ EL REY

Club W, de club avond van Van Aken. DJ El Rey komt deze avond vullen met de meest uiteenlopende dansmuziek. Hij heeft zichzelf al goed bewezen in de club-scene van Nederland. Wij nodigen hem daarom ook graag uit voor onze CLUB W!

Aanvang: 22 uur

Entree: Gratis


16 NOVEMBER

THE BIG THREE-O

Errrrrrr is er 1 jarig, hoera hoera! DR. ROBINSON is jarig en deze Bosschenaar viert dit openbaar en voor iedereen samen met zijn vrienden bij Van Aken! Kom dus vooral langs voor een dansje!

Aanvang: 22 uur

Entree: Gratis


16 – 25 NOVEMBER

Het Bossche tekenfestival

In het WerkwarenHuis aan de Tramkade is het hoofdkwartier van Het Bossche Tekenfestival. Op vrijdag 16 november om 20:00u opent hier het Bossche tekenfestival en tegelijk de expositie van de kunstenaars die hun vuile was op deze locatie exposeren.

Entree: Gratis

 


15 NOVEMBER

MOURAD’S POPQUIZ // DE VRIJZINNIGE EDITIE

Heerlijk! Een volle donderdagavond POPQUIZEN! Mourad de spelleider gaat deze avond verzorgen en zorgt voor een gezellig verloop van de avond.
Klik op het FB icoontje voor meer informatie. Aanmelden maar geen FB? Stuur een mail naar: Mouradmajaiti@hotmail.com

4 NOVEMBER

NOVEMBER MUSIC

Drie ensemble bestaande uit talentvolle studenten van AMPA, Academy of Music and Performing Arts, brengen eigentijdse composities in het knusse Werkwarenhuis.


10 NOVEMBER

CLUB W // SLOWPOKE & IRIS RIJSKAMP

Dansen, dansen, dansen en dat doen we op de heerlijke muziek die DJ’s Slowpoke & Iris Rijskamp ten gehore gaan brengen. Swier met je sjanslok en knipoog naar de barman, dit wordt een mooie avond.

Aanvang: 22 uur

Entree: Gratis


3 NOVEMBER

CLUB W // DJ PATHLESS XTRA BALL

Een heerlijke avond vol vreselijk goeie dans muziek, waar je dus komt om te genieten! De Club W avond van Van Aken is er 1 voor iedereen. Kom dansen!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


2 NOVEMBER

BASSHAVEN // DRUM AND BASS

”Om ons eenjarig bestaan te vieren hebben we niet één maar twee internationale acts geboekt. De rest van de line up wordt aangevuld door Nederlands talent van de bovenste plank.”

Aanvang: 22 uur

Entree: € 7,50 online voorverkoop


1 november

wYzer // urban dansvoorstelling met live muziek

wYzer is een multidisciplinaire voorstelling van choreograaf Dewi van Maaren met een hoofdrol voor urban stijlen. Het is een van de 5 urban dansproducties ondersteund door Zuidlijn.

Van te voren lekker de Sociaalmaal komen eten en genieten van de muziek van Nikki Nordmann

Aanvang 20:30u (voorstelling duurt 30 minuten)

Entree gratis

 


27 OKTOBER

FONK YOU

FONK YOU! Een nieuwe clubavond waar DJ’s worden uitgenodigd die mij (Fonk) in de afgelopen jaren geïnspireerd hebben om te blijven draaien.

 

Aanvang: 22 uur

Entree: €5,-


26 oktober

MINDTRIP #3

Mindtrip is een danceavond met zijn wortels in de vroege jaren ‘90 toen house nog geen subgenres had. Schaamteloze en compromisloze Acid, Techno, Detroit, Chicago, 4×4 en no-nonsense Rave; toen trance nog een gevoel was en geen genre. “Join us in our dream, our trip to fantasy…”

Aanvang vanaf 22:00 – 03:30 uur

Entree €5,- zodat we een dikke show weg kunnen zetten!


swing shakers

21 oktober

Sunday Afternoon Swing – Proefles Lindy Hop – Den Bosch

Heb je de proeflessen Lindy Hop net gemist? Wist je vooraf al dat die data je precies slecht uitkwamen? Heb je wel meegedaan aan een proefles en denk je herhaling is wel fijn? Ben je zo enthousiast geworden dat je iedereen in je omgeving het ook gunt om een lesje mee te doen? Kom naar de Sunday Afternoon Swing met proefles en social op zondag 21 oktober.

aanvang van 12:30 – 16:30 uur

entree gratis


20 OKTOBER

CLUB W // VINCENT STEEN // JONG TALENT

Een gouden Club W komt er weer aan bij Van Aken. Heerlijk dansen voor jong en oud, op muziek van toen en nu. Een hit en wat onbekends. Van alles wat. Vincent Steen jonge jongen uit Utrecht gaat deze avond vullen.

