Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het actuele overzicht

14 juli

Club W // Ultimate Hip Hop \\

HIP HOP DANS EN HIP HOP! Deze zaterdag pakken we uit met een hele avond lang volop Hip Hop. Daar hebben wij zin in! Want op Hip Hop kun je lekker dansen en springen en bouncen. Uit je bol dus, bij deze speciale CLUB W editie. Tot zaterdag!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


13 juli

Covenant Soundsystem invites Radical Hifi and V-Tone

Reggae op z’n best!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree entree a/d deur


12 juli

Donderdag // Garden Party \\

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER ETEN & DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, want lekker eten voor 12,50 en super fijne muziek door de gezelligste DJ’s.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


8 juli

Mooiweer | Zomerzondagen

Met mooi weer op de zomerzondagen strijkt Mooiweer neer bij van Aken om te genieten van de fijnste disco, house, classics, R&B en hitjes muziek. En dat voor helemaal niets, noppes, gratis. Wie zien wij zondag 8 juli bij het startschot van Mooiweer met een heerlijk biertje, wijntje of frisje in de hand?

aanvang vanaf 16:00 – 22:00 uur

entree gratis


7 juli

Club W // Guido van Dieren uit Bird Rotterdam \\

Wil je niet missen!

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


5 juli

Donderdag // Garden Party \\

OOK DEZE DONDERDAGEN LEKKER DRINKEN & MUZIEK
Op het groenste terras van de Kop van ’t Zand.
LET’S HAVE A GARDEN PARTY! In juli zitten we buiten, want in juli is het altijd mooi weer! Op donderdag kun je extra genieten bij Van Aken in het Werkwarenhuis, met super fijne muziek door de gezelligste DJ’s. Let op: het sociaal maal is dit keer UITVERKOCHT!

aanvang vanaf 20:30 uur

entree gratis


1 juli

The Swingshakers Sunday Afternoon Swing

Kom je ook naar de eerste social van The Swingshakers in Den Bosch? Met van 12:30 – 13:15 uur een proefles swingdance door Collegiate Shag en van 13:15 – 16:30 uur social dance. Voor beginners perfect! Met na afloop de mogelijkheid tot een lekkere Van Aken Pizza!

aanvang 12:30 – 13:15 uur

entree gratis


30 juni

Club W // Lucas Benjamin \\

Lucas’ eerste kennismaking met muziek begon op vroege leeftijd. Hij was de zoon van een dj en groeide vanzelfsprekend op met verschillende muziekstijlen en genres. Toen hij 12 jaar was kreeg hij een enorme passie voor breakdancing en kwam hij meer en meer in aanraking met zwarte muziekstijlen als jazz, soul en funk. In die tijd was hij een enorme danser en spendeerde uren en uren in allerlei platenwinkels, doordat hij ontzettend leergierig was en nog steeds is.

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


28 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met Mexican flavours: langzaam gegaard buikspek of gevulde portobello. Met Mexicaanse salade, gegrild brood en huisgemaakt aioli. En DJ Pepijn van de Meulenreek DJ Pepijn van de Meulenreek.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


28 juni – 2 juli

AKV St.Joost MA GD Graduation Show “Floating Frames”

“Floating Frames” showcases the projects of an international group of students, graduates from AKV|St.Joost’s Graphic Design department: a melting pot of diverse backgrounds, active practices with different perceptions, fields of interests and expertise.

aanvang dagelijks vanaf 18:00 uur

entree gratis, ingang via Social label Lab


24 juni

Do Good Market #3

De Do Good Market is weer terug! De gezellige zondagsmarkt staat ook deze keer vol met zelfgemaakte producten met een sociaal doel, lekkere hapjes, fijne muziek en diverse workshops. Een plek voor nieuwe ontmoetingen tussen bezoekers, makers van mooie producten; sociale en creatieve ondernemers. Bezoekers kunnen door middel van bewondering, solidariteit en een aankoop iets goeds doen: ‘DO GOOD’.

aanvang 12:00 – 18:00 uur

entree gratis


23 juni

Club W // KC The Funkaholic \\

heerlijke funk, soul, Washington go go, jazz, latin, tropical stuff, afro beats, disco and more……………

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


21 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met DJ Topomonti en Angus Burgers

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


17 juni

Wielerfestival ‘s-Hertogenbosch

Op 17 juni a.s. organiseert Vrouwenwielrennen ‘s-Hertogenbosch het 1e wielerfestival van ‘s-Hertogenbosch. Deze trainingsgroep voor de fanatieke wielrenster bestaat 5 jaar en viert dit met een gezellig festival voor alle wielerfanaten (vrouwen én mannen!) van ‘s-Hertogenbosch en omgeving.

aanvang vanaf 11:00 – 14:30 uur

entree gratis


16 juni

Club W // DJ Seepman \\

Door zijn jarenlange ervaring in combinatie met zijn rijke collectie aan elpees en singles heeft hij zich de afgelopen jaren weten te vestigen als een van de meest toonaangevende vinyl DJ’s van Nederland en België met een voorkeur voor zwarte muziek. Een avond Seepman achter de draaitafels is een avond met JUST VINYL! Verwacht: Hiphop, Funk, New wave, Jazz, Soul, Beats, Afro, Tropical Sound, Classics, Disco, House.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree gratis


15 juni

Fantastico B o m b a s t i c o | Playful Arts Festival Afterparty

Fantastico is een avond vol glamour & a little bit queer. Samen maken we een sfeervolle avond waar iedereen zich vrij mag voelen om weer eens lekker uit je comfort zone te gaan (of juist er in, wat jij wil). Voor iedereen die zich wel eens wil laten zien in Den Bosch. Maar ook voor iedereen die er van houdt om in een vrije omgeving te dansen en te sjansen. NO LIMITS.

aanvang vanaf 22:00 uur

entree 5,- a/d deur


15 + 16 juni

Playful Arts Festival

Playful Arts Festival is an intimate 2-day festival exploring the cross-overs between visual art, interactive performing arts and playful design with a focus on social interaction. Expect a playground exhibition, pop-up programme, workshops, artist talks, interactive performances and much more!

aanvang vanaf 10:00 uur

entree gratis


14 juni

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Heerlijk eten, fijne tropische muziek en de heerlijkste drankjes. We hebben een heerlijke sociaal maal voor €9,99, overheerlijke cocktails en natuurlijk onze vertrouwde overige dranken! Daarnaast worden er fijne tropische deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Deze keer met authentieke Thaise groene curry met kip, gamba’s of vega. Veel groentes. Geserveerd met udon noodles en DJ Akula Samsam.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


12 juni

Lezing | Van Eeten Notarissen: Lezing levenstestament

Heeft u er ooit over nagedacht wat er gebeurt als u uw zaken niet meer kunt regelen door bijvoorbeeld dementie of een hersenbloeding? Indien u onderbewindstelling via de rechter wil voorkomen en zelf de regie wil hebben in die situatie, dan kunt u in een levenstestament iemand aanwijzen in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen.

aanvang vanaf 15:30 uur

entree meld je hier aan


9 juni

Club W // Rob Manga \\

Geïnspireerd door genres als soul, funk, pop en rock vond hij zijn passie bij zwarte muziek op jonge leeftijd. Nauwkeurig selecteerde hij zijn muziek en zijn smaak ontwikkelde steeds meer naar een hoger level en ook steeds mee naar obscuurdere muziek. ♥ ♥ ♥ SPREAD THE LOVE

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


6 juni

Dialoog Alicia Documentaire

De eensluidende verontwaardiging van meer dan een miljoen kijkers bij het zien van Alicia heeft de boel in beweging gezet: wie weet is dit het momentum? Zou het mogelijk zijn om elkaar te vinden in dat gemeenschappelijk gevoel welke de film achterlaat? Filmmaakster Maasja Ooms en producent Willemijn Cerutti hebben het plan opgevat de impact te vergroten door 10 bijeenkomsten door het hele land op te zetten om zo de mogelijkheid te creëren alle actoren rond kinderen als Alicia bij elkaar te brengen.

aanvang vanaf 19:30 – 21:30 uur

entree meld je hier aan


3 juni

De Zorgzame Stad: LIVE

Naast de pitches zijn er tijdens het event diverse sprekers en workshops voor bestaande initiatieven, sociaal ondernemers, werknemers van maatschappelijke organisaties, bestuurders en ambtenaren binnen het sociale domein en andere betrokken Bosschenaren. Iedereen die geïnspireerd wil worden, op zoek is naar samenwerkingspartners, wil leren over (zorg)innovatie of gewoon nieuwe mensen wil leren kennen is van harte welkom!

