Tramkade 20-24
5211 VB ‘s-Hertogenbosch
ga naar het actuele overzicht

ZATERDAG 24 OKTOBER 10.30 UUR

WEBINAR  | WORLD HOPE FORUM

 • 10:30 Lidewij Edelkoort, World Hope Forum Manifesto
 • 10:45 meet the WHF Ambassadors
 • 11:00 Petra Janssen, WHF Ambassador for the Netherlands & founder of Social Label
 • 11:30 Philip Fimmano, A Labour of Love: new design
 • 12:00 lunch break
 • 12:30 Rodney Lam, managing director & co-founder, Daily Paper
 • 13:00 Pascale Gatzen, head of Practice Held in Common, ArtEZ
 • 13:30 meet the WHF Ambassadors
 • 13:45 short break
 • 14:00 Bas Timmer, founder & designer, Sheltersuit
 • 14:30 Michiel van Maren, 2020 Design Academy Eindhoven graduate
 • 15:00 meet the WHF Ambassadors
 • 15:15 Tord Boontje, designer & creator of Do-It-Together
 • 16:00 approximate end

sign up here for free


19 t/m 15 OKTOBER

RONDLEIDINGEN  | DESIGN MET BETEKENIS

Vanuit het Social label Lab, designlab voor maatschappelijke vernieuwing tonen we de sociaal duurzame designcollectie met 19 bevlogen ontwerpers en gaan de dialoog aan voor een moreel maatschappelijk kompas naar een inclusieve wereld. Voor waardevol werk en waardering voor iedereen. We bieden bezoekers de mogelijkheid voor gratis rondleidingen en ontmoetingen in het Social label Lab op Tramkade 24 in ’s-Hertogenbosch in de week van 19 t/m 25 oktober. Reserveer je plekje voor max 4 personen via info@sociallabel.nl


19, 22 & 25 OKTOBER

RADIO SOCIAL LABEL

HALLO HALLO WIL JE OP DE RADIO?
Radio Social label is speciaal voor mensen in werkplaatsen opgezet om het isolement door corona te doorbreken. Tijdens het gesprek tussen maker Debbie en Minister President Mark Rutte had Debbie een prangende vraag. Wanneer mag ik uit mijn “gevangenis?” Radio Social label heeft een pilot van 12 uitzendingen gedaan tijdens de eerste lockdown (maart ™ juni 2020).

SPECIALE UITZENDINGEN DDW2020
Tijdens ons Dutch Design Week programma pakken we de draad op…
Tune in op ma- 19 okt, do- 22 okt en zo- 25 oktober 2020.

—————————————————————————————–

MAANDAG 19 OKTOBER 11.00 UUR
interview met ontwerpers van Kranen Gille. Wie zijn ze, wat betekent ontwerpen ten dienste van mensen? Social label >KLUIS is gemaakt met de jongens van WeenerXL, werkbedrijf gemeente ‘s-Hertogenbosch.
—————————————————————————————–

DONDERDAG 22 OKTOBER 11.00 UUR
In 2012 was Jeroen al van de partij. Samen met zijn collega’s van de arbeidsmatige dagbesteding Woodworks, Amarant zorgorganisatie uit Tilburg. Ambassadeur van het eerste uur. Piet Hein Eek ontwierp speciaal voor hun Social label >HOUT. Vorige jaar lanceerden we nog samen het laatste ontwerp de Stoel.  Dit jaar is alles anders. Jeroen komt naar het Social label Lab en vertelt zijn verhaal. Ook ontmoet Jeroen zijn muziekmaatje Peer de Graaf. Presentator Elkse Verbraak
—————————————————————————————–

ZONDAG 25 OKTOBER, 11.00 UUR
interview ontwerper Dick van Hoff. Lidewij Edelkoort nam zijn bezem als symbool voor “sweeping change” voor de wereld design tentoonstelling in Lille, Frankrijk en in Volkskrant magazine.
Zelf zegt hij over Social label >VEEG. “En dat te bedenken dat ik heel onzeker was om met een idee voor een bezem kon aankomen bij Social label. Mijn gedachte voor dit produkt worden verwoord door een ander . Dit is waarom ik zo van mijn werk hou, praten zonder woorden”.


19 – 25 OKTOBER

DUTCH DESIGN WEEK 2020 – HELLO HUMAN

Presentatie Social label X verschillende ontwerpers Dutch Design Week 17-25 Oktober 2020

————

Na ‘Be positive’ (2018) en ‘Save the planet & her people’ (2019) is het nu tijd voor de dialoog: ‘Hello Human’ (2020). Want de noodzaak om de tweedeling tussen jong en oud, kansrijk en kansloos, inwoners en nieuw komers te verkleinen, is belangrijker dan ooit. Dit jaar staan we sinds al die jaren voor het eerst niet op de Dutch Design Week in Eindhoven. Social label zou deze DDW te gast zijn bij de Studio van Kiki van Eijk en Joost van Bleiswijk. Natuurlijk zijn we online nog steeds onderdeel van de Dutch Design Week 2020 die wegens COVID19 alle fysieke presentaties en ontmoetingen heeft moeten cancellen.

We bieden een alternatief programma in ’s-Hertogenbosch met rondleidingen, radio Social label, live workshops, expo. En het World Hope Forum een initiatief van trendforecaster Lidewij Edelkoort en Philip Fimmano.

19 , 22 en 25 okt

Radio social label. Zie programma op https://radiosociallabel.nl/


23 OKTOBER – 1 NOVEMBER

(IM)POSSIBLE BODIES

Boven in het Werkwarenhuis is er een expositie van (IM)POSSIBLE BODIES.

(IM)POSSIBLE BODIES stelt de vraag: Wat voor soort cyborgs willen we worden? Want cyborgs zijn we allang! Implantaten in en verbeteringen aan ons lichaam zijn het nieuwe normaal. En we zijn reeds versmolten met onze mobiels.

Kruip in de huid van een cyborg en ontdek wat het betekent om cyborg te zijn. Vind jezelf en de ander opnieuw uit tijdens deze tentoonstelling, en bedenk wat je (digitale) lichaam betekent en gaat betekenen in de nabije toekomst. 

Het volledige programma is te vinden op www.impossiblebodies.nl


21 OKTOBER

LETTERBEKKEN

Vanuit het Werkwarenhuis aan de Bossche Tramkade, heeft Letterbekken twee unieke Bossche projecten op het programma staan. De 4 liederen die 4 Bossche dichters schreven voor het Witte Vleugel project van Bosch Parade, worden hier nog eens live uitgevoerd. Daarnaast hebben we de primeur van de uitkomst van het doorgeefgedicht Mag ik je leeftijd even lenen? van Kameraden Den Bosch.  Geschreven door maar liefst 16 Bossche gelegenheidsdichters, voorafgegaan door Stadsdichter Doeko L.
Alles natuurlijk veilig en mooi!
Aanvang: 19:30

17 OKTOBER

GET THE MOVE

a real club culture experience

The Werkwarenhuis is an arthouse #kunstpaleis

music – dance – design – experiment – performance – visual arts

Sit down for a real club culture experience
with (inter)national DJ’s and dancers

Come along and let them guide you
through the underground of House dance culture
with the music, movies and dance exhibitions.

PROGRAMM
DJ’s – DANCERS – VISUALS
Living Room Session by HOUSE THE VIBE
with DJ’s Alar Motion and Vir The Sir
FEM Exhibition Battle
MISS Fiasco
Doors open: 16:00h
Free entrance
call us for reservation 06 12 81 70 21
or send an email to reserveringen@restaurantvanaken.nl

10 t/m 15 OKTOBER

GRADUATION SHOW SINT JOOST

“Graduates of the studies Illustrated & Animated Storytelling and New Design & Attitudes

joined forces to create a powerful exhibition.

The extraordinary class of 2020 shows itself to be flexible and resilient. They have reinvented their professional practices by creating projects that are relevant and urgent to themselves, society and the world.

Now this new creative workforce proudly presents their graduation work: a wide diversity from books and graphic novels to installations and experiences. The show is ON.”


9, 10 & 11 OKTOBER

DUURZAAM WEEKEND FESTIVAL

Samen met bewoners, organisaties en bedrijven in Den Bosch organiseert gemeente s’-Hertogenbosch op 9, 10 en 11 oktober het Duurzaam Weekend. Met dit festival ontdek je welke duurzame initiatieven er zijn in de stad. En wat je vandaag zelf al kunt doen om de stad groener te maken! Terrein Tramkade en Werkwarenhuis fungeert als festivalhart. Vanuit het Werkwarenhuis doen verschillende bewoners mee. 

Theatermaker Rachel Zweije met een Trage Bomen Tocht, edelsmid Birgit Doesburg met wormenhotel en vanuit het Werkwarenhuis maken we een duurzame schommelbank. Mooie toevoegingen voor het #Funpar, de urban playground op Tramkade waar ‘stadsontwikkeling van onderop’ de boventoon voert. Binnenkort meer!

Het festival vindt daarnaast op verschillende locaties in Den Bosch plaats. Gemeente ’s-Hertogenbosch wil de verduurzaming en vergroening van de stad versnellen. Dat doen ze samen met veel duurzame ondernemers en enthousiaste particuliere initiatiefnemers. Enkele activiteiten die voor dit weekend op de planning staan zijn: symposium Duurzaam Bouwen en Infra, Duurzame markt, One World co-creatie met jongeren, Duurzame mobiliteits-optocht, de Green Art-route, duurzame winkelroute. En nog veel meer. De activiteiten zijn in kleine groepen, waar mogelijk in de open lucht en vaak óók online bij te wonen via een livestream. Wel even aanmelden.

GREEN UP YOUR LIFE! 

www.duurzaamweekend.nl


8 OKTOBER

DE KNOTSGEKKE BINGO SHOW

Donderdag 8 oktober hebben we een knotsgekke bingo show!
Twee te gekke heren uit Tilburg zijn super professionele bingo showpony’s, zij verzorgen een avond vol met prijzen, muziek en gekkigheid!
17:00 lekker eten, Tickets voor eten later via ticketlink!

18:00 vind je plekje en drink een drankje
18:30 start de bingo! Dus zorg dat je er dan bent!!
Bingo duurt tot 21:30!

12 t/m 27 SEPTEMBER

LUSTRUM EDITIE – APPÈL GALERIES

Vanaf zaterdag 12 september tot en met 27 september 2020 komen 7 galeries uit het zuiden van het land opnieuw samen voor één grote presentatie in het Werkwarenhuis.

Op de ruime 1e etage van deze oude veevoederfabriek tonen Jan van Hoof Galerie, Luycks Gallery, Galerie Nasty Alice, Galerie Wilms, Galerie Marzee, Contempo en Salon een bijzondere selectie van schilderijen, foto’s, sieraden en beelden van de door hen vertegenwoordigde kunstenaars.

De deelnemende kunstenaars zijn o.a. Nicolas Dings, Marjolein Mandersloot,  Han van de Wetering, Jan Ros, Casper Verborg  en Han Klinkhamer.

Met ook aankomend talent uit de Brabantse talenthub ‘Jump!’ zoals Guido van Amelsfoort, sieraden van o.a. Annelies Planteijdt en Tribal art.

En de sociaal duurzame designcollectie van Social label met oa ontwerpers als Kiki van Eijk en Rianne Makkink.

Openingstijden 10 t/m 27 september 2020
woensdag t/m zondag van 12.00 – 18.00 uur

Vrij entree

Social label Lab, tramkade 24 Den Bosch


13 SEPTEMBER

WORTELEN IN DE NAZOMER – NAAR BUITEN GAAN 

Kom lekker nazomeren tijdens Wortelen in het Werkwarenhuis! Een theatrale middag vol groene, interactieve belevingen voor het hele gezin. Waai mee naar zee! Ga mee strandjutten op bijzondere plekjes. Je telefoon mag je lekker uit laten rusten in een strandbedje. Voel het water, zand, zout, schuim en de wind en maak je eigen zee! En heb je weleens zeewier gegeten?

Datum – zondag 13 september

Waar – Werkwarenhuis, Tramkade 20-24 5211 VB ‘s-Hertogenbosch
Tijd – 14.30 – 17.00 uur
Entree: Kinderen € 7,50 / Volwassenen € 12,50
Meer info: www.blauwgras-rachelzweije.nl/wortelen
Kaartverkoop via: https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/wortelen-in-de-nazomer