Aanvang: 22:00

Entree: Gratis


19 oktober

DINER A LA CARTE met DJ DION

Kom deze mooie vrijdag heerlijk eten bij Van Aken en geniet ondertussen van de fijne muziek van DJ DION. Daarna kun je nog lekker je after dinner dip wegdansen. Genieten!


13 oktober

African Disco

After World Food Day we will present African Disco Club at Van Aken.
With a wide range of African sounds and the finest disco tracks!
Prepare yourself for music like Benga, Genge and South African House.

African Style Dinner

EXTRA! We have arranged a special African style dinner to give this night more flavour! Dinner and music will start from 18:30 hours. Come join us for this new experience!


13 oktober

World Food Day 2018

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van je eten tijdens World Food Day. Hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt.

aanvang: 11:00 – 18:00 uur

entree: Gratis


12 OKTOBER

FULLY BOOKED

Deze vrijdag zijn we voor het diner en het dansen helaas niet open. We zien je graag zaterdag 14 oktober op African Disco Club. Met een heerlijk Afrikaans gerecht op ons menu.


DONDERDAG 11 OKTOBER

LEKKERRRRR SOCIAAL MAAL!

RESERVEER voor deze heerlijke maal!

Laat je weten via de mail/telefoon/fb dat je mee eet? En als je graag vegetarisch eet, horen wij dat ook graag!

BEL: 06 12 81 70 21
OF MAIL: reserveringen@restaurantvanaken.nl


6 oktober

Club Smerrig

Verwacht heerlijke 80s, 90s en 00s plaotjes, d’n mooiste meense en d’n vuilste aonkleding. Zulle we same geschiedenis schrijve poepjes? ♥ Kom glittere mee ons ♥


5 oktober

Popronde

BIJNA is het zover; In september gaat de 2018 editie van de Popronde van start! Het jaarlijks reizende muziek festival strijkt dit najaar neer in 41 steden door het hele land en op vrijdagavond 5 oktober is Den Bosch aan de beurt.

aanvang van 19:30 – 02:00 uur

entree gratis


29 september

TROUWEN WE BIJ VAN AKEN!

Het leukste, grofste en meest dansbare trouwfeest van Den Bosch! Beleef het zaterdag 29 september bij Van Aken!

Wij vinden het super leuk als er mensen trouwen! Dus trek je bruidsjurk aan en trouw die lekkere collega van de bruid of vraag dat single bruidsmeisje voor een try-out huwelijk van 1 nacht. Bij ons kan het allemaal.

De bruiloft DJ’s van deze nacht die er voor zorgen dat je lekker kan swingen met je neven en nichten:
DJ FONK
DJ Pathless
DJ Iris Rijskamp

Dresscode: Feestelijk/bruidsjurken

Aanvang 22.30u

Entree Gratis


passievrucht

28 september

Passievrucht

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 28 september gaan we voor de vierde keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel.

aanvang van 23:00 – 04:00 uur

entree vvk & entree


22 september
ClubW – DJ KUIF

Kuif draait de meest zonnige beats, verrassend in een eclectische mix met een herkenbaar karakter. Wereldse smaken en pittig gekruid.Dansbaar en stimulerend voor heupen en het betere voetenwerk. Voor beginners en gevorderde zwemmers. Kapitein Kuif vaart uit en maakt mooie geluidsgolven. All on Board!

 

Aanvang vanaf 22.30 uur

Entree gratis


21 september

Nachtopvang

Nachtopvang organiseert een avond bij Van Aken. Deze avond krijg je de beste Electro voorgeschoteld met al z’n varianten. De avond begint met Saint & Paulus8 die je heerlijke beats gaan brengen om te openen, met veel new beat invloeden. Daarna komt Zenn die het overneemt met begin jaren 90 electro, dit is iets wat je niet vaak meer hoort op de dansvloer. Om de avond af te sluiten hebben we een Live set van Krypton 81 uit Denemarken met electro in z’n puurste vorm, dus wees erbij dit feest, dit wil je niet missen!