aanvang 19:00 – 23:00 uur

entree gratis


2 juni

Brabant Nacht

Op zaterdag 2 juni is het weer Brabant Nacht! Ook het Werkwarenhuis doet mee en verzorgt in het Social label Lab een exclusief diner door Restaurant van Aken.

aanvang besloten

entree besloten


2 juni

Van Aken // SPECIAL \\ CLUB: Sacha Mambo (FR)

Niemand minder dan de grondlegger van het Macadam Mambo label (samen met dj Guillaume Des Bois-ook al zo’n andere grote naam) staat vanavond bij ons voor een dj set die je nooit meer gaat vergeten. Sacha Mambo is een dj die overal ter wereld draait. Zijn sets barsten uit zijn voegen door de mystieke en onvoorspelbare doch zeer dansbare sfeer. Sacha is een koning in het vinden van obscure pareltjes en je zult dan ook platen voorbij horen komen die je maar 1 keer in je leven zult horen.

aanvang 23:00 uur

entree gratis


31 mei

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Iedere donderdag lekker eten en drinken. We hebben een heerlijke hap voor €9,99, lekker zomerse cocktails en een Weizener actie van 2+1 gratis. Daarnaast worden er heerlijke deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Met deze keer: tacos de carne en muziek van DJ Global Adventures door Dj H the Hype

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


26 mei

Van Aken CLUB: DJ PATHLESS

Dansssssss!

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


25 mei

Urban Fiction | Afterparty

Na een aantal mooie voorstellingen (zie hierboven) vieren we graag met makers, performers, publiek en iedereen die wil dansen, een mooi feestje op de vrijdag. Ben jij er bij?

aanvang 22:30 uur

entree gratis


24 mei

Donderdag _ lekkere hap _ muziek _ cocktails

Iedere donderdag lekker eten en drinken. We hebben een heerlijke hap voor €9,99, lekker zomerse cocktails en een Weizener actie van 2+1 gratis. Daarnaast worden er heerlijke deuntjes gedraaid door de meest charmante DJ’s. Met deze keer: verse pasta puttanesca en muziek van DJ Rogue Tribe.

aanvang vanaf 17:00 uur

entree gratis


23-26 mei

Urban Fiction | spannende expeditie met dans, circus en visuals

Laat je mee slepen in deze interdisciplinaire expeditie met dans, circus, en audiovisuele projecties langs markante gebouwen en silo’s. In deze coproductie gaan Panama Pictures, Playgrounds en Werkwarenhuis het experiment aan om diverse kunstvormen met de omgeving te verbinden, de artistieke grenzen op te zoeken en een unieke ervaring te creëren.

aanvang dagelijks 21:30 uur

entree koop hier je tickets


19 mei

Van Aken CLUB: Marius Malfunkzione & Dickdundee

Can’t wait!

aanvang 23:00 uur

entree gratis


18 mei

Passievrucht

Vrijdag 18 mei wordt voor de derde keer het roze walhalla weer omgetoverd tot een ware house en disco tempel samen met Samuel Deep, AJ Buitendijk, Fahrenheit en jullie.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


15 mei

Opening Social label Lab

Het designlab voor sociale vernieuwing. Koningin Máxima opent dinsdag 15 mei het Social label Lab. In het Werkwarenhuis in Den Bosch is in een oude fabriek een nieuwe ruimte ontwikkeld; de werkplek voor ontwerpers en makers, conceptstore voor de designproducten van Social label. Een lab voor een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design en communicatie.

aanvang 14:00 uur

entree gratis


12 mei

Van Aken CLUB: Pierre Elitair, King Kitsch en Johan Rymenam

Belgian invasion! Vanavond 3 enorm bijzondere gasten uit Antwerpen. Pioniers uit de Belgische dj scene komen voor het eerst sinds lange tijd weer samen om te draaien.

aanvang 23:00 uur

entree gratis


9-13 mei

City Food & Film Festival | Fabrieksafari | Uitverkocht

Een unieke safari langs de fabrieken in Kop van ’t Zand (Willem Twee, Werkwarenhuis, Verkadefabriek, Mengfabriek). Ontdek de rijke historie en mooie panden waarin het borrelt en bruist van de mogelijkheden. In iedere fabriek huizen eigen horecaconcepten. Een gids neemt je mee en vertelt over de gebouwen en geschiedenis, de verhalen, geheimen en verborgen pareltjes.

aanvang 12:00 / 15:00 uur

entree tickets


5 mei

Freedom Sounds Covenant Soundsystem

Vier de vrijheid met Covenant Soundsystem!

aanvang 20:30 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


28 april

Van Aken CLUB: Dj Pathless & Oscar Peters

Wij tellen af!

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


27 april

Oranjekade Festival Koningsdag 2018 Den Bosch

Na het succes van vorig jaar is Oranjekade Festival op vrijdag 27 april terug. Verwacht een berg aan creativiteit, de fijnste artiesten en vooral ontzettend veel gezelligheid! Dit jaar gaan we het nog nét wat beter aanpakken.

aanvang 
14:00 – 00:00 uur

entree tickets


26 april

Smèrrig Koningsnacht Festival 2018

Nóg groter, nóg beter, nog vochtiger, feedback meegenomen. Komme gullie ok mee Koningsnacht naor dn Tramkade in Den Bosch dn verjaardag van Willy vieren mee duzenden meense? Xxxx

aanvang 
18:00 – 00:00 uur

entree tickets


21 april

Van Aken CLUB: Fremdkörper

Vanaf 26 maart gaan choreografen, dansers, visual artists, kostuumontwerpers weer een maand lang ‘op locatie’ werken in het Werkwarenhuis voor een nieuwe editie van Fremdkörper. Dit wordt een speciale editie met VJ/DJ collectief uit Dublin, DJ Iris Rijskamp uit Den Bosch en multidisciplinaire performances.

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


20 april

Besloten

Morgen feest!

aanvang gehele dag

entree nada


14 april

Van Aken CLUB: DJ Matt Johnson & Lovedoctor Abbey

Matt Johnson komt oorspronkelijk uit Rosevalley waar hij al vroeg begint met het verzamelen van allerlei plaatjes met een voorkeur voor elektronische muziekstromingen als new wave, house en ambient. Lovedoctor Abbey startte in ’80 zijn eigen alternatieve radiostation in het dorpje Wouw. Samen organiseerden ze regelmatig feesten met succes door het hele land onder verschillende namen. Expect: Disco, New Wave, House, Elektronica, Electro, Kraut.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


7 april

Van Aken CLUB: DJ Seepman & DJ Ridoo

Door zijn jarenlange ervaring in combinatie met zijn rijke collectie aan elpees en singles heeft hij zich de afgelopen jaren weten te vestigen als een van de meest toonaangevende vinyl DJ’s van Nederland en België met een voorkeur voor zwarte muziek. Een avond Seepman achter de draaitafels is een avond met JUST VINYL! Verwacht: Hiphop, Funk, New wave, Jazz, Soul, Beats, Afro, Tropical Sound, Classics, Disco, House.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


6 april

Club Koning | Mairo Nawaz (3hr set) & Iggy P

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op de Tramkade kan.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


31 maart

Maestro’s Invites: Planty Herbs! Afro / Funk / Boogie / House

Op 31 Maart host Maestro’s Records hun club night debut onder Maestro’s Invites. Hierin geven zij de aandacht naar vinyl dj’s, diggers & selectors die absoluut niet gemist mogen worden. Killer dancefloor cuts en ‘holy grail’ records waar Shazam alleen maar rondjes van draait.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


30 maart

Klub KMPKT // Warehouse x Easter

De vorige warehouse editie van Klub KMPKT bij Van Aken staat nog vers in ons geheugen gegrift. De toon is hiermee gezet, door naar de 2e Warehouse editie! Op deze goede vrijdag gaan we nog groter uitpakken; Wederom een massive line-up, eigen productie en visual-show!

aanvang 
22:30 – 03:30 uur

entree tickets


26 maart – 21 april

Making of Fremdkörper | Multidisciplinaire locatieproductie

De rauwe omgeving van de oude veevoeder fabriek biedt vanaf 26 maart onderdak aan een leger van performers, choreografen, visual artists, music producers, een vlogger, kostuumontwerper en kritisch dramaturgisch oog.

aanvang 
ongoing

entree gratis


25 maart

Bossche Zadenruilbeurs

Moestuiniers uit Den Bosch en verre omstreken! Kom je biologische zaden ruilen tegen andere biologische zaden! Er zijn ook kraampjes waar je biologische zaden kunt kopen en waar groene organisaties zich presenteren en informatie geven.

aanvang 
12:00 – 17:00 uur

entree gratis


24 maart

Dansen met Oscar Peters & DJ Pathless

And they’re back!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


23 maart

Festival Cement: MEET-UP | Wereldverbeteraarschap

Een van de terugkerende thema’s uit de selectie van Festival Cement 2018 is wereldverbeteraarschap. Het zijn voorstellingen waaruit oprecht engagement spreekt, waarin makers niet alleen de vinger op de wonde leggen, maar effectief een voorstel doen. Het publiek is niet langer een passieve toeschouwer, maar iemand die mede verantwoordelijk wordt gemaakt. Lees hier meer.

aanvang 
15:00 – 17:00 uur

entree gratis, op inschrijving


18 maart

Altijd zondag!

Deze keer LIVE!

aanvang 
16:00 – 20:00 uur

entree gratis


18 maart

Zondag LIVE: met Hans van Heiningen’s Liedroman

Hans van Heiningen presenteert samen met pianist Daan van den Hurk een nieuwe vorm van muziektheater onder de noemer: liedroman. Zijn voorstelling ‘Teruguit naar Nu’ is de eerste voorstelling die hij maakt in dit kader. Een openhartige vertelling waarin afwisselend muziek en spel voor herkenning zorgen.

aanvang 16:00 – 17:00 uur

entree ‘pay what you wish’


17 maart

Dansen met Rutger Boerman

Dancing all night long!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


16 maart

´s-portcafe door Sport073

Tijdens het ´S-PORTCAFÉ brengt Sport073 verenigingen, bedrijven en inspirators samen. Delen kennis, inspireren en motiveren. Onder het genot van een hapje en drankje delen we kennis.

aanvang 19:00 – 21:00 uur

entree op inschrijving


15 maart

No Houseparty

Om het thema van de woningnood in Den Bosch extra onder de aandacht te brengen organiseren wij als ludieke actie een no houseparty. Eerst hebben we een talkshow met toffe gasten die te maken hebben met de woningnood in Den Bosch. Hierna gaan we een mooi feestje bouwen. De muziek op deze avond wordt verzorgd door de enige echte Van Gogh Bro’s!

aanvang 
20:00 – 01:00 uur

entree gratis


11 maart

Vintage Kilo Sale

De Vintage Kilo Sale by The Vintage Rebel is een event voor alle vintage en modeliefhebbers! Je shopt, je weegt en je betaalt naar gewicht.

aanvang 
12:00 – 17:00 uur

entree gratis


10 maart

Dansen met DJ Bonnefooi

Bonnefooi staat voor de tweede keer bij Van Aken. De eerste keer stond de zaal in vuur en vlam! Dit belooft wat: AFRO BEATS, FUNK, HIPHOP, TROPICAL SOUL, JAZZ, MAMBO, HOUSE.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


9 maart

Besloten

Morgen weer diner en dans!

aanvang 
gehele dag

entree helaas!


3 maart

Fuck Lucky, Go Happy! Met DJ Marius & Jerry

Dj Marius is 1 van de allereerste house-dj’s in Nederland en tevens vaste bezoeker van Van Aken. En Jerry is volgens Dj Aardvarck zijn grootste inspirator die er zijn hand niet voor om draait van vocale house naar ballads te gaan en van disco naar andere stromingen.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


2 maart

SMÈRRIG Sensation Pink

En los!

aanvang 
22:00 – 03:30 uur

entree tickets


1 maart

Regioconferentie Kiezen voor Werk? | Diversion

Maar liefst 47% van de Nederlandse vrouwen is niet economisch zelfstandig. Vrouwen die financieel afhankelijk zijn, zijn kwetsbaar en kunnen risico lopen op een leven in armoede. Om schulden en armoede te voorkomen is economische zelfstandigheid door werk een belangrijke voorwaarde. Hoe zorgen we dat meer vrouwen kiezen voor werk?

aanvang 
09:30 – 13:00 uur (besloten)

entree op inschrijving


28 februari – 1 maart

Werkwarenhuis on ICE!

Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart en Van Aken in het Werkwarenhuis op de Tramkade slaan de koude handen ineen! De Bossche Brouwers hebben de mouwen afgestroopt en de straat blank gezet. Het is per slot van rekening koud genoeg om een schitterende ijsbaan te leggen in onze mooie straat. En we gaan er met z’n allen een feestje van maken! ❅❅❅❅

aanvang 13:00 uur

entree gratis


28 februari

Open dag Bliss Vibration Kids Academy

Tijdens deze Open Dag willen wordt ‘het spel van het hart’ samen met kinderen, ouders, geïnteresseerden en betrokkenen van de Kids Academy gespeeld. Dit spel hebben we zelf ontwikkeld en spelen we van ongeveer 15:00-16:00. Aansluitend kunnen we met elkaar nader kennismaken en er kunnen uiteraard vragen worden gesteld.

aanvang 
14:30 – 17:00 uur

entree gratis


25 februari

Zondag LIVE! Borrel in het teken van WarChild met Pipi Belli

Op zondag 25 februari organiseert Ladies Circle Bossche Parels een middag voor en met vluchtelingen. Leer wat War Child doet onder het genot van een drankje en fijne muziek door Pipi Belli! Voor wie? Jong en oud! Pipi Belli improviseert en maakt graag kennis met andere muzikanten. Neem vooral je eigen instrument mee en speel mee met de band!

aanvang 
15:30 – 20:00 uur

entree gratis


24 februari

Dansen met Oscar Peters & Poko Poko

Dancing all night long!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


23 februari

Radio AKTIV

Vanaf vrijdag 23 februari gaan we extravaganza new wave avonden organiseren onder de naam RADIO AKTIV. Wij zijn ontzettende liefhebbers, dus expect een flinke portie new wave, Krautrock, eighties synth pop, electronic body music, etc. NEW WAVE, SYNTH POP, ELECTRONIC BODY MUSIC, KRAUTROCK by DJ’s: TOM DOOD & DE ZWARTE WEDUWE.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


17 februari

Dansen met Greet Magneet

Let’s party!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


14 februari

Will you be my valentine?

eb jij meerdere liefdes gevonden tijdens het carnavallen of wil je het goedmaken met die ene grote liefde? Wil jij je long-time vriend- of vriendin trakteren op een romantisch avondje? 14 februari is de dag van de liefde en deze kan niet ongevierd voorbij gaan. Van Aken’s roze walhalla is hier natuurlijk de uitgelezen plek voor.

aanvang 
19:00 – 00:00 uur

entree reserveer hier


10 + 11 februari

Gesloten

Wegens Carnaval zijn wij gesloten

aanvang 
gehele dag

entree helaas!


8 februari

Publiekscollege #6 Impact via storytelling

College georganiseerd door Social label met diverse sprekers over de kracht van design en communicatie, observaties en onderbouwing vanuit veranderingsleer Social label en de betekenis voor mensen.

aanvang 
15:00 – 16:00 uur

entree tickets


3 februari

Dansen met Rogier van Hout & DJ Seepman

Dat wordt een mooie avond!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


2 februari

Passievrucht

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 2 februari gaan we voor de tweede keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel. Let op, vorige keer waren we compleet uitverkocht.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree voorverkoop & a/d deur


28 januari

Vol Verwachting Verwendag

Op zondag 28 januari 2018 organiseert Mama Doet in samenwerking met Kanteel Kinderopvang de meest gezellige, mooie, leuke, lieflijke, humorvolle en informatieve zwangerschapsbeurs van Brabant!

aanvang 
11:00 – 16:00 uur

entree tickets


27 januari

Yung Petsi Expositie | Rauwkost

Het moest en zou een keer gebeuren en nu is het dan ein-de-lijk zo ver. De officiële expositie van Yung Petsi. Van Aken in het Werkwarenhuis zal één en al Yung Petsi uitstralen. Komt dat zien, komt dat zien.

aanvang 
14:00 – 20:00 uur

entree gratis


21 januari

Northern Soul Matinee Party!

Dit wil je niet missen! Northern Soul is de Britse term voor het soort muziek waarop in de jaren 60-70 werd gedanst in clubs in het noorden van Engeland. Dat was soulmuziek die meestal, uit het noorden van de VS kwam. Muziek van Motown en aanverwante labels was favoriet, maar ook sommige platen van het typisch zuidelijke Stax Records waren geliefd. Als het tempo maar klopte (up!) en de muziek een lekker nadrukkelijke beat had.

aanvang 
14:00 – 20:00 uur

entree gratis


20 januari

Dansen met Boogie Giant Fredfades from Oslo!

Van Aken soul, funk,hiphop liefhebbers opgelet! Dit keer hebben we een van de grootste funk dj’s TER WERELD op bezoek. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die van zwarte muziek houdt. Fredfades uit Oslo draait voor het eerst in Nederland en dat vindt nota bene plaats in ons eigen roze walhalla!

aanvang 
22:30 – 03:30 uur

entree gratis


14 januari

Jam de la FEM

Maar dit keer ook als een battle. Een battle waar alleen dames zich kunnen inschrijven. Waar onderling veel gedanst en gelachen zal worden!

aanvang 
11:00 – 20:00 uur

entree tickets a/d deur


13 januari

Dansen met Willy & Wonka

Daar hebben we zin an! Expect: Flipperkast tunes, vergeten disco, stoffige italo, een toefje house en vooral veel liefde.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


12-14 januari

Exposite AKV St. Joost – Arts & Nature

De Pleisterplaats boven op zolder wordt weer mooi ingericht als expositie locatie voor AKV St. Joost dit keer.

aanvang

entree gratis


7 januari

Gesloten

Tot volgende week!

aanvang
gehele dag

entree


6 januari

Dansen met Oscar Peters und Herr Klingel

Alle glitters, blitzers zijn uit The Ballroom. Het is weer tijd om te landen, want ook komend jaar gaan we vanzelfsprekend weer volop verder met onze clubavonden. Niemand minder dan inmiddels tot 1 van onze vaste huis dj’s geworden Oscar Peters bijt dit jaar het spits af en dat zal niet zonder slag, stoot of speer gaan.

aanvang
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


5 januari

Het Dikke Vette Disco Verjaardagsfeest

Vrijdag 5 januari zijn wij alweer klaar om een mooi feestje te vieren! We vieren de verjaardag van niemand minder dan Emmy, Iris, Dineke, Madeleen, Ilse en Anne. Vast geroest personeel, bezoekers & DJ van onze dans avonden.

aanvang
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


3,4 en 5 januari

Kapot & Maken | Upcycling Workshops

In een schiettent voor jong en oud. Waar prachtige prijzen zijn te winnen. Met wat hulp en wat gereedschap leren kinderen fantastische nieuwe creaties te maken van oude apparaten die schijnbaar waardeloos zijn. Met het project “Kapot & Maken” laten we kinderen en hun ouders spelenderwijs ervaren dat up- en recyclen leuk kan zijn. Dus kom maar op!

aanvang
dagelijks van 12:00 – 17:00 uur

entree gratis


4 & 5 januari

Blauw Gras – Rachel Zweije lanceert en speelt!

Samen Wortelen? Theater voor de allerkleinste, iets groter, ouder en de ouders, al vanaf 1 jaar! In het Werkwarenhuis in lanceert theatermaker Rachel haar nieuwe naam: Blauw Gras – Rachel Zweije, de verse voorstelling Groenteland én worden er twee voorstellingen in reprise genomen: Soepmonsters en Het Wortelrestaurant.

aanvang
zie event

entree tickets


31 december

Ballroom Blitz – New Years Eve Party

Het Werkwarenhuis werkt samen met Schurkenbiefstuk om weer een knaller van een Oud & Nieuw te organiseren. Dit wil je niet missen!

aanvang
22:00 – 06:00 uur

entree tickets


29 december

SMÈRRIG Winterfestival 2017

Honneponnetjes, hét gaot dan eindelijk écht gebeuren. Moppies, kennen gullie unne eige SMÈRRIG Festival oan?! Pfoe. Loate we same dn heetste winter ooit maoke.

aanvang
16:00 – 01:00 uur

entree tickets


28 december

Radio Banzai @ WWH

Radio Banzai komt live radio maken tijdens de heerlijke donderdag maaltijd. Daar wil je bij zijn!

aanvang
vanaf 20:00 – 23:00 uur

entree gratis


27 & 28 december

Blauw Gras – Rachel Zweije lanceert en speelt!

Samen Wortelen? Theater voor de allerkleinste, iets groter, ouder en de ouders, al vanaf 1 jaar! In het Werkwarenhuis in lanceert theatermaker Rachel haar nieuwe naam: Blauw Gras – Rachel Zweije, de verse voorstelling Groenteland én worden er twee voorstellingen in reprise genomen: Soepmonsters en Het Wortelrestaurant. Meer informatie over Blauw Gras, klik hier.

aanvang
zie event

entree tickets


26 december

Pink Christmas!

WE ARE DREAMING OF A PINK CHRISTMAS! Van Aken heeft een nieuwe verlichte dansvloer en die gaan we testen op 2e kerstdag. Samen met DJ’s Raoul (Willy & Wonka), Kingston-Hifi en Rikkert & Geronimo maken we het een pracht avond.

aanvang
vanaf 20:00 – 02:30 uur

entree gratis


23 december

Dansen met DJ Dees (weLOVEweFUNK) & Rutger Boerman

Show them some love!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


22 december

Covenant Soundsystem met Pacha Mama

Schuif dicht tegen het soundsystem aan en geniet!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


19 december

Lamarziendan 7: De Ideale Editie

Nog één! De zevende editie van Lamarziendan staat voor de deur. Ditmaal: De Ideale Editie! We blijven nog even plakken bij Van Aken in het Werkwarenhuis om de grandioze sfeer en setting nog verder te benutten. Dinsdag 19 december willen we jullie allen dan ook graag verwelkomen voor de laatste editie van 2017.

aanvang
20:00 – 23:00 uur

entree gratis


17 december

Zondag LIVE! met Sam Jessies

Daar zijn ze weer! Kom kijken, genieten en mee doen.

aanvang
16:00 – 20:00 uur

entree gratis


16 december

Dansen met Fremdtunes: Oscar Peter & Rogier

Nog even aftellen..

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


16 december

Snertwandeling: Social Design

Een tour langs uiteenlopende Bossche initiatieven en labs met de nadruk op social design. Elke plek heeft een unieke benadering. Zo wandel je langs een innovatief en duurzaam woonproject, langs leerwinkel en ambachtscollectief De PijP, langs social design in de vorm van een stoeptegel en eindigen we op de Tramkade bij het Werkwarenhuis van Social Label, waar we afsluiten met een kop verse snert!

aanvang
15:00 – 17:00 uur

entree tickets


14 & 15 december

Fully booked!

Volgende week weer!

aanvang
vanaf 17:00 uur

entree helaas!


10 december

Besloten

Volgende week weer!

aanvang
gehele dag

entree helaas!


9 december

Dansen met FONK

Finally..

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


8 december

Mindtrip #2

Mindtrip is een danceavond met zijn wortels in de vroege jaren ‘90 toen house nog geen subgenres had. Schaamteloze en compromisloze Acid, Techno, Detroit, Chicago, 4×4 en no-nonsense Rave; toen trance nog een gevoel was en geen genre. “Join us in our dream, our trip to fantasy…”

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


7 december

Ron & Raoul komen oefenen

Vrijdag geven ze een grote show weg in de P79 en dus komen Ron & Raoul vanavond nog even oefenen bij Van Aken.

aanvang
20:00 – 22:30 uur

entree gratis


3-7 december

TAAI TAAI

TAAI TAAI is een expo geïnitieerd door drie studenten van Grafisch Ontwerp en Illustratie aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De controverse rondom ons nationale feest is persistent. Vernauwende discussies over hoe Zwarte Piet er uit moet zien blijven opkomen. Wij willen de aandacht verplaatsen, het kader verbreken en de traditie op een innovatieve manier benaderen.

aanvang
openingstijden Van Aken

entree gratis