Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het actuele overzicht

19 mei

Van Aken CLUB: Marius Malfunkzione & Dickdundee

Can’t wait!

aanvang 23:00 uur

entree gratis


18 mei

Passievrucht

Vrijdag 18 mei wordt voor de derde keer het roze walhalla weer omgetoverd tot een ware house en disco tempel samen met Samuel Deep, AJ Buitendijk, Fahrenheit en jullie.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


15 mei

Opening Social label Lab

Het designlab voor sociale vernieuwing. Koningin Máxima opent dinsdag 15 mei het Social label Lab. In het Werkwarenhuis in Den Bosch is in een oude fabriek een nieuwe ruimte ontwikkeld; de werkplek voor ontwerpers en makers, conceptstore voor de designproducten van Social label. Een lab voor een andere kijk op werken, leren en meedoen via de kracht van design en communicatie.

aanvang 14:00 uur

entree gratis


12 mei

Van Aken CLUB: Pierre Elitair, King Kitsch en Johan Rymenam

Belgian invasion! Vanavond 3 enorm bijzondere gasten uit Antwerpen. Pioniers uit de Belgische dj scene komen voor het eerst sinds lange tijd weer samen om te draaien.

aanvang 23:00 uur

entree gratis


9-13 mei

City Food & Film Festival | Fabrieksafari | Uitverkocht

Een unieke safari langs de fabrieken in Kop van ’t Zand (Willem Twee, Werkwarenhuis, Verkadefabriek, Mengfabriek). Ontdek de rijke historie en mooie panden waarin het borrelt en bruist van de mogelijkheden. In iedere fabriek huizen eigen horecaconcepten. Een gids neemt je mee en vertelt over de gebouwen en geschiedenis, de verhalen, geheimen en verborgen pareltjes.

aanvang 12:00 / 15:00 uur

entree tickets


5 mei

Freedom Sounds Covenant Soundsystem

Vier de vrijheid met Covenant Soundsystem!

aanvang 20:30 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


28 april

Van Aken CLUB: Dj Pathless & Oscar Peters

Wij tellen af!

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


27 april

Oranjekade Festival Koningsdag 2018 Den Bosch

Na het succes van vorig jaar is Oranjekade Festival op vrijdag 27 april terug. Verwacht een berg aan creativiteit, de fijnste artiesten en vooral ontzettend veel gezelligheid! Dit jaar gaan we het nog nét wat beter aanpakken.

aanvang 
14:00 – 00:00 uur

entree tickets


26 april

Smèrrig Koningsnacht Festival 2018

Nóg groter, nóg beter, nog vochtiger, feedback meegenomen. Komme gullie ok mee Koningsnacht naor dn Tramkade in Den Bosch dn verjaardag van Willy vieren mee duzenden meense? Xxxx

aanvang 
18:00 – 00:00 uur

entree tickets


21 april

Van Aken CLUB: Fremdkörper

Vanaf 26 maart gaan choreografen, dansers, visual artists, kostuumontwerpers weer een maand lang ‘op locatie’ werken in het Werkwarenhuis voor een nieuwe editie van Fremdkörper. Dit wordt een speciale editie met VJ/DJ collectief uit Dublin, DJ Iris Rijskamp uit Den Bosch en multidisciplinaire performances.

aanvang 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


20 april

Besloten

Morgen feest!

aanvang gehele dag

entree nada


14 april

Van Aken CLUB: DJ Matt Johnson & Lovedoctor Abbey

Matt Johnson komt oorspronkelijk uit Rosevalley waar hij al vroeg begint met het verzamelen van allerlei plaatjes met een voorkeur voor elektronische muziekstromingen als new wave, house en ambient. Lovedoctor Abbey startte in ’80 zijn eigen alternatieve radiostation in het dorpje Wouw. Samen organiseerden ze regelmatig feesten met succes door het hele land onder verschillende namen. Expect: Disco, New Wave, House, Elektronica, Electro, Kraut.

aanvang 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


7 april

Van Aken CLUB: DJ Seepman & DJ Ridoo

Door zijn jarenlange ervaring in combinatie met zijn rijke collectie aan elpees en singles heeft hij zich de afgelopen jaren weten te vestigen als een van de meest toonaangevende vinyl DJ’s van Nederland en België met een voorkeur voor zwarte muziek. Een avond Seepman achter de draaitafels is een avond met JUST VINYL! Verwacht: Hiphop, Funk, New wave, Jazz, Soul, Beats, Afro, Tropical Sound, Classics, Disco, House.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


6 april

Club Koning | Mairo Nawaz (3hr set) & Iggy P

Club Koning is een pop up dj club night waar we alternatieve, aparte, unieke, brede en niet-aller-daagse DJ’s programmeren om zo een ultieme sfeer te creëren dat alleen hier op de Tramkade kan.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree tickets a/d deur


31 maart

Maestro’s Invites: Planty Herbs! Afro / Funk / Boogie / House

Op 31 Maart host Maestro’s Records hun club night debut onder Maestro’s Invites. Hierin geven zij de aandacht naar vinyl dj’s, diggers & selectors die absoluut niet gemist mogen worden. Killer dancefloor cuts en ‘holy grail’ records waar Shazam alleen maar rondjes van draait.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree koop hier je tickets


30 maart

Klub KMPKT // Warehouse x Easter

De vorige warehouse editie van Klub KMPKT bij Van Aken staat nog vers in ons geheugen gegrift. De toon is hiermee gezet, door naar de 2e Warehouse editie! Op deze goede vrijdag gaan we nog groter uitpakken; Wederom een massive line-up, eigen productie en visual-show!

aanvang 
22:30 – 03:30 uur

entree tickets


26 maart – 21 april

Making of Fremdkörper | Multidisciplinaire locatieproductie

De rauwe omgeving van de oude veevoeder fabriek biedt vanaf 26 maart onderdak aan een leger van performers, choreografen, visual artists, music producers, een vlogger, kostuumontwerper en kritisch dramaturgisch oog.

aanvang 
ongoing

entree gratis


25 maart

Bossche Zadenruilbeurs

Moestuiniers uit Den Bosch en verre omstreken! Kom je biologische zaden ruilen tegen andere biologische zaden! Er zijn ook kraampjes waar je biologische zaden kunt kopen en waar groene organisaties zich presenteren en informatie geven.

aanvang 
12:00 – 17:00 uur

entree gratis


24 maart

Dansen met Oscar Peters & DJ Pathless

And they’re back!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


23 maart

Festival Cement: MEET-UP | Wereldverbeteraarschap

Een van de terugkerende thema’s uit de selectie van Festival Cement 2018 is wereldverbeteraarschap. Het zijn voorstellingen waaruit oprecht engagement spreekt, waarin makers niet alleen de vinger op de wonde leggen, maar effectief een voorstel doen. Het publiek is niet langer een passieve toeschouwer, maar iemand die mede verantwoordelijk wordt gemaakt. Lees hier meer.

aanvang 
15:00 – 17:00 uur

entree gratis, op inschrijving


18 maart

Altijd zondag!

Deze keer LIVE!

aanvang 
16:00 – 20:00 uur

entree gratis


18 maart

Zondag LIVE: met Hans van Heiningen’s Liedroman

Hans van Heiningen presenteert samen met pianist Daan van den Hurk een nieuwe vorm van muziektheater onder de noemer: liedroman. Zijn voorstelling ‘Teruguit naar Nu’ is de eerste voorstelling die hij maakt in dit kader. Een openhartige vertelling waarin afwisselend muziek en spel voor herkenning zorgen.

aanvang 16:00 – 17:00 uur

entree ‘pay what you wish’


17 maart

Dansen met Rutger Boerman

Dancing all night long!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


16 maart

´s-portcafe door Sport073

Tijdens het ´S-PORTCAFÉ brengt Sport073 verenigingen, bedrijven en inspirators samen. Delen kennis, inspireren en motiveren. Onder het genot van een hapje en drankje delen we kennis.

aanvang 19:00 – 21:00 uur

entree op inschrijving


15 maart

No Houseparty

Om het thema van de woningnood in Den Bosch extra onder de aandacht te brengen organiseren wij als ludieke actie een no houseparty. Eerst hebben we een talkshow met toffe gasten die te maken hebben met de woningnood in Den Bosch. Hierna gaan we een mooi feestje bouwen. De muziek op deze avond wordt verzorgd door de enige echte Van Gogh Bro’s!

aanvang 
20:00 – 01:00 uur

entree gratis


11 maart

Vintage Kilo Sale

De Vintage Kilo Sale by The Vintage Rebel is een event voor alle vintage en modeliefhebbers! Je shopt, je weegt en je betaalt naar gewicht.

aanvang 
12:00 – 17:00 uur

entree gratis


10 maart

Dansen met DJ Bonnefooi

Bonnefooi staat voor de tweede keer bij Van Aken. De eerste keer stond de zaal in vuur en vlam! Dit belooft wat: AFRO BEATS, FUNK, HIPHOP, TROPICAL SOUL, JAZZ, MAMBO, HOUSE.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


9 maart

Besloten

Morgen weer diner en dans!

aanvang 
gehele dag

entree helaas!


3 maart

Fuck Lucky, Go Happy! Met DJ Marius & Jerry

Dj Marius is 1 van de allereerste house-dj’s in Nederland en tevens vaste bezoeker van Van Aken. En Jerry is volgens Dj Aardvarck zijn grootste inspirator die er zijn hand niet voor om draait van vocale house naar ballads te gaan en van disco naar andere stromingen.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


2 maart

SMÈRRIG Sensation Pink

En los!

aanvang 
22:00 – 03:30 uur

entree tickets


1 maart

Regioconferentie Kiezen voor Werk? | Diversion

Maar liefst 47% van de Nederlandse vrouwen is niet economisch zelfstandig. Vrouwen die financieel afhankelijk zijn, zijn kwetsbaar en kunnen risico lopen op een leven in armoede. Om schulden en armoede te voorkomen is economische zelfstandigheid door werk een belangrijke voorwaarde. Hoe zorgen we dat meer vrouwen kiezen voor werk?

aanvang 
09:30 – 13:00 uur (besloten)

entree op inschrijving


28 februari – 1 maart

Werkwarenhuis on ICE!

Brouwpodium Bossche Brouwers aan de Vaart en Van Aken in het Werkwarenhuis op de Tramkade slaan de koude handen ineen! De Bossche Brouwers hebben de mouwen afgestroopt en de straat blank gezet. Het is per slot van rekening koud genoeg om een schitterende ijsbaan te leggen in onze mooie straat. En we gaan er met z’n allen een feestje van maken! ❅❅❅❅

aanvang 13:00 uur

entree gratis


28 februari

Open dag Bliss Vibration Kids Academy

Tijdens deze Open Dag willen wordt ‘het spel van het hart’ samen met kinderen, ouders, geïnteresseerden en betrokkenen van de Kids Academy gespeeld. Dit spel hebben we zelf ontwikkeld en spelen we van ongeveer 15:00-16:00. Aansluitend kunnen we met elkaar nader kennismaken en er kunnen uiteraard vragen worden gesteld.

aanvang 
14:30 – 17:00 uur

entree gratis


25 februari

Zondag LIVE! Borrel in het teken van WarChild met Pipi Belli

Op zondag 25 februari organiseert Ladies Circle Bossche Parels een middag voor en met vluchtelingen. Leer wat War Child doet onder het genot van een drankje en fijne muziek door Pipi Belli! Voor wie? Jong en oud! Pipi Belli improviseert en maakt graag kennis met andere muzikanten. Neem vooral je eigen instrument mee en speel mee met de band!

aanvang 
15:30 – 20:00 uur

entree gratis


24 februari

Dansen met Oscar Peters & Poko Poko

Dancing all night long!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


23 februari

Radio AKTIV

Vanaf vrijdag 23 februari gaan we extravaganza new wave avonden organiseren onder de naam RADIO AKTIV. Wij zijn ontzettende liefhebbers, dus expect een flinke portie new wave, Krautrock, eighties synth pop, electronic body music, etc. NEW WAVE, SYNTH POP, ELECTRONIC BODY MUSIC, KRAUTROCK by DJ’s: TOM DOOD & DE ZWARTE WEDUWE.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


17 februari

Dansen met Greet Magneet

Let’s party!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


14 februari

Will you be my valentine?

eb jij meerdere liefdes gevonden tijdens het carnavallen of wil je het goedmaken met die ene grote liefde? Wil jij je long-time vriend- of vriendin trakteren op een romantisch avondje? 14 februari is de dag van de liefde en deze kan niet ongevierd voorbij gaan. Van Aken’s roze walhalla is hier natuurlijk de uitgelezen plek voor.

aanvang 
19:00 – 00:00 uur

entree reserveer hier


10 + 11 februari

Gesloten

Wegens Carnaval zijn wij gesloten

aanvang 
gehele dag

entree helaas!


8 februari

Publiekscollege #6 Impact via storytelling

College georganiseerd door Social label met diverse sprekers over de kracht van design en communicatie, observaties en onderbouwing vanuit veranderingsleer Social label en de betekenis voor mensen.

aanvang 
15:00 – 16:00 uur

entree tickets


3 februari

Dansen met Rogier van Hout & DJ Seepman

Dat wordt een mooie avond!

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


2 februari

Passievrucht

We hoeven niemand op te voeden, we willen niet moeilijk doen maar wél heerlijk genieten met jullie. Vrijdag 2 februari gaan we voor de tweede keer het roze walhalla weer omtoveren tot een ware house en disco tempel. Let op, vorige keer waren we compleet uitverkocht.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree voorverkoop & a/d deur


28 januari

Vol Verwachting Verwendag

Op zondag 28 januari 2018 organiseert Mama Doet in samenwerking met Kanteel Kinderopvang de meest gezellige, mooie, leuke, lieflijke, humorvolle en informatieve zwangerschapsbeurs van Brabant!

aanvang 
11:00 – 16:00 uur

entree tickets


27 januari

Yung Petsi Expositie | Rauwkost

Het moest en zou een keer gebeuren en nu is het dan ein-de-lijk zo ver. De officiële expositie van Yung Petsi. Van Aken in het Werkwarenhuis zal één en al Yung Petsi uitstralen. Komt dat zien, komt dat zien.

aanvang 
14:00 – 20:00 uur

entree gratis


21 januari

Northern Soul Matinee Party!

Dit wil je niet missen! Northern Soul is de Britse term voor het soort muziek waarop in de jaren 60-70 werd gedanst in clubs in het noorden van Engeland. Dat was soulmuziek die meestal, uit het noorden van de VS kwam. Muziek van Motown en aanverwante labels was favoriet, maar ook sommige platen van het typisch zuidelijke Stax Records waren geliefd. Als het tempo maar klopte (up!) en de muziek een lekker nadrukkelijke beat had.

aanvang 
14:00 – 20:00 uur

entree gratis


20 januari

Dansen met Boogie Giant Fredfades from Oslo!

Van Aken soul, funk,hiphop liefhebbers opgelet! Dit keer hebben we een van de grootste funk dj’s TER WERELD op bezoek. Dit is een absolute aanrader voor iedereen die van zwarte muziek houdt. Fredfades uit Oslo draait voor het eerst in Nederland en dat vindt nota bene plaats in ons eigen roze walhalla!

aanvang 
22:30 – 03:30 uur

entree gratis


14 januari

Jam de la FEM

Maar dit keer ook als een battle. Een battle waar alleen dames zich kunnen inschrijven. Waar onderling veel gedanst en gelachen zal worden!

aanvang 
11:00 – 20:00 uur

entree tickets a/d deur


13 januari

Dansen met Willy & Wonka

Daar hebben we zin an! Expect: Flipperkast tunes, vergeten disco, stoffige italo, een toefje house en vooral veel liefde.

aanvang 
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


12-14 januari

Exposite AKV St. Joost – Arts & Nature

De Pleisterplaats boven op zolder wordt weer mooi ingericht als expositie locatie voor AKV St. Joost dit keer.

aanvang

entree gratis


7 januari

Gesloten

Tot volgende week!

aanvang
gehele dag

entree


6 januari

Dansen met Oscar Peters und Herr Klingel

Alle glitters, blitzers zijn uit The Ballroom. Het is weer tijd om te landen, want ook komend jaar gaan we vanzelfsprekend weer volop verder met onze clubavonden. Niemand minder dan inmiddels tot 1 van onze vaste huis dj’s geworden Oscar Peters bijt dit jaar het spits af en dat zal niet zonder slag, stoot of speer gaan.

aanvang
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


5 januari

Het Dikke Vette Disco Verjaardagsfeest

Vrijdag 5 januari zijn wij alweer klaar om een mooi feestje te vieren! We vieren de verjaardag van niemand minder dan Emmy, Iris, Dineke, Madeleen, Ilse en Anne. Vast geroest personeel, bezoekers & DJ van onze dans avonden.

aanvang
23:00 – 03:30 uur

entree gratis


3,4 en 5 januari

Kapot & Maken | Upcycling Workshops

In een schiettent voor jong en oud. Waar prachtige prijzen zijn te winnen. Met wat hulp en wat gereedschap leren kinderen fantastische nieuwe creaties te maken van oude apparaten die schijnbaar waardeloos zijn. Met het project “Kapot & Maken” laten we kinderen en hun ouders spelenderwijs ervaren dat up- en recyclen leuk kan zijn. Dus kom maar op!

aanvang
dagelijks van 12:00 – 17:00 uur

entree gratis


4 & 5 januari

Blauw Gras – Rachel Zweije lanceert en speelt!

Samen Wortelen? Theater voor de allerkleinste, iets groter, ouder en de ouders, al vanaf 1 jaar! In het Werkwarenhuis in lanceert theatermaker Rachel haar nieuwe naam: Blauw Gras – Rachel Zweije, de verse voorstelling Groenteland én worden er twee voorstellingen in reprise genomen: Soepmonsters en Het Wortelrestaurant.

aanvang
zie event

entree tickets


31 december

Ballroom Blitz – New Years Eve Party

Het Werkwarenhuis werkt samen met Schurkenbiefstuk om weer een knaller van een Oud & Nieuw te organiseren. Dit wil je niet missen!

aanvang
22:00 – 06:00 uur

entree tickets


29 december

SMÈRRIG Winterfestival 2017

Honneponnetjes, hét gaot dan eindelijk écht gebeuren. Moppies, kennen gullie unne eige SMÈRRIG Festival oan?! Pfoe. Loate we same dn heetste winter ooit maoke.

aanvang
16:00 – 01:00 uur

entree tickets


28 december

Radio Banzai @ WWH

Radio Banzai komt live radio maken tijdens de heerlijke donderdag maaltijd. Daar wil je bij zijn!

aanvang
vanaf 20:00 – 23:00 uur

entree gratis


27 & 28 december

Blauw Gras – Rachel Zweije lanceert en speelt!

Samen Wortelen? Theater voor de allerkleinste, iets groter, ouder en de ouders, al vanaf 1 jaar! In het Werkwarenhuis in lanceert theatermaker Rachel haar nieuwe naam: Blauw Gras – Rachel Zweije, de verse voorstelling Groenteland én worden er twee voorstellingen in reprise genomen: Soepmonsters en Het Wortelrestaurant. Meer informatie over Blauw Gras, klik hier.

aanvang
zie event

entree tickets


26 december

Pink Christmas!

WE ARE DREAMING OF A PINK CHRISTMAS! Van Aken heeft een nieuwe verlichte dansvloer en die gaan we testen op 2e kerstdag. Samen met DJ’s Raoul (Willy & Wonka), Kingston-Hifi en Rikkert & Geronimo maken we het een pracht avond.

aanvang
vanaf 20:00 – 02:30 uur

entree gratis


23 december

Dansen met DJ Dees (weLOVEweFUNK) & Rutger Boerman

Show them some love!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


22 december

Covenant Soundsystem met Pacha Mama

Schuif dicht tegen het soundsystem aan en geniet!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


19 december

Lamarziendan 7: De Ideale Editie

Nog één! De zevende editie van Lamarziendan staat voor de deur. Ditmaal: De Ideale Editie! We blijven nog even plakken bij Van Aken in het Werkwarenhuis om de grandioze sfeer en setting nog verder te benutten. Dinsdag 19 december willen we jullie allen dan ook graag verwelkomen voor de laatste editie van 2017.

aanvang
20:00 – 23:00 uur

entree gratis


17 december

Zondag LIVE! met Sam Jessies

Daar zijn ze weer! Kom kijken, genieten en mee doen.

aanvang
16:00 – 20:00 uur

entree gratis


16 december

Dansen met Fremdtunes: Oscar Peter & Rogier

Nog even aftellen..

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


16 december

Snertwandeling: Social Design

Een tour langs uiteenlopende Bossche initiatieven en labs met de nadruk op social design. Elke plek heeft een unieke benadering. Zo wandel je langs een innovatief en duurzaam woonproject, langs leerwinkel en ambachtscollectief De PijP, langs social design in de vorm van een stoeptegel en eindigen we op de Tramkade bij het Werkwarenhuis van Social Label, waar we afsluiten met een kop verse snert!

aanvang
15:00 – 17:00 uur

entree tickets


14 & 15 december

Fully booked!

Volgende week weer!

aanvang
vanaf 17:00 uur

entree helaas!


10 december

Besloten

Volgende week weer!

aanvang
gehele dag

entree helaas!


9 december

Dansen met FONK

Finally..

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


8 december

Mindtrip #2

Mindtrip is een danceavond met zijn wortels in de vroege jaren ‘90 toen house nog geen subgenres had. Schaamteloze en compromisloze Acid, Techno, Detroit, Chicago, 4×4 en no-nonsense Rave; toen trance nog een gevoel was en geen genre. “Join us in our dream, our trip to fantasy…”

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


7 december

Ron & Raoul komen oefenen

Vrijdag geven ze een grote show weg in de P79 en dus komen Ron & Raoul vanavond nog even oefenen bij Van Aken.

aanvang
20:00 – 22:30 uur

entree gratis


3-7 december

TAAI TAAI

TAAI TAAI is een expo geïnitieerd door drie studenten van Grafisch Ontwerp en Illustratie aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. De controverse rondom ons nationale feest is persistent. Vernauwende discussies over hoe Zwarte Piet er uit moet zien blijven opkomen. Wij willen de aandacht verplaatsen, het kader verbreken en de traditie op een innovatieve manier benaderen.

aanvang
openingstijden Van Aken

entree gratis


2 december

Dansen met KC THE FUNKAHOLIC

And he returns!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


1 december

WIRWAR ism Tilt en KvM

WIRWAR is het woord op de vloer. Hiphop en spoken word op het scherpst van de snede. Met een spoken word battle tussen Luan Buleshkaj (L-Deep) en Christopher Blok. Met hiphop van onder meer DJ Nixus. De dansvloer van Van Aken is omgetoverd tot een battleground en aan het einde van de avond gaat de eeuwige roem naar de artiesten. Tussen de optredens door daagt WIRWAR je dansskills uit, en aan het einde van de avond gaat de mic open voor publiek.

aanvang
vanaf 21:00 – 02:00 uur

entree kaartverkoop


30 november

Radio Banzai @ WWH

Radio Banzai komt live radio maken tijdens de heerlijke donderdag maaltijd. Daar wil je bij zijn!

aanvang
20:00 – 23:00 uur

entree gratis


26 november

World Press Photo: TLKSHW met Martijn van de Sande

In de TLKSHW van NOS verslaggever Martijn van der Zande zijn twee topfotografen te gast;  Ruud van Empel en Raymond Rutting. Vic Willems komt liedjes zingen en Mijke Pol draagt een column voor.

aanvang
vanaf 14:30 – 16:00 uur

entree gratis


25 november

Dansen met Iris Rijskamp en Oscar Peters

Deze wil je niet missen!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


24 november

Klub KMPKT

Het clubseizoen is officieel begonnen, daarom trapt Klub KMPKT af met een grote indoor editie bij Van Aken aan de Tramkade in Den Bosch. Ze hebben een massive line-up, eigen productie en live visual-show in petto.

aanvang
vanaf 23:00 – 03:30 uur

entree tickets & a/d deur


19 november

Zondag LIVE! met Sam Jessies

Joepie, weer een fijne jam sessie. Schuif aan en doe mee!

aanvang
vanaf 16:00 – 20:00 uur

entree gratis


19 november

Opening dubbel expositie “BEING HUMAN”

Welkom bij de opening van “Being Human” op zondag 19 november 2017 om 15:00 uur met openingswoord door fotograaf/kunstenaar Paul Bogaers, rondleiding door de dubbelexpo met foto’s van: R.K. Fotopersbureau Het Zuiden, 1927-1970 en werk van 4e jaar studenten academie Media, Art & Performance, Koning Willem I College.

aanvang
vanaf 15:00

entree gratis


19 november – 8 december

Dubbelexpo “BEING HUMAN” ism Erfgoed ‘s-Hertogenbosch & KW1C

Op de verdieping in het Werkwarenhuis, de Pleisterplaats, is tijdens World Press Photo Den Bosch de dubbelexpositie “BEING HUMAN” te zien. 4e jaars studenten van het KW1C fotografie geven een intieme inkijk over de maatschappij van nu. Deze verhalen staan in mooi contrast met de prachtige ambachtelijke beelden die gekozen zijn uit de collectie van Erfgoed ’s-Hertogenbosch.

openingstijden
klik hier

entree gratis


18 november

Dansen met Piet Hein Eek & L. de Behanger alias Rick Vintage

Stoelen aan de kant hier komt soul, funk en disco uit E’hoven en Den Haag.

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


17 november

Nachtopvang

Nachtopgvang organiseert een avond bij Van Aken met: quality hospitalization for Electro, Dark Industrial Techno and Retro addicts.

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree a/d deur


12 november

Zondag LIVE! met Con-Fusion Salsa

Restaurant van aken is gesloten ivm verbouwing. Di- zijn we er gewoon weer.

aanvang
vanaf 16:00 – 20:00 uur

entree gratis


11 november

Dansen met DJ Pathless & Rutger Boerman

Weer een avondje de voetjes van de vloer!

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


5 november

Gender Blender

Een wervelend, ongedwongen evenement rondom genderdiversiteit. Luister naar innemende verhalen, geniet van muzikaal cabaret, doe mee met prikkelende workshops en ga los op toffe beats. Oftewel: een dag vol educatie en vermaak!

aanvang
vanaf 12:00 – 21:00 uur

entree gratis


4 november

Dansen met DJ Robob

Wij tellen de dagen al af..

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


29 oktober

Zondag LIVE: met improvisatie-collectief Pipi Belli

Pipi Belli laat zich leiden door de sfeer van het moment en improviseert hierdoor muziek die elke keer anders is; ieder optreden is uniek. Inmiddels beginnen ze al bij het meubilair te horen en kunnen wij ze niet meer missen.

aanvang
vanaf 16:00 – 20:00 uur

entree gratis


28 oktober

Dansen met Iris Rijskamp & Disko Dennis

Onze resident DJ Iris Rijskamp heeft voor deze zaterdagnacht de aller gezelligste bossche Disko Dennis uitgenodigd. Deze held beloofd al een tijdje weer een keer terug te gaan achter de decks. Nu is het eindelijk gelukt en de datum staat vast! Geniet deze avond van de meest obscure dansbare disco/italo en leipe aanverwanten.

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


28 oktober

Orthense Harmonie Jubileum Concert 28 oktober 2017

Leren doen we, net als spelen, bij voorkeur buiten, buiten de gebaande paden. Buiten jezelf vind je mensen van wie je kunt leren of die je inspireren. Kunstenaars inspireren. Wat kunnen wij leren van hun creatieve proces en wat nemen we zelf mee om de volgende dag aan de slag te gaan in onze lessen?

aanvang
vanaf 20:00 – 22:00 uur

entree ticket


26 oktober

Kunstbalie: Inspiratiedag VO

Leren doen we, net als spelen, bij voorkeur buiten, buiten de gebaande paden. Buiten jezelf vind je mensen van wie je kunt leren of die je inspireren. Kunstenaars inspireren. Wat kunnen wij leren van hun creatieve proces en wat nemen we zelf mee om de volgende dag aan de slag te gaan in onze lessen?

aanvang
vanaf 09:00 – 17:00 uur

entree ticket


22 oktober

Zondag LIVE: Stefanie Janssen

Poëtische teksten, fascinerende sounds, een stem die raakt. Zangeres en songwriter Stefanie Janssen combineert haar veelkleurige stemgeluid, met slagwerk en electronics. Met multi-instrumentalisten Maarten Zaagman en Ruud Roelofsen creëert zij een intense act van pop noir, indie electronics en sing a song-experimental. Het ene moment mysterieus hypnotiserend, het andere moment rauw en direct.

aanvang
vanaf 16:00 – 20:00 uur

entree gratis


21 oktober

DJ Job & Dikke Thomas

Job Rebergen is de programmeur van het poppodium Burgerweeshuis te Deventer. DJ Dikke Thomas aka Thomas Pias is dit allemaal niet, is een fenomeen in Amsterdam en zo gedraagt hij zich ook. Als Dikke Thomas langsfietst door de straten van onze hoofdstad beslaan de ruiten, gaan de stoplichten op hol, valt de pastoor pardoes van zijn fiets en vallen de meisjes flauw. Liever hadden we dan ook gehad dat hij niet zou komen, maar vriend Job hield voet bij stuk, dus we hadden geen keus.

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree gratis


20 oktober

Ain’t no party like an Oldschool Party

Deze avond zet BOB Soundsystem je in een tijdmachine, die je terugbrengt naar 20-25 jaar geleden en gaan ze je een zeer gevarieerd stukje muziek-geschiedenis laten horen. Ze starten rustig met (acid)House klassiekers en bouwen langzaam op naar het wat steviger technowerk om af te sluiten met beukende rave.

aanvang
vanaf 22:00 – 03:30 uur

entree tickets vvk & a/d deur


17 oktober

Lamarziendan 6: De Ondergrondse

Presentatoren Jordy Sanchez en Max Joey van den Hout hebben een avondvullend programma voor u in petto met o.a. huisband Pipi Belli, (theater)schrijvers, dansers, denkers, DJ’s, performers, muzikanten, bands, cabaretiers, theatermakers, circusartiesten en andere flierefluiters.

aanvang
vanaf 20:00 – 00:00 uur

entree gratis


15 oktober

Zondag LIVE: Sam Jessies

Jamsessies bij Van Aken! Live muziek op de zondagmiddag, met wat zon, een hapje en een drankje. Sam Jessies jamsessies zijn open voor iedereen, en altijd geïmproviseerd. Neem je instrument mee en plug & play. Drumstel, versterkers en piano aanwezig. Tot dan!

aanvang
vanaf 16:00 – 21:00 uur

entree gratis


14 oktober

Dansen met DJ DJINN

“It’s time to work up a sweat.” Denk muzikaal aan alle Funky, Jazzy tunes uit een veelheid van muziekstromingen als Soul, Jazz, Funk, Disco, Afrobeats, Latin, Disco, Hip Hop, Italo, House, Soulful Techno maar ook onverwachte stukken Pop en soms zelfs Klassiek. Zijn smaak is zo breed als de evenaar en zijn liefde voor muziek zo diep als de oceaan.

aanvang
vanaf 23:00 – 03:30 uur

entree gratis


9 oktober

Wildcat Challenge (Weener XL)

Heb jij je al aangemeld voor de finale van de Wildcat Challenge op 9 oktober in het Werkwarenhuis van Social Label? Welk idee helpt mensen met enige afstand tot de arbeidsmarkt verder in hun loopbaan? Wie krijgt het startbudget en een jaar lang begeleiding om zijn idee te realiseren? Voor een hapje en drankje wordt gezorgd.

aanvang
vanaf 19:00 – 23:00 uur

entree op aanmelding


8 oktober

Zondag LIVE: MuDaChiefs Multidisciplinaire Performance

Live impro on the spot, gepresenteerd door Jack Gallagher, Jacqueline Hamelink, DansBrabant en gasten. De MuDaChiefs onderzoeken en ontwikkelen improvisatie als performance discipline. Na een prikkelende onderzoekssessie nemen de Chiefs de proef op de som, en openen ze hun afsluitende Jam voor publiek.

aanvang
vanaf 17:00 uur

entree gratis entree


7 oktober

D’N Rendez-Vous

Cordes, een tijd met een gouden randje. Deze is voor jullie om nog een keer los te gaan en te genieten zoals dat toen kon. Zaterdag 7 oktober gaan we met jullie terug in de tijd naar die mooie Bossche bubble waar we heel veel gebralt hebben met z’n allen. Verwacht de tofste DJ’s uit de tijd 2001 – 2011 en o.a. ook muziek van toen. Meer geven we nog even niet weg.

aanvang
vanaf 22:00 uur tot 03:30 uur

entree tickets vvk & a/d deur


30 september – 15 oktober

The Big Draw: Expo Gekken & Dwazen door Stichting STEC

Verschillende kunstenaars zijn uitgenodigd om een installatie tijdens openingsuren van het WWH te komen betekenen. Zodat het publiek geïnspireerd wordt en door deze live-actie weet wat de bedoeling is bij de objecten die zij zelf kunnen betekenen.

aanvang
zie openingstijden WWH

entree gratis