23.00-00.30 Saint vs Paulus8 (NL)
00.30- 02.00 Zenn (NL)
02.00-03.30 Krypton 81 (DK)

Entree 5,00 euro


20 september

De social enterprise als businesspartner van de gemeente

De vijfde editie van hét congres over sociaal ondernemerschap en lokaal beleid vindt plaats op 20 september in het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch. De social enterprise als businesspartner van de gemeente is een must voor zowel sociaal ondernemers als beleidsmakers.

aanvang van 9:00 – 17:30 uur

entree tickets


kamagurka

19 + 20 september

Kamagurka | Grenzen van de Ernst | performer & DJ

Special edition deze woensdag & donderdag! Kamagurka komt maar het Werkwarenhuis! Begin de avond met een ‘Kamagurka menu’ vanaf 18:00 uur. De theatervoorstelling begint om 21:00 uur (10 euro entree). Daarna wordt er gedanst met Kamagurka als DJ van 22:00 tot 2:00 uur.

aanvang van 18:00 – 02:00 uur

entree € 10,- (voorstelling) en dansen = gratis


15 september

Fantastico Bombastico

FANTASTICO is een feestje vol bombastische mensen, electronische dans muziek en vooral veel FUN! Wij verwelkomen iedereen die van dansen in de disco houdt, open minded is en lekker wil sjansen met iedereen!
Verwacht een heerlijke mix van herkenbare disco, obscure italo en ruige house! In samenwerking met Van Aken in het Werkwarenhuis maken we er een avond van die je niet snel zult vergeten.

aanvang 22:00 tot 03:30

entree early fantastico ticket €3,- ex. servicekosten / fantastico bombastico normal €5,- ex. servicekosten / €8,- a/d deur


swing shakers

9 september

Sunday Afternoon Swing – Proefles Lindy Hop – Den Bosch

Heb je de proeflessen Lindy Hop net gemist?? Wist je vooraf al dat die data je precies slecht uitkwamen?? Heb je wel meegedaan aan een proefles en denk je herhaling is wel fijn?? Ben je zo enthousiast geworden dat je iedereen in je omgeving het ook gunt om een lesje mee te doen?? Kom naar de Sunday Afternoon Swing met proefles en social op zondag 9 september.

aanvang van 12:30 – 16:30 uur

entree gratis


8+9 september

Open Monumentendag

Op 8 september om 14.00u is er een kort woordje door Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant en onthullen we de 3D animatie in het Social label Lab van het Werkwarenhuis op Tramkade 24 in Den Bosch. 

Monument van de Toekomst

Het Werkwarenhuis ontwikkelt zich organisch tot veelzijdige culturele hotspot in Den Bosch. Voor Open Monumentendag lieten we filmkunstenaars van Master Animatie AKV /ST Joost een animatie ontwikkelen. Dit sluit aan bij de manier van werken vanuit het Werkwarenhuis waarin we aankomend talent een mooie plek en platform bieden en meenemen in de multidisciplinaire omgeving en het netwerk waaraan we bouwen. De 3D animatie ontwikkeld door Jop op de Maan in een installatie ontworpen door Geert Snijders Design is een mooie toevoeging voor het Monument van de Toekomst. Het maakt de transformatie die we doen, zichtbaar. De kracht van verbeelding krijgt vorm in de praktijk en daarmee ook het werk van de jonge makers.

Bezoek tijdens de Open Monumentendag het onlangs geopende Social label Lab. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur (Eek/Dekkers) en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting. In de monumentale conceptstore met werk-units gemaakt van herbestemde graansilo’s en watertorens kun je de sociaal duurzame designproducten van Social label bewonderen en via een aankoop bijdragen aan waardevol werk voor iedereen. Loop daarna binnen bij Restaurant Van Aken in het Werkwarenhuis waar een diversiteit aan bezoekers samen eten, drinken en ideeën uitwisselen.

aanvang vanaf 11:00 uur
entree gratis

 


Ric Piccolo + Furor Exotica

8 september
CLUB W // Furor Exótica SPECIAL SPECIAL

Een avond bij Van Aken voor de Nu-Disco-genieters van Den Bosch! Dit duo uit Argentinië is nu voor de tweede keer bij ons op bezoek. De vorige keer zette ze de tent al op z’n kop en dat gaat nu weer gebeuren. Denk aan synth, disco en aanverwanten! Verwacht geen hit, maar wel mega dancings!

Check hun bio voor een goede indruk:

Furor Exótica is an Argentinian Nu-disco duo from Buenos Aires, formed in 2013 by the vocalist Viky O. and the producer Ric Piccolo.

Their debut EP “Jackie” (Tom Tom Disco 2015, SE) presents an alternative, synth-ex-perimental groove affair through dreamy vocals and a cosmic touch all over, with boasting banging remixes by the likes of Richard Rossa, Frank Agrario and Future Feelings.

Their Second EP “More is More” (Bordello A Parigi 2017, NL) contains three original tracks aimed at some serious floor frenzy. This time, Fabrizio Mammarella, Les Yeux Orange And Trujillo will be in charge of remixes.

Furor Exótica live sets combine jamming vocals with floating rhythms and synthesizers, for a non-stop dancing atmosphere.aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree gratis tot 23.00 uur. Na 23.00 uur 5 euro a/d deur


1 september
DJ Leroy Rey & Kremlin disko

Wij dansen door! Na Soul Live Festival kun je nog heerlijk dansen bij Van Aken! Laat je bandje/ticket van Soul Live zien aan de ingang en krijg gratis toegang tot deze heerlijke party met 2 geweldige DJ’s! Dit wil je niet missen.

ABOUT THE DJ’S:

Volgens dj DJ Leroy Rey / El Rey draait het hele dj gebeuren om de liefde voor muziek, draaitafels en knoppen waar je aan kunt draaien. Het liefste met je blote voeten in het zand bij een ondergaande zon en voor een openminded publiek. Leroy heeft een enorme liefde voor platen waar hij altijd door gefascineerd zal blijven.

Met zijn eigen crew ”The Aficionadas” en mede als member van het welbekende Wicked Jazz Sounds bouwde hij nationaal en internationaal een grote naam op als dj. Sommigen weten misschien dat hij ooit in het Bossche Cordes gestart is met draaien, allang voordat daar bijvoorbeeld soul en hiphop hun hoogtijdagen vierden. Leroy Rey heeft een hele duidelijke visie over het huidige uitgaansleven en ontzettend veel ervaring als dj door voor zoveel verschillend publiek te kunnen draaien.

Kremlin Disko is een veelbelovende, talentvolle dj uit Amsterdam en een rijzende ster in dj-land. Zijn brede muzieksmaak zorgt ervoor dat je je ontzettend aangetrokken voelt tot de dansvloer. Je zou hem kunnen kennen want hij draaide op Oranjekade en op Smerrig zomerweekender bij ons in Van Aken en brak heel de tent af!

// Disco
// Eighties Pop
// Funk
// Boogie
// Latin
// Reggae
// Soul
// Jazz
// Electro
// Italo
// Hiphop
// Wave and more !


31 augustus

Covenant Soundsystem

Oxman is an institution in the London reggae revive scene.
Perhaps most well-known internationally for his work with the renowned Dub Vendor and Soul Jazz crews, Oxman has a long and deep history, from running his own sound, producing, record collecting, to hosting dances. Whether selecting or on the mic, he is one of the best in the game.

Musical Mission:
“Introducing the many overlooked gems to people, sharing and seeing the delightful look on peoples faces when I play something special, that element of surprise is priceless!”

aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree € 5,- a/d deur tot 0.00u Daarna € 7,50


30 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


26 augustus

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij bij Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


25 augustus

XTR BALL CLUB W met DJ Aardvarck & Pathless

Een special edition van ClubW georganiseerd door Van Aken zelf, elke laatste za- van de maand. Dat betekent meer visuals, meer live, theatraler, kunstzinniger, eigenwijzer, spannender of extra avontuurlijk en hypnotiserend. Ga open minded deze clubnacht in en laat je vervoeren van Trinidad & Tobago naar India en van Tokyo naar Casablanca. Totdat we geland zijn in ons eigen Den Bosch. Turkse disco, Detroit house, Jazzy hiphop from the USA, Nigeriaanse Afro beats, Soul uit Londen, Italo uit Rimini en Funk uit Frankrijk, Boogie uit New York, New Wave uit Antwerpen.

Jouw Xtra ball dendert door. Vooral groovy en funky en soms ook weerbarstig grillig of filmisch. Tijdens Xtra Ball creëren we onze eigen hits!

aanvang vanaf 22:00

entree €5,- a/d deur vanaf 23:00


24 augustus

Club Koning // 5 jaar KVM!

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op bij Van Aken kan. Eens in de zo veel tijd komen wij tot leven in Van Aken, niet met een vast patroon. Nee, af en toe. We poppen op zodat we alles wat we willen uitstralen met Club Koning optimaal kunnen waarborgen én naleven.

aanvang van 23:00 – 03:30 uur

entree €5,- a/d deur


23 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


meastro's invites

18 augustus

Maestro’s Invites: Julien LeBrun & Tenzers

Na een succesvolle eerste editie presenteert Maestro’s Records met trots Invites Part two. De focus ligt dit keer op Dj’s van wereldklasse die nog nooit eerder in Den Bosch geboekt zijn. We kunnen niet wachten ze met jullie te delen!

aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree klik hier voor de voorverkoop


16 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis