Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het actuele overzicht

4 NOVEMBER

NOVEMBER MUSIC

Drie ensemble bestaande uit talentvolle studenten van AMPA, Academy of Music and Performing Arts, brengen eigentijdse composities in het knusse Werkwarenhuis.


10 NOVEMBER

CLUB W // SLOWPOKE & IRIS RIJSKAMP

Dansen, dansen, dansen en dat doen we op de heerlijke muziek die DJ’s Slowpoke & Iris Rijskamp ten gehore gaan brengen. Swier met je sjanslok en knipoog naar de barman, dit wordt een mooie avond.

Aanvang: 22 uur

Entree: Gratis


3 NOVEMBER

CLUB W // DJ PATHLESS XTRA BALL

Een heerlijke avond vol vreselijk goeie dans muziek, waar je dus komt om te genieten! De Club W avond van Van Aken is er 1 voor iedereen. Kom dansen!

Aanvang: 22 uur

Entree: gratis


2 NOVEMBER

BASSHAVEN // DRUM AND BASS

”Om ons eenjarig bestaan te vieren hebben we niet één maar twee internationale acts geboekt. De rest van de line up wordt aangevuld door Nederlands talent van de bovenste plank.”

Aanvang: 22 uur

Entree: € 7,50 online voorverkoop


1 november

wYzer // urban dansvoorstelling met live muziek

wYzer is een multidisciplinaire voorstelling van choreograaf Dewi van Maaren met een hoofdrol voor urban stijlen. Het is een van de 5 urban dansproducties ondersteund door Zuidlijn.

Van te voren lekker de Sociaalmaal komen eten en genieten van de muziek van Nikki Nordmann

Aanvang 20:30u (voorstelling duurt 30 minuten)

Entree gratis

 


27 OKTOBER

FONK YOU

FONK YOU! Een nieuwe clubavond waar DJ’s worden uitgenodigd die mij (Fonk) in de afgelopen jaren geïnspireerd hebben om te blijven draaien.

 

Aanvang: 22 uur

Entree: €5,-


26 oktober

MINDTRIP #3

Mindtrip is een danceavond met zijn wortels in de vroege jaren ‘90 toen house nog geen subgenres had. Schaamteloze en compromisloze Acid, Techno, Detroit, Chicago, 4×4 en no-nonsense Rave; toen trance nog een gevoel was en geen genre. “Join us in our dream, our trip to fantasy…”

Aanvang vanaf 22:00 – 03:30 uur

Entree €5,- zodat we een dikke show weg kunnen zetten!


swing shakers

21 oktober

Sunday Afternoon Swing – Proefles Lindy Hop – Den Bosch

Heb je de proeflessen Lindy Hop net gemist? Wist je vooraf al dat die data je precies slecht uitkwamen? Heb je wel meegedaan aan een proefles en denk je herhaling is wel fijn? Ben je zo enthousiast geworden dat je iedereen in je omgeving het ook gunt om een lesje mee te doen? Kom naar de Sunday Afternoon Swing met proefles en social op zondag 21 oktober.

aanvang van 12:30 – 16:30 uur

entree gratis


20 OKTOBER

CLUB W // VINCENT STEEN // JONG TALENT

Een gouden Club W komt er weer aan bij Van Aken. Heerlijk dansen voor jong en oud, op muziek van toen en nu. Een hit en wat onbekends. Van alles wat. Vincent Steen jonge jongen uit Utrecht gaat deze avond vullen.

Aanvang: 22:00

Entree: Gratis


19 oktober

DINER A LA CARTE met DJ DION

Kom deze mooie vrijdag heerlijk eten bij Van Aken en geniet ondertussen van de fijne muziek van DJ DION. Daarna kun je nog lekker je after dinner dip wegdansen. Genieten!


13 oktober

African Disco

After World Food Day we will present African Disco Club at Van Aken.
With a wide range of African sounds and the finest disco tracks!
Prepare yourself for music like Benga, Genge and South African House.

African Style Dinner

EXTRA! We have arranged a special African style dinner to give this night more flavour! Dinner and music will start from 18:30 hours. Come join us for this new experience!


13 oktober

World Food Day 2018

Neem een exclusief kijkje achter de schermen van je eten tijdens World Food Day. Hét festival met workshops, talkshows, films, een streekmarkt en excursies die je laten zien waar ons dagelijks eten vandaan komt.

aanvang: 11:00 – 18:00 uur

entree: Gratis


12 OKTOBER

FULLY BOOKED

Deze vrijdag zijn we voor het diner en het dansen helaas niet open. We zien je graag zaterdag 14 oktober op African Disco Club. Met een heerlijk Afrikaans gerecht op ons menu.


DONDERDAG 11 OKTOBER

LEKKERRRRR SOCIAAL MAAL!

RESERVEER voor deze heerlijke maal!

Laat je weten via de mail/telefoon/fb dat je mee eet? En als je graag vegetarisch eet, horen wij dat ook graag!

BEL: 06 12 81 70 21
OF MAIL: reserveringen@restaurantvanaken.nl


6 oktober

Club Smerrig

Verwacht heerlijke 80s, 90s en 00s plaotjes, d’n mooiste meense en d’n vuilste aonkleding. Zulle we same geschiedenis schrijve poepjes? ♥ Kom glittere mee ons ♥


5 oktober

Popronde

BIJNA is het zover; In september gaat de 2018 editie van de Popronde van start! Het jaarlijks reizende muziek festival strijkt dit najaar neer in 41 steden door het hele land en op vrijdagavond 5 oktober is Den Bosch aan de beurt.

aanvang van 19:30 – 02:00 uur

entree gratis


29 september

TROUWEN WE BIJ VAN AKEN!

Het leukste, grofste en meest dansbare trouwfeest van Den Bosch! Beleef het zaterdag 29 september bij Van Aken!

Wij vinden het super leuk als er mensen trouwen! Dus trek je bruidsjurk aan en trouw die lekkere collega van de bruid of vraag dat single bruidsmeisje voor een try-out huwelijk van 1 nacht. Bij ons kan het allemaal.

De bruiloft DJ’s van deze nacht die er voor zorgen dat je lekker kan swingen met je neven en nichten:
DJ FONK
DJ Pathless
DJ Iris Rijskamp

Dresscode: Feestelijk/bruidsjurken

Aanvang 22.30u

Entree Gratis


passievrucht

28 september

Passievrucht

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 28 september gaan we voor de vierde keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel.

aanvang van 23:00 – 04:00 uur

entree vvk & entree


22 september
ClubW – DJ KUIF

Kuif draait de meest zonnige beats, verrassend in een eclectische mix met een herkenbaar karakter. Wereldse smaken en pittig gekruid.Dansbaar en stimulerend voor heupen en het betere voetenwerk. Voor beginners en gevorderde zwemmers. Kapitein Kuif vaart uit en maakt mooie geluidsgolven. All on Board!

 

Aanvang vanaf 22.30 uur

Entree gratis


21 september

Nachtopvang

Nachtopvang organiseert een avond bij Van Aken. Deze avond krijg je de beste Electro voorgeschoteld met al z’n varianten. De avond begint met Saint & Paulus8 die je heerlijke beats gaan brengen om te openen, met veel new beat invloeden. Daarna komt Zenn die het overneemt met begin jaren 90 electro, dit is iets wat je niet vaak meer hoort op de dansvloer. Om de avond af te sluiten hebben we een Live set van Krypton 81 uit Denemarken met electro in z’n puurste vorm, dus wees erbij dit feest, dit wil je niet missen!

23.00-00.30 Saint vs Paulus8 (NL)
00.30- 02.00 Zenn (NL)
02.00-03.30 Krypton 81 (DK)

Entree 5,00 euro


20 september

De social enterprise als businesspartner van de gemeente

De vijfde editie van hét congres over sociaal ondernemerschap en lokaal beleid vindt plaats op 20 september in het Werkwarenhuis in ‘s-Hertogenbosch. De social enterprise als businesspartner van de gemeente is een must voor zowel sociaal ondernemers als beleidsmakers.

aanvang van 9:00 – 17:30 uur

entree tickets


kamagurka

19 + 20 september

Kamagurka | Grenzen van de Ernst | performer & DJ

Special edition deze woensdag & donderdag! Kamagurka komt maar het Werkwarenhuis! Begin de avond met een ‘Kamagurka menu’ vanaf 18:00 uur. De theatervoorstelling begint om 21:00 uur (10 euro entree). Daarna wordt er gedanst met Kamagurka als DJ van 22:00 tot 2:00 uur.

aanvang van 18:00 – 02:00 uur

entree € 10,- (voorstelling) en dansen = gratis


15 september

Fantastico Bombastico

FANTASTICO is een feestje vol bombastische mensen, electronische dans muziek en vooral veel FUN! Wij verwelkomen iedereen die van dansen in de disco houdt, open minded is en lekker wil sjansen met iedereen!
Verwacht een heerlijke mix van herkenbare disco, obscure italo en ruige house! In samenwerking met Van Aken in het Werkwarenhuis maken we er een avond van die je niet snel zult vergeten.

aanvang 22:00 tot 03:30

entree early fantastico ticket €3,- ex. servicekosten / fantastico bombastico normal €5,- ex. servicekosten / €8,- a/d deur


swing shakers

9 september

Sunday Afternoon Swing – Proefles Lindy Hop – Den Bosch

Heb je de proeflessen Lindy Hop net gemist?? Wist je vooraf al dat die data je precies slecht uitkwamen?? Heb je wel meegedaan aan een proefles en denk je herhaling is wel fijn?? Ben je zo enthousiast geworden dat je iedereen in je omgeving het ook gunt om een lesje mee te doen?? Kom naar de Sunday Afternoon Swing met proefles en social op zondag 9 september.

aanvang van 12:30 – 16:30 uur

entree gratis


8+9 september

Open Monumentendag

Op 8 september om 14.00u is er een kort woordje door Patrick Timmermans, directeur Erfgoed Brabant en onthullen we de 3D animatie in het Social label Lab van het Werkwarenhuis op Tramkade 24 in Den Bosch. 

Monument van de Toekomst

Het Werkwarenhuis ontwikkelt zich organisch tot veelzijdige culturele hotspot in Den Bosch. Voor Open Monumentendag lieten we filmkunstenaars van Master Animatie AKV /ST Joost een animatie ontwikkelen. Dit sluit aan bij de manier van werken vanuit het Werkwarenhuis waarin we aankomend talent een mooie plek en platform bieden en meenemen in de multidisciplinaire omgeving en het netwerk waaraan we bouwen. De 3D animatie ontwikkeld door Jop op de Maan in een installatie ontworpen door Geert Snijders Design is een mooie toevoeging voor het Monument van de Toekomst. Het maakt de transformatie die we doen, zichtbaar. De kracht van verbeelding krijgt vorm in de praktijk en daarmee ook het werk van de jonge makers.

Bezoek tijdens de Open Monumentendag het onlangs geopende Social label Lab. Ontwerper Piet Hein Eek werd gevraagd voor de architectuur (Eek/Dekkers) en ontwerper Edwin Vollebergh (Studio Boot) deed de inrichting. In de monumentale conceptstore met werk-units gemaakt van herbestemde graansilo’s en watertorens kun je de sociaal duurzame designproducten van Social label bewonderen en via een aankoop bijdragen aan waardevol werk voor iedereen. Loop daarna binnen bij Restaurant Van Aken in het Werkwarenhuis waar een diversiteit aan bezoekers samen eten, drinken en ideeën uitwisselen.

aanvang vanaf 11:00 uur
entree gratis

 


Ric Piccolo + Furor Exotica

8 september
CLUB W // Furor Exótica SPECIAL SPECIAL

Een avond bij Van Aken voor de Nu-Disco-genieters van Den Bosch! Dit duo uit Argentinië is nu voor de tweede keer bij ons op bezoek. De vorige keer zette ze de tent al op z’n kop en dat gaat nu weer gebeuren. Denk aan synth, disco en aanverwanten! Verwacht geen hit, maar wel mega dancings!

Check hun bio voor een goede indruk:

Furor Exótica is an Argentinian Nu-disco duo from Buenos Aires, formed in 2013 by the vocalist Viky O. and the producer Ric Piccolo.

Their debut EP “Jackie” (Tom Tom Disco 2015, SE) presents an alternative, synth-ex-perimental groove affair through dreamy vocals and a cosmic touch all over, with boasting banging remixes by the likes of Richard Rossa, Frank Agrario and Future Feelings.

Their Second EP “More is More” (Bordello A Parigi 2017, NL) contains three original tracks aimed at some serious floor frenzy. This time, Fabrizio Mammarella, Les Yeux Orange And Trujillo will be in charge of remixes.

Furor Exótica live sets combine jamming vocals with floating rhythms and synthesizers, for a non-stop dancing atmosphere.aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree gratis tot 23.00 uur. Na 23.00 uur 5 euro a/d deur


1 september
DJ Leroy Rey & Kremlin disko

Wij dansen door! Na Soul Live Festival kun je nog heerlijk dansen bij Van Aken! Laat je bandje/ticket van Soul Live zien aan de ingang en krijg gratis toegang tot deze heerlijke party met 2 geweldige DJ’s! Dit wil je niet missen.

ABOUT THE DJ’S:

Volgens dj DJ Leroy Rey / El Rey draait het hele dj gebeuren om de liefde voor muziek, draaitafels en knoppen waar je aan kunt draaien. Het liefste met je blote voeten in het zand bij een ondergaande zon en voor een openminded publiek. Leroy heeft een enorme liefde voor platen waar hij altijd door gefascineerd zal blijven.

Met zijn eigen crew ”The Aficionadas” en mede als member van het welbekende Wicked Jazz Sounds bouwde hij nationaal en internationaal een grote naam op als dj. Sommigen weten misschien dat hij ooit in het Bossche Cordes gestart is met draaien, allang voordat daar bijvoorbeeld soul en hiphop hun hoogtijdagen vierden. Leroy Rey heeft een hele duidelijke visie over het huidige uitgaansleven en ontzettend veel ervaring als dj door voor zoveel verschillend publiek te kunnen draaien.

Kremlin Disko is een veelbelovende, talentvolle dj uit Amsterdam en een rijzende ster in dj-land. Zijn brede muzieksmaak zorgt ervoor dat je je ontzettend aangetrokken voelt tot de dansvloer. Je zou hem kunnen kennen want hij draaide op Oranjekade en op Smerrig zomerweekender bij ons in Van Aken en brak heel de tent af!

// Disco
// Eighties Pop
// Funk
// Boogie
// Latin
// Reggae
// Soul
// Jazz
// Electro
// Italo
// Hiphop
// Wave and more !


31 augustus

Covenant Soundsystem

Oxman is an institution in the London reggae revive scene.
Perhaps most well-known internationally for his work with the renowned Dub Vendor and Soul Jazz crews, Oxman has a long and deep history, from running his own sound, producing, record collecting, to hosting dances. Whether selecting or on the mic, he is one of the best in the game.

Musical Mission:
“Introducing the many overlooked gems to people, sharing and seeing the delightful look on peoples faces when I play something special, that element of surprise is priceless!”

aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree € 5,- a/d deur tot 0.00u Daarna € 7,50


30 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


26 augustus

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij bij Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


25 augustus

XTR BALL CLUB W met DJ Aardvarck & Pathless

Een special edition van ClubW georganiseerd door Van Aken zelf, elke laatste za- van de maand. Dat betekent meer visuals, meer live, theatraler, kunstzinniger, eigenwijzer, spannender of extra avontuurlijk en hypnotiserend. Ga open minded deze clubnacht in en laat je vervoeren van Trinidad & Tobago naar India en van Tokyo naar Casablanca. Totdat we geland zijn in ons eigen Den Bosch. Turkse disco, Detroit house, Jazzy hiphop from the USA, Nigeriaanse Afro beats, Soul uit Londen, Italo uit Rimini en Funk uit Frankrijk, Boogie uit New York, New Wave uit Antwerpen.

Jouw Xtra ball dendert door. Vooral groovy en funky en soms ook weerbarstig grillig of filmisch. Tijdens Xtra Ball creëren we onze eigen hits!

aanvang vanaf 22:00

entree €5,- a/d deur vanaf 23:00


24 augustus

Club Koning // 5 jaar KVM!

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op bij Van Aken kan. Eens in de zo veel tijd komen wij tot leven in Van Aken, niet met een vast patroon. Nee, af en toe. We poppen op zodat we alles wat we willen uitstralen met Club Koning optimaal kunnen waarborgen én naleven.

aanvang van 23:00 – 03:30 uur

entree €5,- a/d deur


23 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


meastro's invites

18 augustus

Maestro’s Invites: Julien LeBrun & Tenzers

Na een succesvolle eerste editie presenteert Maestro’s Records met trots Invites Part two. De focus ligt dit keer op Dj’s van wereldklasse die nog nooit eerder in Den Bosch geboekt zijn. We kunnen niet wachten ze met jullie te delen!

aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree klik hier voor de voorverkoop


16 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


12 augustus

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij bij Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


11 augustus

Kuif Worldwide

Eindeloos lekker eerlijk dansen. Calypso latin, mambo + funk. Knoopje los, schoenen uit en verstand op nul.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


10 augustus

radio Barkas

Vanaf 17:00 uur in en om het Werkwarenhuis. Mobiele DJ’s draaien de mooiste platen.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


9 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


4 augustus

La Cantina

Holiday disco elektro + ABBA met DJ Iris, Willy & Wonka. DANSEN, SJANSEN, FEESTEN, DRINKEN, DRAAIEN, ROLLEN, ZWAAIEN.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree entree a/d deur


3 augustus

radio Barkas

Vanaf 17:00 uur in en om het Werkwarenhuis. Mobiele DJ’s draaien de mooiste platen.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


2 augustus

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


29 juli

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij zondag 29 juli bij Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


28 juli

CLUB W Rob Manga

Geïnspireerd door genres als soul, funk, pop en rock vond hij zijn passie bij zwarte muziek op jonge leeftijd. Nauwkeurig selecteerde hij zijn muziek en zijn smaak ontwikkelde steeds meer naar een hoger level en ook steeds mee naar obscuurdere muziek. ♥ ♥ ♥ DANCE AND LAUGH

aanvang van 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


club koning

27 juli

Club Koning

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op bij Van Aken kan. Eens in de zo veel tijd komen wij tot leven in Van Aken, niet met een vast patroon. Nee, af en toe. We poppen op zodat we alles wat we willen uitstralen met Club Koning optimaal kunnen waarborgen én naleven.

aanvang van 23:00 – 03:30 uur

entree €5,- a/d deur


26 juli

Donderdag Garden Party

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


20 & 21 juli

Smèrrig Zomerweekender Festival 2018

We gaan een héél weekend onder de pannen met ons festival op de Tramkade in Den Bosch! Hoe en wat? Dat hoor je snel! Maar, 1 ding, dit gaat het mooiste weekend ooit in Den Bosch worden lievelingen van me. Zet oe eigen op aonwezig, markeer dit weekendfestival in oe agenda en tot 20 én 21 juli!

aanvang van 18:00 – 12:00 uur

entree voorverkoop klik hier


19 juli

Donderdag // Garden Party \\

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


14 juli

Club W // Ultimate Hip Hop \\

HIP HOP DANS EN HIP HOP! Deze zaterdag pakken we uit met een hele avond lang volop Hip Hop. Daar hebben wij zin in! Want op Hip Hop kun je lekker dansen en springen en bouncen. Uit je bol dus, bij deze speciale CLUB W editie. Tot zaterdag!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


13 juli

Covenant Soundsystem invites Radical Hifi and V-Tone

Reggae op z’n best!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree entree a/d deur


12 juli

Donderdag // Garden Party \\

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


8 juli

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij zondag 8 juli bij het startschot van Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang vanaf 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


7 juli

Club W // Guido van Dieren uit Bird Rotterdam \\

Wil je niet missen!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


5 juli

Donderdag // Garden Party \\

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, met super fijne muziek door de gezelligste DJ’s. Let op: het sociaal maal is dit keer UITVERKOCHT!

aanvang vanaf 20:30 uur

entree gratis


1 juli

The Swingshakers Sunday Afternoon Swing

Kom je ook naar de eerste social van The Swingshakers in Den Bosch? Met van 12:30 – 13:15 uur een proefles swingdance door Collegiate Shag en van 13:15 – 16:30 uur social dance. Voor beginners perfect! Met na afloop de mogelijkheid tot een lekkere Van Aken Pizza!

aanvang 12:30 – 13:15 uur

entree gratis


30 juni

Club W // Lucas Benjamin \\

Lucas’ eerste kennismaking met muziek begon op vroege leeftijd. Hij was de zoon van een dj en groeide vanzelfsprekend op met verschillende muziekstijlen en genres. Toen hij 12 jaar was kreeg hij een enorme passie voor breakdancing en kwam hij meer en meer in aanraking met zwarte muziekstijlen als jazz, soul en funk. In die tijd was hij een enorme danser en spendeerde uren en uren in allerlei platenwinkels, doordat hij ontzettend leergierig was en nog steeds is.

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


28 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met Mexican flavours: langzaam gegaard buikspek of gevulde portobello. Met Mexicaanse salade, gegrild brood en huisgemaakt aioli. En DJ Pepijn van de Meulenreek DJ Pepijn van de Meulenreek.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


28 juni – 2 juli

AKV St.Joost MA GD Graduation Show “Floating Frames”

“Floating Frames” showcases the projects of an international group of students, graduates from AKV|St.Joost’s Graphic Design department: a melting pot of diverse backgrounds, active practices with different perceptions, fields of interests and expertise.

aanvang dagelijks vanaf 18:00 uur

entree gratis, ingang via Social label Lab


24 juni

Do Good Market #3

De Do Good Market is weer terug! De gezellige zondagsmarkt staat ook deze keer vol met zelfgemaakte producten met een sociaal doel, lekkere hapjes, fijne muziek en diverse workshops. Een plek voor nieuwe ontmoetingen tussen bezoekers, makers van mooie producten; sociale en creatieve ondernemers. Bezoekers kunnen door middel van bewondering, solidariteit en een aankoop iets goeds doen: ‘DO GOOD’.

aanvang 12:00 – 18:00 uur

entree gratis


23 juni

Club W // KC The Funkaholic \\

heerlijke funk, soul, Washington go go, jazz, latin, tropical stuff, afro beats, disco and more……………

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


21 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met DJ Topomonti en Angus Burgers

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


17 juni

Wielerfestival ‘s-Hertogenbosch

Op 17 juni a.s. organiseert Vrouwenwielrennen ‘s-Hertogenbosch het 1e wielerfestival van ‘s-Hertogenbosch. Deze trainingsgroep voor de fanatieke wielrenster bestaat 5 jaar en viert dit met een gezellig festival voor alle wielerfanaten (vrouwen én mannen!) van ‘s-Hertogenbosch en omgeving.

aanvang vanaf 11:00 – 14:30 uur

entree gratis


16 juni

Club W // DJ Seepman \\

Door zijn jarenlange ervaring in combinatie met zijn rijke collectie aan elpees en singles heeft hij zich de afgelopen jaren weten te vestigen als een van de meest toonaangevende vinyl DJ’s van Nederland en België met een voorkeur voor zwarte muziek. Een avond Seepman achter de draaitafels is een avond met JUST VINYL! Verwacht: Hiphop, Funk, New wave, Jazz, Soul, Beats, Afro, Tropical Sound, Classics, Disco, House.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


15 juni

Fantastico B o m b a s t i c o | Playful Arts Festival Afterparty

Fantastico is een avond vol glamour & a little bit queer. Samen maken we een sfeervolle avond waar iedereen zich vrij mag voelen om weer eens lekker uit je comfort zone te gaan (of juist er in, wat jij wil). Voor iedereen die zich wel eens wil laten zien in Den Bosch. Maar ook voor iedereen die er van houdt om in een vrije omgeving te dansen en te sjansen. NO LIMITS.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree 5,- a/d deur


15 + 16 juni

Playful Arts Festival

Playful Arts Festival is an intimate 2-day festival exploring the cross-overs between visual art, interactive performing arts and playful design with a focus on social interaction. Expect a playground exhibition, pop-up programme, workshops, artist talks, interactive performances and much more!

aanvang vanaf 10:00 uur

entree gratis


14 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met authentieke Thaise groene curry met kip, gamba’s of vega. Veel groentes. Geserveerd met udon noodles en DJ Akula Samsam.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


12 juni

Lezing | Van Eeten Notarissen: Lezing levenstestament

Heeft u er ooit over nagedacht wat er gebeurt als u uw zaken niet meer kunt regelen door bijvoorbeeld dementie of een hersenbloeding? Indien u onderbewindstelling via de rechter wil voorkomen en zelf de regie wil hebben in die situatie, dan kunt u in een levenstestament iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen.

aanvang vanaf 15:30 uur

entree meld je hier aan


9 juni

Club W // Rob Manga \\

Geïnspireerd door genres als soul, funk, pop en rock vond hij zijn passie bij zwarte muziek op jonge leeftijd. Nauwkeurig selecteerde hij zijn muziek en zijn smaak ontwikkelde steeds meer naar een hoger level en ook steeds mee naar obscuurdere muziek. ♥ ♥ ♥ SPREAD THE LOVE

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


6 juni

Dialoog Alicia Documentaire

De eensluidende verontwaardiging van meer dan een miljoen kijkers bij het zien van Alicia heeft de boel in beweging gezet: wie weet is dit het momentum? Zou het mogelijk zijn om elkaar te vinden in dat gemeenschappelijk gevoel welke de film achterlaat? Filmmaakster Maasja Ooms en producent Willemijn Cerutti hebben het plan opgevat de impact te vergroten door 10 bijeenkomsten door het hele land op te zetten om zo de mogelijkheid te creëren alle actoren rond kinderen als Alicia bij elkaar te brengen.

aanvang vanaf 19:30 – 21:30 uur

entree meld je hier aan


3 juni

De Zorgzame Stad: LIVE

Naast de pitches zijn er tijdens het event diverse sprekers en workshops voor bestaande initiatieven, sociaal ondernemers, werknemers van maatschappelijke organisaties, bestuurders en ambtenaren binnen het sociale domein en andere betrokken Bosschenaren. Iedereen die geïnspireerd wil worden, op zoek is naar samenwerkingspartners, wil leren over (zorg)innovatie of gewoon nieuwe mensen wil leren kennen is van harte welkom!

aanvang 19:00 – 23:00 uur

entree gratis


2 juni

Brabant Nacht

Op zaterdag 2 juni is het weer Brabant Nacht! Ook het Werkwarenhuis doet mee en verzorgt in het Social label Lab een exclusief diner door Restaurant van Aken.

aanvang besloten

entree besloten


2 juni

Van Aken // SPECIAL \\ CLUB: Sacha Mambo (FR)

Niemand minder dan de grondlegger van het Macadam Mambo label (samen met dj Guillaume Des Bois-ook al zo’n andere grote naam) staat vanavond bij ons voor een dj set die je nooit meer gaat vergeten. Sacha Mambo is een dj die overal ter wereld draait. Zijn sets barsten uit zijn voegen door de mystieke en onvoorspelbare doch zeer dansbare sfeer. Sacha is een koning in het vinden van obscure pareltjes en je zult dan ook platen voorbij horen komen die je maar 1 keer in je leven zult horen.

aanvang 23:00 uur

entree gratis


31 mei

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Iedere donderdag lekker eten en drinken. We hebben een heerlijke hap voor €9,99, lekker zomerse cocktails en een Weizener actie van 2+1 gratis. Daarnaast worden er heerlijke deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Met deze keer: tacos de carne en muziek van DJ Global Adventures door Dj H the Hype

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


26 mei

Van Aken CLUB: DJ PATHLESS

Dansssssss!

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


25 mei

Urban Fiction | Afterparty

Na een aantal mooie voorstellingen (zie hierboven) vieren we graag met makers, performers, publiek en iedereen die wil dansen, een mooi feestje op de vrijdag. Ben jij er bij?

aanvang 22:30 uur

entree gratis


24 mei

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Iedere donderdag lekker eten en drinken. We hebben een heerlijke hap voor €9,99, lekker zomerse cocktails en een Weizener actie van 2+1 gratis. Daarnaast worden er heerlijke deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Met deze keer: verse pasta puttanesca en muziek van DJ Rogue Tribe.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


23-26 mei

Urban Fiction | spannende expeditie met dans, circus en visuals

Laat je mee slepen in deze interdisciplinaire expeditie met dans, circus, en audiovisuele projecties langs markante gebouwen en silo’s. In deze coproductie gaan Panama Pictures, Playgrounds en Werkwarenhuis het experiment aan om diverse kunstvormen met de omgeving te verbinden, de artistieke grenzen op te zoeken en een unieke ervaring te creëren.

aanvang dagelijks 21:30 uur

entree koop hier je tickets


19 mei

Van Aken CLUB: Marius Malfunkzione & Dickdundee

Can’t wait!

aanvang 23:00 uur

entree gratis


18 mei

Passievrucht

Vrijdag 18 mei wordt voor de derde keer het roze walhalla weer omgetoverd tot een ware house en disco tempel samen met Samuel Deep, AJ Buitendijk, Fahrenheit en jullie.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


15 mei

Opening Social label Lab

Het designlab voor sociale vernieuwing. Koningin Máxima opent dinsdag 15 mei het Social label Lab. In het Werkwarenhuis in Den Bosch is in een oude fabriek een nieuwe ruimte ontwikkeld; de werkplek voor ontwerpers en makers, conceptstore voor de designproducten van Social label. Een lab voor een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design en communicatie.

aanvang 14:00 uur

entree gratis


12 mei

Van Aken CLUB: Pierre Elitair, King Kitsch en Johan Rymenam

Belgian invasion! Vanavond 3 enorm bijzondere gasten uit Antwerpen. Pioniers uit de Belgische dj scene komen voor het eerst sinds lange tijd weer samen om te draaien.

aanvang 23:00 uur

entree gratis


9-13 mei

City Food & Film Festival | Fabrieksafari | Uitverkocht

Een unieke safari langs de fabrieken in Kop van ’t Zand (Willem Twee, Werkwarenhuis, Verkadefabriek, Mengfabriek). Ontdek de rijke historie en mooie panden waarin het borrelt en bruist van de mogelijkheden. In iedere fabriek huizen eigen horecaconcepten. Een gids neemt je mee en vertelt over de gebouwen en geschiedenis, de verhalen, geheimen en verborgen pareltjes.

aanvang 12:00 / 15:00 uur

entree tickets


5 mei

Freedom Sounds Covenant Soundsystem

Vier de vrijheid met Covenant Soundsystem!

aanvang 20:30 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


28 april

Van Aken CLUB: Dj Pathless & Oscar Peters

Wij tellen af!

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


27 april

Oranjekade Festival Koningsdag 2018 Den Bosch

Na het succes van vorig jaar is Oranjekade Festival op vrijdag 27 april terug. Verwacht een berg aan creativiteit, de fijnste artiesten en vooral ontzettend veel gezelligheid! Dit jaar gaan we het nog nét wat beter aanpakken.

aanvang 
14:00 – 00:00 uur

entree tickets


26 april

Smèrrig Koningsnacht Festival 2018

Nóg groter, nóg beter, nog vochtiger, feedback meegenomen. Komme gullie ok mee Koningsnacht naor dn Tramkade in Den Bosch dn verjaardag van Willy vieren mee duzenden meense? Xxxx

aanvang 
18:00 – 00:00 uur

entree tickets


21 april

Van Aken CLUB: Fremdkörper

Vanaf 26 maart gaan choreografen, dansers, visual artists, kostuumontwerpers weer een maand lang ‘op locatie’ werken in het Werkwarenhuis voor een nieuwe editie van Fremdkörper. Dit wordt een speciale editie met VJ/DJ collectief uit Dublin, DJ Iris Rijskamp uit Den Bosch en multidisciplinaire performances.

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


20 april

Besloten

Morgen feest!

aanvang gehele dag

entree nada


14 april

Van Aken CLUB: DJ Matt Johnson & Lovedoctor Abbey

Matt Johnson komt oorspronkelijk uit Rosevalley waar hij al vroeg begint met het verzamelen van allerlei plaatjes met een voorkeur voor elektronische muziekstromingen als new wave, house en ambient. Lovedoctor Abbey startte in ’80 zijn eigen alternatieve radiostation in het dorpje Wouw. Samen organiseerden ze regelmatig feesten met succes door het hele land onder verschillende namen. Expect: Disco, New Wave, House, Elektronica, Electro, Kraut.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


7 april

Van Aken CLUB: DJ Seepman & DJ Ridoo

Door zijn jarenlange ervaring in combinatie met zijn rijke collectie aan elpees en singles heeft hij zich de afgelopen jaren weten te vestigen als een van de meest toonaangevende vinyl DJ’s van Nederland en België met een voorkeur voor zwarte muziek. Een avond Seepman achter de draaitafels is een avond met JUST VINYL! Verwacht: Hiphop, Funk, New wave, Jazz, Soul, Beats, Afro, Tropical Sound, Classics, Disco, House.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


6 april

Club Koning | Mairo Nawaz (3hr set) & Iggy P

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op de Tramkade kan.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


31 maart

Maestro’s Invites: Planty Herbs! Afro / Funk / Boogie / House

Op 31 Maart host Maestro’s Records hun club night debut onder Maestro’s Invites. Hierin geven zij de aandacht naar vinyl dj’s, diggers & selectors die absoluut niet gemist mogen worden. Killer dancefloor cuts en ‘holy grail’ records waar Shazam alleen maar rondjes van draait.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


30 maart

Klub KMPKT // Warehouse x Easter

De vorige warehouse editie van Klub KMPKT bij Van Aken staat nog vers in ons geheugen gegrift. De toon is hiermee gezet, door naar de 2e Warehouse editie! Op deze goede vrijdag gaan we nog groter uitpakken; Wederom een massive line-up, eigen productie en visual-show!

aanvang 
22:30 – 03:30 uur

entree tickets


26 maart – 21 april

Making of Fremdkörper | Multidisciplinaire locatieproductie

De rauwe omgeving van de oude veevoeder fabriek biedt vanaf 26 maart onderdak aan een leger van performers, choreografen, visual artists, music producers, een vlogger, kostuumontwerper en kritisch dramaturgisch oog.

aanvang 
ongoing

entree gratis


25 maart

Bossche Zadenruilbeurs

Moestuiniers uit Den Bosch en verre omstreken! Kom je biologische zaden ruilen tegen andere biologische zaden! Er zijn ook kraampjes waar je biologische zaden kunt kopen en waar groene organisaties zich presenteren en informatie geven.

aanvang 
12:00 – 17:00 uur

entree gratis


24 maart

Dansen met Oscar Peters & DJ Pathless

And they’re back!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


23 maart

Festival Cement: MEET-UP | Wereldverbeteraarschap

Een van de terugkerende thema’s uit de selectie van Festival Cement 2018 is wereldverbeteraarschap. Het zijn voorstellingen waaruit oprecht engagement spreekt, waarin makers niet alleen de vinger op de wonde leggen, maar effectief een voorstel doen. Het publiek is niet langer een passieve toeschouwer, maar iemand die mede verantwoordelijk wordt gemaakt. Lees hier meer.

aanvang 
15:00 – 17:00 uur

entree gratis, op inschrijving


18 maart

Altijd zondag!

Deze keer LIVE!

aanvang 
16:00 – 20:00 uur

entree gratis


18 maart

Zondag LIVE: met Hans van Heiningen’s Liedroman

Hans van Heiningen presenteert samen met pianist Daan van den Hurk een nieuwe vorm van muziektheater onder de noemer: liedroman. Zijn voorstelling ‘Teruguit naar Nu’ is de eerste voorstelling die hij maakt in dit kader. Een openhartige vertelling waarin afwisselend muziek en spel voor herkenning zorgen.

aanvang 16:00 – 17:00 uur

entree ‘pay what you wish’


17 maart

Dansen met Rutger Boerman

Dancing all night long!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis